2020. május 26. | kedd | Fülöp, Evelin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
 
Kapcsolatok
Alma együttes
Anima Sound System
Anna & The Barbies
Boban Markovic Orchestra (Boban Markovic Orkestar)
Deák Bill Gyula
Heaven Street Seven (HS7)
Korai Öröm
Mystery Gang
Ocho Macho
Pannónia Allstars Ska Orchestra (P.A.S.O., PASO)
The Carbonfools
Žagar

Tömegek ünnepeltek a Víz, Zene, Virág Fesztivál 20. születésnapján

3 hónapostól 80 évesig minden generáció szép számmal képviseltette magát az idei tatai fesztiválon. Nem csoda, hiszen koncertek, kiállítások, kiváló magyar termékek, gyerekprogramok, vízi és virág versenyek egyedülállóan színes felhozatala várta a látogatókat.

Idén a rendezvény fénypontjai a világsztár Boban and Marko Marković Orchestra, a Tankcsapda, az Alma együttes és egy gigantikus rockabilly buli volt a Mystery Ganggel, de minden bizonnyal sokak számára az év koncertje volt a PASO, a Zagar, az Anima Sound System és végül, de nem utolsósorban Deák Bill Gyula Megakoncertje, amelyen vendég előadóként Charlie is szerepelt. Az új helyszínek, a RCKLT Blues & Rockabilly Színpad, a Hell Electric Party Aréna és Romkocsma is óriási népszerűségnek örvendtek. Az elektronikus zene szerelmeseinek állított sátor gyakorlatilag egy gigantikus méretű diszkót varázsolt a fesztivál szélére a hajnalig tartó mulatozáshoz. Kontrasztként a Party Arénától nem messze a lovardában rendezték be a Romkocsmát, ami retro stílusával telitalálat volt! Ülő alkalmatosságként színesre festett gumiabroncsok, asztalként pedig narancssárgára fújt, kiszuperált mosógépek szolgáltak, de a berendezés szembeötlő elemei voltak még a könyves sarok, a CD tapéta, a levegőben himbálózó nyakkendővarázs, a felfüggesztett rézfúvós hangszerek, egy fejre állított piros ló és egy skoda MB1000-es. A vizuális időutazást a legnépszerűbb hazai bandák kísérték zeneileg: Ocho Macho, Korai Öröm, Heaven Street Seven, Mississippi Big Beat, Carbonfools és az Anna and the Barbies.

A három napos fesztiválon a hasunkról sem kellett megfeledkeznünk, igazi gasztronómiai különlegességekkel kényeztették a látogatókat. Az Agrármarketing Centrum jóvoltából védjeggyel minősített hamisítatlan magyar élelmiszereket lehet kóstolni és vásárolni, de a kulináris élvezetek mellett kézműves termékek széles kínálatával is kedveskedtek a fesztiválozóknak. A szervezők nem titkolt célja volt a minőségi, magyar termékek és a terméktudatos fogyasztási kultúra támogatása.

A finomságok és a jobbnál-jobb koncertek mellett színvonalas kulturális programokkal is készültek a Víz, Zene, Virág szervezői. A színes forgatagban megfáradt fesztiválozók a többek között a KOGART grafikai kiállításon, a Magyar Virágkötészeti Kupán és improvizációs színházi előadásokon vehettek részt, de itt adták át a Talentum Design formatervezési pályázat díjait is.

Látványosságokból és vízi programokból sem kellett hiányt szenvednünk a péntektől vasárnapig tartó rendezvényen: sárkányhajó és vitorlás verseny, esti lampionos felvonulás, tűzijáték és légi bemutató vonzotta a tömegeket az Öreg-tó köré. Családi fesztiválként természetesen a kicsiket egy speciálisan számukra kialakított résszel várták, ahol gyerekjógával, hastánccal, kreatív sátorral, játszóházzal, poniciklivel és sok más izgalmas programmal szórakoztatták őket. A Pirinyó Sátorba még a kismamák és a babák is megpihenhettek, vagy kicsivel arrébb babahordozó tanácsadáson vehettek részt.

20 év alatt a Víz, Zene, Virág Fesztivál a régió legnagyobb tömegrendezvényévé nőtte ki magát, úgy hogy közben mit sem veszített családias bájából. A Magyar Turizmus Zrt. támogatásával megvalósult fesztivál mindenkinek szólt, mégis az igényeknek megfelelő arányokban tálalták a különböző programelemeket. Az egység és a sokszínűség diadala volt az idei Víz, Zen, Virág. Jövőre ugyanitt találkozunk június utolsó hétvégéjén! 

- KI - 

[2013.07.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még