2022. augusztus 14. | vasárnap | Marcell nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Irie Maffia koncerten jártunk - Videó!
Kapcsolatok
Zöld Pardon
Cafe Del Rio

Kiderült az igazi ok! Ezért zár be a ZP és a Rio!

Újbuda lakossági panaszokra hivatkozva zárja be a Zöld Pardont és a Café del Riót

Lakossági panaszok miatt zárja be a XI. kerületi önkormányzat a Petőfi híd budai hídfőjénél lévő két szórakozóhelyet, a Zöld Pardont (ZP) és a Café del Riót - közölte a helyi önkormányzat pénteken az MTI-vel. A Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója előző nap azt közölte, hogy Budapest vezetése nem támogatja a Zöld Pardon bezárását.

A szórakozóhely bezárását a főváros "apolitikus" lépésnek tartja; a valódi, közismert országzászló egyébként is a belvárosi Szabadság téren állt - írta az MTI-hez eljuttatott közleményben Szűcs Somlyó Mária.

A XI. kerületi önkormányzat pénteki közleményében határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, amelyek szerint országzászló állítása miatt zárna be a két szórakozóhely. "Az önkormányzat képviselő-testülete a szórakozóhelyek megnyitása óta özönlő lakossági panaszok alapján döntött a bezárás mellett" - írták.

 

Az április 22-én hozott képviselő-testületi döntés értelmében mindkét szórakozóhelynek be kell zárnia, és október 31-ig át kell adniuk a területet az önkormányzatnak - emlékeztettek.

Segítik a klubok újranyitását

"Újbuda polgármestere nem rendelkezik mérlegelési jogkörrel az ügyben, nem dönthet szimpátia alapján" - tették hozzá azzal együtt, hogy amennyiben a szórakozóhelyek üzemeltetői találnak a kerület lakóövezetektől távol eső helyen alkalmas területet, akkor segíteni fogja a ZP és RIO újranyitását.

A Petőfi híd budai hídfőjének rendezése a költözést követően kiemelt feladat, az önkormányzat képviselő-testülete pedig úgy döntött, hogy a parkosítási munkálatokkal egy időben országzászlót is állít a területen. Az emlékhely létesítése azonban nem oka a szórakozóhelyek bezárásának - olvasható a közleményben.

Hoffmann Tamás polgármester a napokban személyes találkozón Tarlós István főpolgármestert is tájékoztatja majd az ügy részleteiről - írták.
Tarlós István egy más témában tartott pénteki sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre azt mondta, informálódott a Zöld Pardon ügyében, és ennek alapján azt egy "nagyon szabályosan működő", színvonalas programokat adó, az ifjúság tízezrei által látogatott szórakozóhelynek tartja, ahová a fiatalabbakat úgynevezett szülői (jóváhagyást bizonyító) kártyával engedik be. Jelezte azt is: a szórakozóhely közelében egyetemi épületek vannak, nem pedig lakások.

Saját, előző nap ismertetett véleményét megismételve azt mondta: apolitikusnak tartja a szórakozóhely bezárását. Mint fogalmazott: nem tanácsolja a XI. kerületnek, hogy ezt a lépést megtegye.

Ha kedveled a ZP-t vagy a Riot, nyomj egy tesziket lent.

[2011.05.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Esküvői és party zenekar, Silver Moon zenekar [2022.07.29.] apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Eddie Vedder és társai meghódították Budapestet - képekben
Pearl Jam, Papp László Budapest...

Időutazás Leslie Mandokival
2022.07.26-án volt szerencsém a világhírű Leslie Mandoki...

Forró, nyári este a Hooliganssel - képekkel
Megnéztük az EFOTT fesztivál második napját - képekkel
4 év után ismét Judas Priest koncert volt hazánkban - képekben
Ilyen volt a Mozart! musical a Margitszigeten - képekkel
KISS ünnep az Arénában - képekben
beszámolók még