2020. május 26. | kedd | Fülöp, Evelin nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Hi!Flyt komolyan kell venni!
Hi!Fly back to business
Játssz Deja Vu VIP jegyekért és mixlemezért!
Kapcsolatok
Christian Smith
Yvel & Tristan

Interjú a Hi!Fly klubest sorozat szervezőivel

Az elmúlt két év Hi!Fly szemszögből több mint siker, hiszen a gondolatokból megvalósítás, a megvalósításból minőség kerekedett. A partizók szemszögéből az egyik legkedveltebb rendezvénnyé nőtte ki magát, de vajon hogy látják ezt a szervezők? Hamarosan mindenre választ kapunk az alábbi interjúban Nagy Ákostól, akit mindenki Hi!Fly Ákosként ismer, valamint Janótól, azaz Jánosi Istvántól.

–  Ugorjunk is bele a közepébe! Mi is az a Hi!Fly? Hogyan kezdődött?
Ákos: A Hi!Fly az Yvel & Tristan dj páros rezidenciájával indult klubestsorozat, amely ma egy széles körben ismert és kedvelt partifolyammá vált. A csapatnak ma már szintén rezidensei James Grow és Sobek. 2009. szeptember 11-én zajlott le az első buli a Műcsarnokban lévő Art Caféban, ami remekül sikerült és novemberben már külföldi fellépőt láttunk vendégül a holland Kabale Und Liebe személyében. Ezt követte januárban Karotte egy fantasztikus buliban és innentől kezdve nem volt megállás. 2009-ben kettő, 2010-ben négy partit szerveztünk, idén ha minden igaz, összejön a tizenegy. Azért ez nagy ugrás! 
–  Janó: Persze nem engedjük hogy a minőség a mennyiség rovására menjen. Idén öt külföldis rendezvényünk van, a többi a saját rezidensek főszereplésével lezajló est volt illetve lesz.

Szeptember 24-én a nyolcadik olyan bulitok zajlott le, amin nemzetközi nagyágyú is pörgette a lemezeket. Hogyan választjátok ki a fellépőket, milyen hatások befolyásolnak titeket, ha egyáltalán befolyásol valami?
Janó: Többször volt példa arra, hogy én javasoltam fellépőt, de általánosságban azt mondhatom hogy követjük az aktuális zenei trendeket, figyeljük ki az, akinek a neve az ismerősi körünkből az átlagosnál többet köszön vissza, online szaklapokat illetve portálokat túrunk, külföldi partikon figyeljük a legérdekesebb előadókat. A döntés persze többségi, a rezidenseink véleményét ugyanúgy kikérjük, néha külön-külön is megbeszéljük velük mit gondolnak a koncepciónkról.

–  Melyik fellépőre vagytok a legbüszkébbek és miért?
Janó: Nálunk eddig Karotte a favorit. Ő az én személyes kedvencem is. Ez persze nem véletlen: 2005-től kezdve háromszor láttam a mannheimi Time Warp fesztiválon illetve ugyanennyiszer a saalburgi Sonnemondsternén, hogy mit képes ez az őrült művelni a közönséggel. Elképesztő és leírhatatlan, ahogy mozgatni tud több száz vagy ezer embert, méghozzá játszi könnyedséggel. Emellett óriási arc, egy igazi imádnivaló bolond. Szerencsére Ő is nagyon megkedvelte a csapatot és a közönségünket, sőt odáig jutottunk, hogy februárban a mi partinkon ünnepli a születésnapját. Ez egy különleges rendezvény lesz, figyeljétek az infokat! Amúgy eddig minden vendégünk hatalmas forma volt, Reboot a legnagyobb partiarc, Robert Dietz és Christian Smith borzalmasan tudatos művészek, Nick Curly egy hihetetlenül cool srác. Akire kíváncsi vagyok még az Butch, de tuti hogy vele is nagyot röfögünk majd, az biztos hogy a közönség partner lesz benne!

–  Minden kezdet nehéz, azonban külső szemmel azt lehet látni, hogy nálatok szinte minden gubanc nélkül megy. Amíg sok szervező azért küzd, hogy a bulijába csaljon pár száz embert, addig nálatok szinte mindig garantált ha nem is a teltház, de annak környéki állapota. Mi a siker titka?
– Ákos: Az, hogy most már kimondhatjuk, hogy folyamatosan 600 vagy több embert meg tudunk mozgatni a bulijainkon, tudatos és folyamatos munka eredménye. Gubancok nálunk is vannak, de buliról bulira egyre kevesebb, és ha fel is merül valami egy est folyamán, megpróbáljuk úgy megoldani, hogy azt ne lehessen észrevenni. A legelső és legfontosabb, hogy a vendégeink felhőtlenül jól érezzék magukat. Nagyon sok múlik a fellépőválasztáson. Az, hogy egy ötletből döntés majd meghívás legyen, ahhoz nagyon sok szempontot figyelembe veszünk. Több kiemelkedő fellépő neve merült már fel, akiket aztán valamiért mégis elvetettük. Hónapról hónapra sikerül elérnünk a zenét értő és szerető közönséget, akikből mostanra egy közösség kezdett kialakulni, ami egy fantasztikus állomás a sorozat életében. Sok barátság, ismeretség jött létre a rendezvényeinken és online platformjainkon. Kicsit mást és kicsit másképp csinálunk, mint mások. Azt hiszem a Hi!Fly-hoz közel állók észrevették, hogy a szívünk-lelkünk benne van ebben a projektben, ezért is tartanak egyre többen velünk.

