2022. július 5. | kedd | Emese, Sarolta nevenapja
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával  
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Budapest Show Kórus
Puskás Péter
Kiss Ernő Zsolt
Serbán Attila
Szemenyei János
Nyári Darinka
Sári Évi
Kapcsolódó események
You Can’t Stop The Beat!
[2012. április 22.
vasárnap 15:00]

Musicalkoncert kórussal, zenekarral és sztárvendégekkel

A Budapest Show Kórus április 22-én, vasárnap délután 3-kor kezdődő koncertjén ezúttal musicaldalokból adnak elő egy különleges válogatást. Ezen az előadáson olyan vendégfellépők közreműködnek majd, mint Nyári Darinka, Sári Évi, Kiss Ernő Zsolt, Puskás Peti, Serbán Attila és Szemenyei János.

A Budapest Show Kórus főként egyetemista és gimnazista fiatalokból álló közösség, mely az amerikai könnyűzenei együttesek, show kórusok mintájára alakult. Ez a műfaj a tengerentúlon nagy népszerűségnek örvend, itthon azonban még csak az első szárnypróbálgatásainál tart. A show kórusok eredetisége abban áll, hogy a klasszikus kóruskultúrát a modern könnyűzenével és tánccal ötvözik, s mindez Amerikában a gimnáziumi oktatás kereteibe épül be. Egy ilyen show kórus hétköznapjait ismerhetjük meg például a Glee című sorozatból.

A Budapest Show Kórus repertoárján többek közt pop, rock, musical, jazz, gospel, spirituálé és filmzene is szerepel, élő zenekari kísérettel és tánccal fűszerezve. A kórus tagjai a legkülönfélébb területeken tanulnak vagy dolgoznak: van köztük kertépítész, jogász, politológus, grafikus, zeneakadémista, futballbíró vagy önkéntes tűzoltó. Egyvalami azonban kétségkívül összeköti őket: a zene szeretete és a közös zenélés, a kóruséneklés öröme. Nemrég a Megasztár első adásában is bemutatkoztak Puskás Petivel, mint extra produkció: az Eurovíziós Dalfesztiválra íródott Csillagok című dalhoz készített kórusváltozatukat énekelték.

Csatlakozz, ha szereted a zenét. 

Április 22-én, vasárnap délután 3-kor kezdődő koncertjükön ezúttal musicaldalokból adnak elő egy különleges válogatást. Ezen az előadáson olyan vendégfellépők közreműködnek majd, mint Nyári Darinka, Sári Évi, Kiss Ernő Zsolt, Puskás Peti, Serbán Attila és Szemenyei János. A műsor érdekessége az lesz, hogy az ismertebb musical dallamok mellett főként olyan darabokból hangzanak majd el részletek, amelyek Magyarországon kevésbé ismertek, és musical koncerteken nem gyakran fordulnak elő, mint például: Hairspray, Billy Elliot, The Lion King, Aida, Dreamgirls… Hónapokig tartó lelkes csapatmunka eredménye, fergeteges hangulat, vérpezsdítő és megható pillanatok várják azokat, akik ellátogatnak az előadásra.

A koncert egyedülálló abban a tekintetben is, hogy 33 tagú kórus, héttagú zenekar és hat énekes vendég lép majd színpadra.

Az esemény helyszínéül a Honvéd (régi Stefánia) Kulturális Központ szolgál, ahol a kórus már visszatérő fellépő: tavaly májusi és karácsonyi teltházas koncertjüket is itt rendezték meg.

 

- BJ&EK -

[2012.04.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Kupte si JWH-018 online egyéb [2022.06.22.] apróhirdetés
Otthoni játékok
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Egyedül nem megy - Presser dalok a 6szín-ben
Az “Egyedül nem megy”, egy szórakoztató,...

Red Hot Chili Peppers koncerten jártunk a Puskás Stadionban! Képekben
Rendkívüli élménnyel...

A Korn első önálló estje az Arénában - megnéztük, képekben
Ilyen volt a Helloween és a Hammerfall koncertje - fotók 
Visszatért Billy Talent a Budapest Parkba - képekben
Megnéztük: Enrique Iglesias koncert az MVM Dome-ban
Rockszínpaddá változott a Vígszínház - képekben
beszámolók még