Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. december 16. | hétfő | Etelka, Aletta nevenapja
    koncert.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Linkek
Az esemény a Facebookon
Képgalériák
Andorka Vivien
Kapcsolatok
Bede-Fazekas Csaba
Berkes Gabriella
Győri Nemzeti Színház
Jáger András
Krasznai Tamás
Mahó Andrea
Mohácsi Attila
Molnár László
Nagy Balázs, színész
Pálffy Miklós Kereskedelmi és Szakképző Iskola
Posonyi Takács László
Szikra József
Tunyogi Bernadett
Kapcsolódó események
Jótékonysági est Viviért
[2012. október 10.
szerda 19:00]

Összefogott a győri művészvilág a súlyos agyvérzést kapott lányért

Egész Győrt megrázta Andorka Vivien története. Az akkor 17 éves fiatal lány váratlan, súlyos agyvérzést kapott. Jelenleg is nagyon drámai a helyzet, folyamatos ápolásra szorul. Vivinek és családjának is minden segítségre szüksége van. Számos kezdeményezés után most a győri művészvilág,a Győri Nemzeti Színház apraja nagyja is összefogott és október 10-ére egy jótékonysági estet szerveznek.

Vivien a győri Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakképző Iskolába járt, élte a diákok mindennapi életét. Sok barátja van, mindenki nagyon szereti a lányt. Ám eljött az a bizonyos januári reggel, amikor minden megváltozott. Vivi váratlanul, minden előjel nélkül agyvérzést kapott. A győri kórházba vitték, ahol nem csupán a diagnózis hangzott el – agyvérzés – hanem kiderült: veleszületett rendellenességről van szó.

A beteg lányt Budapestre szállították, hogy a szükséges beavatkozásokat megkaphassa, ám az eleinte bíztató állapota rohamosan romlani kezdett. Ahogy a műtét során kiderült, vélhetően agyérgörcsöt is kapott. Azért, hogy az agyban csökkenjen a nyomás, el kellett távolítani a koponya egy részét. Ezt követően Vivit két hétig altatták, lélegeztették ám ebben az időszakban több epilepsziás roham is nehezítette a javulást. Három hétig lebegett élet és halál között…

Annyira kritikus állapotban volt, hogy sokan már le is mondtak róla, ám a család és a szerettei végig reménykedtek és mellette álltak. Vivi sem adta fel a harcot, fiatal szervezete emberfeletti erőket mozgósított, jelezve: nem nyújtja át könnyen fiatal életét az elmúlásnak.

Csodával határos módón túlélte ezt a kritikus két hetet és állapota javulásnak indult. Sikerült kommunikálnia a környezetével, de még mind a mai napig magatehetetlen. A koponyadarab visszahelyezéséről sokáig szó sem volt, végzetes lehetett volna.

Nem sokkal később, átkerült Kisbérre, a Batthyány Kázmér Szakkórház rehabilitációs osztályára, hogy ott tegyenek meg minden a javulásáért, és ha lassan is, de felépülhessen. Biztató jelek voltak, sokan reménykedtek, hogy most már minden rendben lesz. Az élet azonban valamiért megint nem engedte, hogy jóra forduljanak a dolgok. A koponyacsontot bár visszahelyezték, nem sikerült zökkenőmentesre. Vivi nagyon rosszul viselte, hogy agyába ismét változások mentek végbe. Ráadásul izmai sem olyan mértékben regenerálódtak, mint remélték. Jelenleg a legnagyobb gondot az jelenti, hogy nincs lehetőség a megfelelő rehabilitációra, a gyakori gyógytornászi és gyógymasszőri segítségre.

A megoldás az önerőből való finanszírozás lenne, azonban a családnak erre nincs pénze. Tudják, hogy már nagyon sokan és sokat segítettek nekik. Ám sajnos még mindig nincs vége a nehézségeknek. Vivinek szüksége lenne minden nap szakértő gondoskodásra, amelyet ha itthon nincs lehetőség megkapni, akkor külföldön kellene igénybe venni. Sejthető azonban, hogy ez mennyi kiadással járhat…

Vivi családja mindent megtesz, ám lássuk be: szinte lehetetlen feladatra vállalkoztak A gyermekeiket – Vivit édesanyja, édesapja és testvére várja haza - becsülettel nevelő, dolgos szülők tartalékai igencsak fogyóban vannak és bár már sok-sok ember segítő kezet nyújtott, sajnos minden további támogatásra szükségük van. Ez pedig lelkileg segít sokat a családnak, mert érzik: sokan vannak velük, állnak mellettük és szurkolnak Vivinek. Annak a lánynak, aki hihetetlen harcot vív, emberfeletti erővel halad azon az úton, amelyre valójában soha nem szabadott volna rálépnie. Nem Ő tehet róla, nem az Ő választása volt. Az élet adta kezébe a térképet, amely ki tudja, hova vezeti…

A győri művészvilág úgy gondolta, valamit tennie kell Vivi gyógyulásáért és Venczel-Kovács Zoltán kezdeményező mellé álltak, így október 10-én, este 7 órakor egy nagyszabású jótékonysági koncertet tartanak Pálffy Miklós Kereskedelmi és Szakképző Iskola, aulájában. Az est folyamán számos kiváló előadó lép majd fel, és a teljes bevételt Vivi műtétjére és gyógykezelésére fordítják majd A színpadon olyan nevek váltják majd egymást, mint Berkes Gabriella, Bede-Fazekas Csaba, Jáger András, Krasznai Tamás, Mahó Andrea, Mohácsi Attila, Molnár László, Nagy Balázs, Posonyi Takács László, Szikra József, Tunyogi Bernadett, Venczel-Kovács Zoltán. A jegyárat 2000 forintban határozták meg, amelyet elővételben lehet megvásárolni, erről bővebb információ az alábbi e-mail címen kérhető: jegyekviviert@gmail.com

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét. 


A szervezők mindenkit hívnak és várnak, akik szeretnének szórakozva segíteni. Bíznak benne, hogy minél többen eljönnek és a jó ügy mellé állnak. Vivinek meg kell gyógyulnia és ezen az estén sokat tehetünk azért, hogy az álomból valóság legyen!

Aki mégsem tudna elmenni a rendezvényre, ne keseredjen el, mert a Vivi megsegítésére szánt összeget elutalhatja az édesanya számlaszámára:

Andorka Tamásné Balics Henrietta
Bankszámlaszám (Raiffeisen): 12096712-01054704-00100006

Vivi facebook oldala, ahol további információk kaphatók

Az esemény facebook oldala

A család minden segítséget köszön! 

Kérlek nyomj egy lájkot, vagy megosztást, mert már ezzel is segítesz.

 - Havassy -

[2012.10.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Gitár és Basszusgitár oktatás szolgáltatás » oktatás [2019.12.07.]
Angolból korrepetálást vállalok-online i szolgáltatás » oktatás [2019.12.03.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
cdbolt.lap.hu

Bemutatták a János vitézt a Budapesti Operettszínházban - képek
November 22-től, 40 év...

Szellemjárás az Arénában - Ghost koncert képekben
A Ghost adott koncertet az Arénában...

Zene.lap.hu
Nagyvárosi éjszakák Budapesten - a Scorpions az Arénában koncertezett
"Összművészeti alkotás született" - János vitéz bemutató az Operettszínházban
Megnéztük a Zanzibar zenekar születésnapi koncertjét - képekkel
Dinner show először Magyarországon - képekben
MegzizZENés és örömzúzás
beszámolók még