2022. január 24. | hétfő | Timót nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Nemjuci

Botrány! A rendőrség vetett véget a koncertnek Egerben

Eger városa 2010-ben érdemelte ki a megtisztelő Magyar Dal Fővárosa címet. A város egy változatos, minden szegmens számára érdekes programmal rukkolt elő. Hét helyen szólhatott a magyar szó, a magyar dal. Azonban a 2008 óta tartó országos fesztivál itt idén másként sült el.

Ha más város lakóiként Egerre gondolunk, akkor először a finom borok, kellemes környezet és a szép lányok jutnak eszünkbe. Ha egriek vagyunk, akkor a rendőrök, félbeszakított bulik, üres és jogtalan fenyegetőzések. A lassan jó egri szokásnak titulált lakossági bejelentésnek meg lett a foganatja. A Magyar Dal Napja Egerben, a Széchényi utcán idő előtt, este fél tizenegykor véget ért.

„Egerben szinte minden koncert alkalmával rendőrt hívnak. Ennek a városnak a lakossága nem a magyar dal, hanem a zenével szembeni intolerancia fővárosa” - mondta egy érintett. Elég szomorú, hogy egy ilyen volumenű eseményt sem lehet tiszteletben tartani. A sajnálatos eset áldozata most a Nemjuci nevű zenekar lett. 22:20 perckor egy lakossági bejelentés alapján lehúzták az egészet. Ahogy volt. A szervezői csúszás miatt, nem önhibájából később kezdő Nemjucit. A hirdetmény szerint a rendőrség „humánusan, szakszerűen” vetett véget az eseménynek. Humánusan és szakszerűen eliminálni a Magyar Dal Napját, a Magyar Dal Fővárosában. Szép és példaértékű...

Egy kis rálátással és intelligenciával az ehhez hasonló problémák fel sem merülhetnek. Egy ekkora esemény (7 helyszín, 30 program, 200 közreműködő, 10.000 néző) problémamentes lecsengése csak öregbíti a város hírnevét és előre mutat a jövőbeli kulturális felvirágzáshoz. A szervezők is kivehetik a részüket a virtuális megrovásból. A belvárosi sétáló utca remek hely lehet egy hasonszőrű megmozdulásnak. Ám úgy tűnik az ott lakók véleményét elfelejtették kikérni az ominózus eseményről.

A konklúzió mi lehet? Eger mondjon le a presztizsről? Ne rendezzenek semmit Egerben? Egyenes út vezethet a börtönbe pár hangos kacajért? Esetleg egy kis tolerancia és szervezési precizitás orvosolná a problémát.

Olvass tovább: Exkluzív interjú! Visszavonult a Csillag Születikben feltűnt énekes!

Fejes Norbert

[2010.09.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Otthoni játékok
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

Mága Zoltán: "Nem várt dolgokhoz kellett alkalmazkodunk"
Dupla, teltházas koncerttel...

Megnéztük: TNT koncert a Barba Negrában - képekkel
Évindító koncert a TNT-vel: hálás...

Megnéztük: Honeybeast koncert a Barba Negrában - képekkel
Az Akváriumban kezdte az újévet a Tankcsapda - képekben
A szerelem és a tehetség illata is ott van az Illatszertárban
Ilyen volt az Esti Kornél 15. szülinapi bulija - képekben
Megnéztük: 40 év rock, 40 dal, 40 előadó, Mobilmánia koncert az Arénában - képekkel
beszámolók még