2024. július 13. | szombat | Jenő nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
2008 legérdekesebb koncertjei 10. - Még egy Bon Jovi koncertről is kaptunk beszámolót
A szívtipró világsztár ma 47 éves - családi vita alakult ki  Jon Bon Joviéknál egy lemez miatt
Kiderült! A Bon Jovi az MTV EMA első nyertese
Lady Gaga triplázott, Justin Bieber duplázott az MTV EMA-n
Képgalériák
Bon Jovi Zágrábban
Kapcsolódó Kiadványok
Bon Jovi: Greatest Hits CD1
Kapcsolatok
Bon Jovi

Bon Jovi Európában turnézik - exkluzív képek a zágrábi koncertről

A produkció zágrábi koncertjén jártunk, ahol Richie Sambora ez elmúlt hetek kihagyása után először lépett színpadra.

November elején jött az ötlet, hogy Bon Jovi koncertre kéne menni. Régi nagy kedvenc és utoljára (akkor először) 18 évvel ezelőtt az MTK stadionban láttam Őket. Zágráb elég közeli helyszínnek tűnt és a jegyár is a kifizethető kategóriába tartozott. A véletlennek (egy kedves ismerősnek) köszönhetően sikerült a Jon Bon Jovi Fan Clubon keresztül Diamond Circle Vip jegyet vennem. Ráadásul az európai turné kezdőállomása volt a Horvát főváros, ahol Richie Sambora ez elmúlt hetek kihagyása után először lépett színpadra.

Bő fél év várakozás és készülődés után kedden hajnalban végre elindultunk a szerda esti koncertre. Ez így leírva elég balgán hangzik, hiszen Zágráb néhány óra alatt elérhető. De ha már Bon Jovi és 18 év után újra látom, akkor már a lehető legjobb helyről nézném. Szerencsére ezzel az engem befogadó kis csapat is így volt, ezért nem riadtunk meg egy kis vadkempingezéstől sem a cél érdekében.

A beengedés teljesen korrektül zajlott, az előzenekarok és Jonék is percre pontosan kezdtek. Bár egy kis félreértés következtében a DCVip jeggyel rendelkezőket később engedték be, de szerencsére a szervezők lélekjelenléte ezt a problémát is gyorsan és profin megoldotta, így a lehető legjobb helyről sikerült végigtombolni a koncertet.

 A setlist törzsét a tavaly megjelent Greatest Hits album adta. A két és fél órás őrület a Raise Your Hands-el kezdődött amikor is közel 50 ezer ember keze egyszerre repült a magasba. Meg kell állapítanom, hogy Jon olyan kisugárzással rendelkezik, amivel kevesen, egyetlen mozdulatára tízezrek reagálnak. Jó néhány számnál az volt az érzésem, hogy előre megkoreografált és jól begyakorolt mozdulatsort ad elő a tömeg. A Captain Crash & the Beauty Queen From Mars alatt pedig konfettivel borították be az első sorokat.  Amiből persze a színpad sem maradhatott ki, de láthatóan ez nem zavarta az énekest, jókedvűen köpködte a szájában landoló papírkorongokat. A stadionban terjengő valószínűleg műtrágya szag annál inkább zavarólag hathatott, amit tréfásan meg is említett a Pretty Woman előtt.

Bon Jovi legelső szerzeménye a Runaway  sem maradhatott ki a menüből.  Az első megjelenés óta mélyült Jon hangja, de ez csak jót tett a dalnak. Mint ahogy a többi számnak is a koncertverzió, ami rendszerint hosszabb, rockosabb, karcosabb a CD verziónál. Így lehet, hogy a két és fél  óra játékidőbe „csak” 25 szám fért bele.

Az este legmeghatóbb pillanata volt, ahogy Jon átölelte Richiet a Wanted Dead or Alive után. Két igaz barátot láttunk a színpadon. Richie újra színpadon állt, és ennek az örömnek adták jelét a Fan Club tagjai azzal a 8 méteres transzparenssel, ami a koncert kezdetekor és végén is az első sor előtti kordonon hirdette, hogy a Bon Jovi zenekar Richie Samborával teljes. "We've been BLESSED with the One & Only Richie Sambora You're not Alone!" 

Képek a koncertről

Aki nem jutott be a küzdőtér belső körébe, az is jócskán kapott Jonból, hiszen a gyűrű alakú kifutón négy számot is játszott a banda. A Bad of Roses-el Jon egyedül kezdett, majd érkezett mellé Richie az I'll Be There For You-val és végül Something for the Pain-t már Ticoval és Daviddal kiegészülve unplagged verzióban játszották. A visszafogott 20 percet a Someday I'll Be Saturday Night-al zárták, és ismét a hangerő vette át az irányítást. A csapat nagy meglepetést okozott a Hey God-al amit csak ritkán játszanak koncerten.

A zárószám a Livin' on a Prayer volt, amit Jon akapella kezdett majd a stadionnyi rajongó folytatta és végül a zenekar is bekapcsolódott. Fergeteges koncert volt egy nagyon emberi énekessel. Jon feltűnően figyelmes a rajongókkal, egyetlen transzparenst sem hagy reakció nélkül, mindig van egy mosoly, egy kacsintás, egy pillanatnyi megállás, egy légpuszi válaszul a figyelmességre.

Hihetetlen energiával, lendülettel énekli, ugrálja végig a koncertet 49 évesen is, leginkább egy Duracell nyuszihoz tudnám hasonlítani, ami sosem merül le, sőt, egyre energikusabb lesz. A showhoz hihetetlen profi és lenyűgöző látvány, világítástechnika tartozott. Óriási ledfal fokozta a látványvilágot. Profi kamerakezelés-képváltás, mindez  remek összhangban az épp szóló számmal ami teljessé tette a koncertélményt. A hangosítás szintén világszínvonalú volt és nagyon profin összerakott produkciót láthattunk a fiúktól. A szerencsésebb rajongók egy eredeti Jon Bon Jovi pacsival térhettek haza.

A show közel 2 hónapon át látható Európa nagyvárosaiban összesen 24 alkalommal. Hozzánk legközelebb július 22-én Bécsben dörren a produkció.

- Audrey -

[2011.06.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nyolc év után tért vissza Budapestre a Plavi Orkestar
2016 februárja után második alkalommal...

Megnéztük Rod Stewart budapesti fellépését
2024. június 22-én telt házas koncertet adott Rod...

Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
Yungblud felrobbantotta a Parkot
Megnéztük a Total Dance Cabrio fesztivált a Budapest Parkban - képekkel
Szárnyaltunk az A38 hajón a Winger koncerjén
Corey Taylor jött, látott, zúzott, győzött
beszámolók még