2022. szeptember 28. | szerda | Vencel nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
GraveFruit Sound: Kéz a kézben
Kapcsolatok
GraveFruit Sound

"Tehetségesek, jópofák": Gravefruit Sound - Kéz a kézben

A közelmúltban a budapesti Gödör Klubba vezetett a jó sorsom, ahol nem kis meglepetésemre profi reggae-dancehall csapatba botlottam. Mint megtudtam, a Gravefruit Sound lemezbemutatóját tartja éppen, ígyhát kapva kaptam az alkalmon, és vettem egy lemezt!

Egy összeszedett, érett albumot kaptam, amit azóta is gyakran hallgatok. Amit (akit) különösen kiemelnék, és hazánk legjobban rapelő egyéniségeinek szűk csapatába tartozónak gondolok, ő Week-t. Nagyon jó ritmusban, pergő nyelvvel, értelmes mondatokkal és főleg hitelességel bír, amit csinál. Frontemberi mivoltában MammaZitával osztozik, aki semmi különöset nem csinál tulajdonképpen: énekel, de azt jól. Tisztán és érthetően.

Az egész album jókedvet és derűt sugároz, de nem úgy teszi ezt, mint pl. a Cozombolis, akinek a számait hallgatva szintén felfelé görbül a száj, de nem a derű, hanem a röhejesség okán…a Gravefruit Soundban talán az a legjobb, hogy hiteles, így nem kell másmilyennek lenniük, mert elhiszem, hogy tényleg ilyenek. Vagyis egyszerűek, a szó jó értelmében, vidámak, könnyedek és hülyéskedésért sem kell a szomszédba menniük. A dallamvilág nagyon összeszedett, komplett, érett, hallatszik a letisztultság és az, hogy nem idén fogtak hangszert a kezükben először a srácok. A legtöbb nóta letisztult és könnyen fogyasztható.

Ha már Gravefruit Sound, beszéljünk egy kicsit a soundról. Noha vannak zseniális megoldások, és például a basszusgitár hangja vérprofi szerintem, meg kell említenem, hogy a keverés lehetett volna jobb. Én vájt fülűnek gondolom magam (6 éves korom óta tanulok zenélni), tehát bocsássa meg a nyájas olvasó, ha ilyet írok. De végül is a Gravefruit Sound lemez lényege, hogy mindenki érezze a „vibe”-ot! (Ahogy azt egy vicces kedvű zenész haverom mondja: a „vibe” magyarul „feeling”).

A kedvenc számom az „Ébresztő”. Igazi sláger! Az egész Gödör felvette a ritmust a lemezbemutatón, és ütemre ugrált a közönség. Populáris, „rádió barát”, könnyen fogyasztható és vidám. Ezt miért nem játszzák a rádiók??? Ugyanezen megfontolások alapján egyébként a „Szabad leszek” is megállná helyét bármelyik kereskedelmi rádió adón. A „Zúzó-t” pedig azoknak házaspároknak ajánlom, akik párterápiára járnak…állati jó, de nagyon beteg.

Összességében én azt mondom, hogy ha egy lemez kiadó lennék, kapásból leszerződnék velük. Tehetségesek, jópofák, és még szöveget is tudnak írni, ami már-már ritkaságnak mondható idehaza.

-Sólyom Attila-

[2010.04.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2022.09.27.]
gazda szolgáltatás [2022.09.24.]
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük T. Danny koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Berobbant az új generáció a...

50 éves lett Janza Kata, koncerttel ünnepelt - képekben
Janza Kata a magyar musical játszás...

„Örs egy csoda” – koncerttel emlékezett az AWS
Megnéztük: 80's Disco Retro Festival a Budapest Parkban - képekkel
Óriási nyárbúcsúztató Kowa koncert volt a Parkban - képriport
Megnéztük a Halott Pénz koncertet a Budapest Parkban
Csúccsal zárt a SZIN - képekben
beszámolók még