Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. augusztus 24. | szombat | Bertalan nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Zene.hu
 
 
Kapcsolatok
Juventus Rádió
Rádió1

Budapesten megszűnik a Radio1 és a Klubrádió? - a Juventus folytatja és jön két új adó

A 89.5-ön a Prodo Voice Zrt., a 95.3-on az Autorádió Kft., a 103.9-en pedig a Juventus Rádió nyert! A Rádió 1 és a Klubrádió elveszítette fővárosi frekvenciáit!

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa kedden döntött a 89,5 MHz-es, a 103,9 MHz-es és a 95,3 MHz-es helyi körzeti rádiós frekvenciákra kiírt pályázatokról. Mindhárom budapesti frekvencián várhatóan már 2012 első negyedévében új rádióadók kezdhetik meg működésüket.

A Médiatanács a három budapesti kereskedelmi frekvenciára 2011 júliusában tette közé pályázati felhívásait, „kevesebb kötöttség több magyar zene” mottóval. Az érdeklődők a három jogosultságra összesen 20 pályázati ajánlatot nyújtottak be. A formai és tartalmi vizsgálatok után végül 16 pályázati ajánlat maradt versenyben. A három nyertes pályázó az eredeti, „kikiáltási árnál” jóval magasabb díjajánlatot tett, átlagosan több tízmillió forinttal ajánlottak többet, mint a pályázati felhívásban szereplő kiindulási összeg – közölték.

Döntsétek el Ti, melyek a legjobb magyar klipek 2011-ben!

A 95,3-as frekvenciára hat pályázó közül választották ki a nyertest. A 89,5 MHz-es sávra négyen pályáztak, a 103,9-re pedig szintén hatan. Egyelőre nem tudni, pontosan milyen rádiók szólalnak meg a három frekvencián. Az eddigiek alapján úgy tűnik, hogy a Juventus Rádió megmaradhat, de a 89,5 helyett a 103,9 MHz-en, a Rádió 1 helyén sugározhat majd.

A 103.9-en jelenleg sugárzó Rádió 1 és a 95.3-on sugárzó Klubrádió elveszítette fővárosi frekvenciáját. Előbbinek még van esélye a 96.4 és 92.9 MHz-re, melyet jövőre hirdetnek ki, a Klubrádió azonban lehúzhatja a rolót Budapesten, hacsak nem tudnak megállapodni egy nyertes céggel, vagy egy működő rádióval. 

Fontos célkitűzés volt, hogy a rádiók műsoraiban a tájékoztató, a szórakoztató, és zenés jelleg mellett a helyi közélet is hangsúlyos szerepet kapjon. A helyi közélettel foglalkozó műsorok arányát tekintve valamennyi pályázó közül a Prodo Voice Kft. tette a legmagasabb vállalást műsortervében. A pályázók komolyan vették a magyar zenei arányra vonatkozó kívánalmakat is, amire valamennyien a lehető legtöbb pontszámot kapták.

A Médiatanács 2012. első negyedévében további két budapesti frekvenciapályázat (Budapest 92,9 MHz, és Budapest 96,4 MHz) eredményéről hoz döntést.

Pontoztak, majd döntöttek

A médiatanács május 25-ei ülésén kezdte meg a 89,5 MHz-es, a 95,3 MHz-es, valamint a 103,9 MHz-es budapesti kereskedelmi körzeti rádiós frekvenciák pályáztatását. A frekvenciákon jelenleg sugárzó Juventus Rádió, a Klubrádió és a Rádió 1 korábbi 7 plusz 5 éves szerződései februárban, illetve márciusban jártak le, azóta ezek 60 napos ideiglenes engedéllyel működnek.

A testület a pályázat tervezetének elfogadása után, 30 napon belül közmeghallgatást tartott. A végleges pályázatokat július 21-én tette közzé a médiatanács. A jelentkezőknek ekkortól számítva 40 napjuk volt a jelentkezésre.

A pályázati kiírások szerint a 95,3 MHz-es sáv frekvenciadíja évente 52,9 millió forint plusz áfa - a vételkörzetben 1,8 millió ember érhető el -, a 89,5 MHz-es frekvenciáé 92,5 millió forint plusz áfa - 3,3 millió ember elérésével -, míg a 103,9 MHz-es frekvenciáé 39,3 millió forint plusz áfa, itt 1,3 millió ember érhető el.

A három körzeti kereskedelmi frekvencia pályázata az elbírálás szempontjai alapján megegyezett: összesen 72 pontot lehetett szerezni. 20 pont járt akkor, ha a helyi közélettel foglalkozó műsorszámok aránya az éjszakai órák nélkül meghaladja naponta a 25 százalékot. 10 pont járt, ha a zenei műsorszámok aránya a teljes műsoridőnek több mint 60 százaléka, és további 10 pont, ha a zenei műsoridőn belül több mint 40 százalékban magyar zenét sugároz a rádió.

A műsorterv szubjektív megítélésére további 12 pont volt adható. 3 pontot ér a médiaszolgáltatási tapasztalat és 2 pontot a kiegészítő médiaszolgáltatás vállalása. Az MTI értesülései szerint a Klubrádió mindhárom kategóriában maximális pontszámot kapott. A legmagasabb médiaszolgáltatási díjajánlat 15 pontot ért.

A médiatanács október 12-ei ülésén megvizsgálta a három budapesti regionális kereskedelmi rádiós frekvenciára beérkezett pályázatok alaki érvényességét. Az NMHH szóvivői irodájának közlése szerint a 103,9 MHz-es frekvenciára kilenc pályázati ajánlat érkezett, amelyből kettő alakilag érvénytelen volt, a többi hét pályázónál alaki hiánypótlásra volt szükség.

A 89,5 MHz-re négy pályázati ajánlat érkezett, mindegyiknél szükséges volt a hiánypótlás. A 95,3 MHz-es frekvenciára hét pályázati ajánlat érkezett, ebből egy alakilag érvénytelen volt, a többi hatot alaki hiánypótlása utalták.

Nyomj egy lájkot, ha szoktál rádiót hallgatni.

[2011.12.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Zenekar tagokat keres zenész » billentyűs [2019.08.12.]
Dobost, basszerost keresek saját zenéhez zenész [2019.08.05.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik

Odacsapós rock n roll a Sziget utolsó napján - "Mennyből a Dave Grohl, eljött Hozzátok"
Az...

Nagy bejelentés a Depresszió budapesti koncertjén
Augusztus 17-én a Depresszió lépett fel a...

Óriási bulit csinált a Lord a Barba Negra Trackben 
Meshuggah, Harmed (Barba Negra Track): Agyzsibbasztó, skálázhatatlan ütemek
Musicalektől volt hangos a gödöllői kastély - Janza Kata és Dolhai Attila estje képekben
Fezen 2019 - Pedig ez csak egy jó buli volt!
A 2019-es Paloznaki Jazzpiknik szenzációi I. rész
beszámolók még