– A 2011-es év borzalmasan erős volt nektek, hiszen vendégül láttátok Christian Smith-t, Robert Dietzet valamint legutóbb Nick Curlyt. Mit fog hozni a jövő? Mik a tervek?
–  Janó: November 5-én ünnepeljük a két éves szülinapunkat, melyet a tavalyihoz hasonlóan közösen tartunk a Soundheaddel. A Cinema Hallban lesz a nagy esemény, Reboot tér vissza hozzánk, aki a tavalyi A38-as rombolása után idén ismét kész arra, hogy végkimerülésig őrjítse a partizókat. Reméljük, megint összejön neki a négy órás játékidő, mi nem fogjuk limitálni, csak a közönségen múlik meddig lesz a pultban. December 2-án pedig az utolsó 2011-es külföldis bulinkon Butch érkezik, aki lehet, hogy a legnagyobb idei durranásunk lesz, nagyon várjuk már azt az estet is!
2011-gyel kapcsolatban mindenképp megemíteném még a három nyári partinkat a ChaChaChában illetve a Coke Clubos rendezvényünket. Ezek nagyban hozzájárultak, hogy a csapat nevét egyre többen ismerjék meg. Az összes állandó fellépőnk, azaz Yvel & Tristan, James Grow és Sobek is óriásit zenélt ezeken a bulikon, így teljesen biztos, hogy jövő nyáron is lesznek hasonló, rezidens bulik.
2012-t február 11-én nyitjuk majd meg Karotte születésnapi partijával. Nem hiszem, hogy erről többet kell mondanom, kétszer járt már nálunk, mindenki látta mire képes. Szerintem kihagyhatatlan buli lesz!

–  Hamarosan tehát itt a 2. szülinapotok, de hogyan képzelitek el a Hi!Fly-t mondjuk újabb két év múlva?
Ákos: Egy megbízható, 800 fős klubestként, mely szezononként 2-3 nemzetközi fellépőt hív Budapestre, emellett a nyári szezonban a rezidensekkel zajló partijai is elérik ezt a létszámot. Van hova fejlődni több tekintetben is és ezekre koncentrálunk elsősorban. Szeretnénk Budapesten kívül is játszani Hi!Fly-ként, de azon sokat kell még dolgozni, hogy ne csak fővárosi csapat legyünk. Hozzáteszem, hogy a rezidenseink nagyon népszerűek az egész országban, lehetőségeink tehát vannak.

–  Manapság a pénz nagy úr, de ha ezzel most nem kellene törődni, akkor ki vagy kik lennének azok, akiket a legszívesebben egy Hi!Fly buliban látnátok a dj pult mögött?
–  Ákos: Dobálózhatnánk nagy nevekkel vagy esetleg egy kiadó több kiemelkedő zenészét egy este felvonultató Label Night megszervezésével, de jelen helyzetben teljesen felesleges, mert ha szeretnénk is, megfelelő befogadóképességű helyszín és támogató nélkül ez nem tud megvalósulni. Vannak „álmaink”, de ennek a sorozatnak pont az a lényege, hogy az anyagi és méretbeli korlátain nem akar görcsösen túlmutatni. Folyamatosan a kereteinken belül gondolkozunk, és ha tegyük fel, egy szponzor felismerné a bennünk rejlő lehetőséget és hozzánk vágna hirtelen pár millió forintot, hogy szervezzünk egy rohadt nagy bulit, azt valószínűleg nem Hi!Fly név alatt tennénk, mert ez a brand teljesen máshogy épül. Sok ötletünk van és mindent megteszünk a megvalósításukért!

– Hogyan tartjátok a kapcsolatot a közönséggel, mennyire fontosak nektek a visszajelzéseik?
Janó: Jelenleg a legfontosabb felület természetesen a Facebook, hiszen itt lehet a legegyszerűbben a legtöbb embert elérni manapság. Létrehoztunk egy csoportot „Hi!Fly Inner Circle” néven, ami jelenleg majd’ 500 tagot számlál. Aki érdeklődik a Hi!Fly bulik, a rezidenseink, vagy egyszerűen a jó zenék iránt, nyugodtan csatlakozzon, mindenkit várunk szeretettel! Azonban nem csak a netes, hanem a személyes tapasztalatcserék is nagyon fontosak. Ha láttok minket egy buliban, legyen az saját, vagy bárki másé, nyugodtan gyertek oda a csapat bármelyik tagjához és osszátok meg velünk a gondolataitokat, ötleteiteket! Kezdjük mondjuk a Soundheaddel közös születésnapunkon november 5-én a Cinema Hallban, ahol Reboot másodszor lesz a vendégünk!

Tehát nem elfelejteni november 5-én Hi!Fly & Soundhead születésnapi parti a Cinema Hallban!

- Fekete Lajos -

[2011.11.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még