2020. augusztus 9. | vasárnap | Emőd nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Hivatalos facebook oldal
Kapcsolatok
30Y
Heaven Street Seven (HS7)
Kiscsillag
Magashegyi Underground
Napkutya
Oplasznik Péter
Pál Utcai Fiúk (PUF)
Péterfy Bori
Quimby
Vad Fruttik
Varga Livius

˝Ha megtalálod a saját, igazi utad, nincsenek tovább kérdések!˝ - interjú a Napkutyával

Mintha ismerős lenne egyik-másik arc. Mintha hallottam volna őket valahol. Mintha... HÁT PERSZE! Tényleg ismerem, a hórihorgas srác a Géniusz zenekarból! A zene, mint kiderült, nem lehet még ismerős, viszont fülbemászó!

– Tök jó a név, gratula! Napkutya! Zseniális!
– Kösz szépen, nekünk is nagyon tetszik, már teljesen magunkévá tettük. Pedig nem volt olyan egyszerű, egy csomó név felmerült, jobbnál jobbnak tűntek, de aztán némi ízlelgetés után elfelejtődtek. Viszont a NAPKUYA egyből betalált. Dobosunk régen dédelgetett titkos tartaléka volt.

– Egy csomó kérdésem van, de hadd kezdjem azzal, ami a legjobban izgat! Hogy tudtátok a Quimby egyik frontemberét, Varga Liviust megfűzni egy „kezdő” zenekar klipjéhez?
– Mi hiszünk az egyszerű természetességben. A Liviust is ilyen egyszerűen kerestük meg, ő pedig gyakorlatilag azonnal igent mondott és színészeket megszégyenítő profizmussal alakította karakterét a „Van, akinek a mája” című klipünkben. A Napkutya csak olyan emberekhez, művészekhez szeretne kötődni, akikre felnézünk. Mi csak sajnálni tudjuk azokat a sztárnak hívott vicc-embereket, akiket kizárólag a média emelt fel. Sokat fognak még szenvedni szegények. Viszont őszintén tiszteljük a Quimby, Vad Fruttik, Magashegyi Underground, Kiscsillag, PUF, Péterfy Bori, 30Y, HS7 és a hasonló zenekarok munkásságát. Tehát a második klipben Livius is szerepet kapott, az elsőt pedig bárki megnézheti a közkedvelt video megosztón.

Vagy akár itt is!– Erre a vonalra szokták mondani szakmai körökben, hogy „sok nyűg, kevés zseton...” Azért a zenész is pénzből veszi a sajtot a közértben.
– A zenélés nem aranybánya. Ez már unalmas tény. Aki azért zenél hogy pénzt keressen, az nem is zenész. Nem is zenész igazán. Mi, a Napkutyában úgy hisszük, hogy ha egyszer megtalálod a saját igazi utad, akkor nincsenek tovább kérdések. Mert onnantól minden ehhez hozzárendelődik. A pénz is. És lehet, hogy másból kell néha megkeresned a pénzt, hogy kifizesd a sajtot, de akkor is tudod, hogy lényegileg jó úton vagy.

– Jó hallani a magabiztosságotok. A második klipetek készül, és úgy hallom, rengeteg dalotok van a spájzban, a zenekar komplett. Mikor hallhatjuk a Napkutya üvöltést?
– Majdnem mindent jól tudsz, de a zenekar teljes személyzete azért még alakul. A klasszikus rock felállás mellett, szinti, harmonika, és brácsa is helyet kap, hogy igazi, ízes buli legyen egy-egy Napkutya koncert. 2012 még tesztüzem, de azért például október 26-án, pénteken fél 9-től az Akváriumban játszunk, a Magashegyi Undergrounddal egy napon, a Budapesti Egyetemi Napok keretein belül. A rendezvénynek erre a napjára, ingyenes jegyeket lehet nyerni az oldalunkon.

– Mit szeretnétek, mi a célotok? Miért lett a NAPKUTYA?
– Hogy jól érezzük magunkat! És ez megvan, pedig még nem is vagyunk a Nagyszínpadon.

- Sólyom Attila -

[2012.10.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
énekest keresünk zenész » énekes/énekesnő/vokalista [2020.08.01.]
Meyer 7M altszaxofon fúvóka zenész » fafúvós [2020.07.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

Képes beszámoló - AKÁRKI - moralitás-játék a Dóm téren
Bodolay Géza rendezésében 2020....

Megnéztük az Emelet buliját - képes beszámoló
Az ΞMΞLΞT idei első koncertjét a Barba...

Duett koncert Tompos Kátyával és Dolhai Attilával
Musical koncert a Madách Színház tetőteraszán - képekben
Musical sztárok a szabad ég alatt - képekben
Színház, szerelem és József és a színes szélesvásznú álomkabát! - képekben
Az Animal Cannibals volt a dekk első fellépője - képekben
beszámolók még