Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. november 21. | csütörtök | Olivér nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Zene.hu
 
 
Kapcsolódó cikkek
Danny Blue 5 kedvence - negyedik rész - Earth, Wind& Fire...
Képgalériák
Earth, Wind & Fire Experience a Veszprémi Ünnepi Játékokon
Kapcsolatok
Earth, Wind & Fire
Kapcsolódó események
Veszprémi Ünnepi Játékok - 3. nap
[2010. július 31.
szombat 20:00]
VII. Veszprémi Ünnepi Játékok 2010
[2010. július 29. - augusztus 1. ]

Az Earth, Wind & Fire Experience szombat esti funky partija

A Veszprémi Ünnepi Játékok szervezői az utóbbi években mindig becsempésznek legalább egy táncos lábúaknak szóló koncertet is a programba. Idén remek időzítéssel szombat estére tartogatták a funkyt, hogy megint úgy bulizhassunk az Earth, Wind & Fire zenéjére, mint annak idején a diszkóban.

Mielőtt a banda fellépett volna az aréna színpadára már sejteni lehetett, hogy nem fogjuk magunkat rosszul érezni a koncerten, legalábbis aki az élő zenét igazán kedveli, hiszen a mikrofonokat számolgatván 13 zenészt vártunk. Megérkezésükkor a látvány egyből visszaidézte a 70-es évek világát, a fekete öltözékükön a hegyes gallérok és az ingujjak fényesen csillogtak és a hegyes orrú cipők sem hiányozhattak.

Fiatalok és idősebbek egy színpadon

A banda vezéregyénisége, Al McKay, aki eredeti Earth, Wind & Fire tag, többszörös platinaalbumos dalszerző, 5 Grammy díjjal és még számos egyéb rangos elismeréssel dicsekedhet, gitárja mögül irányítja a muzsikus kollégáit. Ha úgy alakul, előrelép egy-egy szólóra, de leginkább hagyja kibontakozni a társait. A négy fúvós és a három vokalista felválta vonzották magukra a figyelmet. A fúvósok közül kitűnt az egyik állandóan mókázó, idősebb trombitás, és a virtuóz szaxofonista, aki rendre valószínűtlenül magas hangokat csikart ki a zeneszerszámjából. Az énekes frontemberek szintén széles hangterjedelemmel és fiatalos lendülettel uralták a színpadot. A három énekes felváltva vitte a dallamot, míg a másik kettő az igazi EWF-es magas hangon vokálozott, persze mindez tánclépésekkel fűszerezve.

Szerencsés és tehetséges veszprémi közönség

Ez a fellépés volt az a turnéjuk utolsó állomása, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, nagyon felszabadultan zenélgettek és dalolásztak a művészek, mégis teljes profizmus és hibátlan előadás jellemezte az estét. Részesei lehettünk nagy érzelmeknek, ahogy a balladák felcsendültek, az After the Love és a Reasons. Rendre megénekeltették a közönséget is, mi több, egy leányzó az első sorban, akinek teljesen véletlenszerűen nyújtotta oda a mikrofont az egyik énekes, gyönyörű hangjával és virtuóz hajlításokkal igencsak meglepte és elkápráztatta a közönséget és az együttest is egyaránt.

Slágerparádé

Aztán persze beindult a slágerözön és egy olyan egyveleget állított össze és adott elő a zenekar, hogy meg sem állhattunk a lábunkon már, csak táncolva. Felcsendültek a mindenki által ismert dalok: Fantasy, September, Boogie Wonderland, Let’s Groove. Szünet nélkül adták elő ezt a blokkot, így aztán a nagy tánc közepette csak a legvégén tudtuk megtapsolni és megköszönni a vidám estét a zenészeknek. Illetve néhányan azért azt is megvártuk még, hogy a koncertet követő kis felfrissülés után szóban is elmondhassuk nekik - amíg ők fáradhatatlanul autogramokat osztogattak és a rajongókkal fényképezkedtek -, hogy köszönjük, hogy újra eljöttek kis hazánkba és nagyra értékeljük a zenéjüket. Várjuk vissza őket mihamarabb!

Addig is ajánljuk az Ünnepi Játékok vasárnapi koncertjét, amikor is szokás szerint világzenei koncert zárja az eseménysorozatot: Khaled, a rai-zene sztárja lép ma fel, ezúttal - a jó időjárásnak hála –szabadtéren, a Várban, a Püspöki Palota előtt.

- frk4muzik -

[2010.08.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Talking Dreams egyéb [2019.11.12.]
Kreatív gitáros kerestetik zenész » gitáros [2019.11.01.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik

„Á, ő, izé, egyáltalán és miegymás …” – Mágnás Miska a Vígszínházban
A...

Szétfeszített a rock and roll rugója! – T30 koncert Győrben
Hat állomásos körszínpados...

Hogyha kell egy tánc - musical gála a Művészetek Palotájában
Virágot Algenonnak beszámolóval köszöntjük a Szociális Munka Napjának minden ünnepeltjét!
Megnéztük: Omega koncert volt az Arénában - képekben
Felejthetetlen Halloween Partyt tartott a Paddy and the Rats Budapesten
Eros Ramazotti vs. Pál Feri - az olasz szupersztár Budapesten lépett fel
beszámolók még
koncert.lap.hu