Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2017. október 21. | szombat | Orsolya nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Polarisol
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
Zenés beszélgetés Janza Katával
Csemegéket kínál az új évadban a Budapesti Operettszínház - melyik premiert várod a legjobban?
Kapcsolatok
Danubia Szimfonikus Zenekar
Janza Kata
Kapcsolódó események
Danubia + Janza Kata
[2010. június 6.
vasárnap 11:00]

Janza Kata pályája "két nyelven"

Két nyelven kerül bemutatásra Janza Kata pályafutása június 6-án 11 órakor az Óbudai Társaskörben.

Azonban itt nem nemzetközi konferenciára, vagy koprodukciós dokumentumfilmre kell gondolni, és a két nyelv is minden bizonnyal teljes mértékben érthető lesz a magyar közönség számára, hiszen ezek közül az egyik a zene nyelve, a másik pedig egy bensőséges hangulatú baráti beszélgetés nyelve. – Zenés beszélgetésre kerül sor ugyanis ezen a vasárnap délelőttön Janza Katával.

A zene nyelvén nem csak az énekes színésznő szólal meg. A magyar klasszikus zenei élet élvonalába tartozó Óbudai Danubia Szimfonikus Zenekar lesz Janza Kata partnere a művésznő legkedvesebb musical dalainak előadásakor. Az együttest Silló István első karmester vezényli, aki nem a mostani, „Danubia + Janza Kata” névre keresztelt koncerten találkozik először a művésznővel, hiszen majd 12 éve dolgoznak együtt a Budapesti Operettszínházban, ahol számos sikeres musical-bemutató során zenéltek már együtt.

Ez a „régi” szakmai és kollegiális ismeretség adta egy olyan közös hangverseny ötletét, ahol a pálya legsikeresebb dalainak előadása mellett a művésznő élményei, gondolatai is megfogalmazódnak egy ugyanolyan baráti hangulatú beszélgetés keretében, amilyenre a színház büféjében már sokszor sor került. Silló István lesz tehát Janza Kata beszélgetőtársa egy igazán érdekes és színes pálya bemutatásában, amelynek legfőbb elemeit „ráhangolásként” alább összegezzük.

Kata már az iskolában elkezdte

Janza Kata a zenével és az énekléssel már általános iskolásként szoros kapcsolatba került a Magyar Állami Operaház Gyermekkórusának tagjaként. Nem sokat várt szólista pályája megkezdésével sem, hisz az érettségi után egy évvel már a Bergendy Szalonzenekar énekeseként állt a közönség elé. A magyar hallgatóság után hamar megismerhette őt Európa is 1994-ben az Eurovíziós Táncdalfesztiválon, amelynek ötödik helyezettje lett. Egy évvel később magyarországi megmérettetésen is eredményesen szerepelt, a Magyar Rádió Sztárkereső versenyének győzteseként.

Időközben színészi vágyainak és tehetségének kiteljesítésén a Gór Nagy Mária Színitanoda növendékeként kezdett el dolgozni. E területen sem kellett azonban sokáig várnia, hisz már a színésziskola befejezése előtt egy évvel, 1996-ban tagja lett az Operettszínház társulatának, ahol első fellépésével az „Elisabeth” musical címszerepében rögtön hatalmas sikert aratott. Ezt a sikert nem csak a közönség díjazta – még ebben az évben megkapta az év musical-énekesnőjének járó eMeRTon-díjat. 1998-ban Pintér Tiborral közös duett-lemeze jelent meg „Miénk a világ” címmel, valamint több dalt énekel musical lemezeken, népszerű együttesek és énekes kollégák albumain.

Vasárnap a zene és a jó történetek találkoznak

A lemezeken és a musical-színpadon kívül hangja feltűnik az „Oroszlánkirály”, az „Aladdin”, a „Szépség és a Szörnyeteg”, a „Herkules”, a „Malacka a hős”, valamint a „Micimackó és a Zelefánt” című Walt Disney mesefilmekben is, melyeknek betétdalait énekli. Színes képet mutatnak egyéb színészi megjelenései is a nagyközönség előtt. Így rendszeres szereplője volt a „Szeszélyes Évszakok” műsorának, gyakran feltűnik a „Barátok közt” sorozatban, illetve operettszínházi színésznő kollégáival a „Dalnokok ligája” vetélkedősorozatban szerepeltek az Operett Angyalaiként. Az évek során díjai is sokasodtak. – 2004-2005-ben az Operettszínház Évad musical színésznője díját ítélték neki, 2006-ban pedig Súgó Csiga-díjat kapott.

Ezekről a történésekről, élményekről és más, a művésznő által fontosnak tartott gondolatokról szóló beszélgetésen vehet tehát részt, aki június 6-án vasárnap 11 órakor az Óbudai Társaskörbe látogat az Óbudai Danubia Zenekar és Janza Kata közös musical-hangversenyére.

Jegyek 2000 Forintért kaphatók: A helyszínen, a nagyobb jegyirodákban, a www.jegymester.hu oldalon.

[2010.06.02.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Cort yorktown jazzgitár hangszer [2017.10.19.]
sorinrebecca szolgáltatás [2017.10.09.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Szívbemarkoló felnőtt mese lett A Notre Dame-i toronyőr történetéből
Végre Budapesten is...

Jubileumi ünnepséggel emlékeztek a Budapesti Operettszínházban
100 éve született jelenkori...

Élményszüret volt Siklóson - fogadalmat tettek az énekesek
beszámolók még