15%-os kuponkedvezmény 47.000Ft felett a Spartoo.hu webáruházban. Kuponkód: MAJUSP15
2021. március 3. | szerda | Kornélia nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
X-faktor 2014 Nyitány: Bence és a 12 döntős
X-faktor 2014: Pálinka Republik - Első Élő Show
X-faktor 2014: Jakab-Péter Izabella - Első Élő Show
X-faktor 2014: Tha Shudras - Első Élő Show
X-faktor 2014: Kállai-Kiss Zsófi - Első Élő Show
X-faktor 2014: Borbély Richárd - Első Élő Show
X-faktor 2014: Andelic Jonathan - Első Élő Show
X-faktor 2014: Ilyés Jenifer - Első Élő Show
X-faktor 2014: Horányi Juli - Első Élő Show
X-faktor 2014: Szabó Richárd - Első Élő Show
X-faktor 2014: Spoon - Első Élő Show
X-faktor 2014 - Benji - Első Élő Show
X-faktor 2014: Tóth Andi - Első Élő Show
X-faktor 2014: Nagy Richárd - Első Élő Show
X-faktor 2014 Extra produkció: Danics Dóra
52 remek kép az X-faktor 2014 első élő showjából
X-Faktor - Ilyés Jenifer: "úgy érzem, a külsőm egy kicsit hátrány"
Kapcsolatok
Spoon 21
Pálinka Republik
Tha Shudras
Nagy Richárd
Borbély Richárd
Szabó Richárd
Jakab-Péter Izabella
Ilyés Jenifer
Tóth Andrea
Andelic Jonathan
Horányi Júlia "YOULÏ"
Kállai-Kiss Zsófi

X-Faktor 2014: A Pálinka Republik az első kieső

Megkezdődött Magyarország kedvenc zenei tehetségkutatója, az X-Faktor ötödik évadának első élő showja. A ma esti műsor különlegessége, hogy nem tizenkettő, hanem tizenhárom produkció száll majd versenybe a továbbjutásért. Ahogy azonban már megszokhattuk, egy versenyzőnek már ma este el kell hagynia az X-Faktor csapatát.

Horváth Krisztián, Krizsma Gwendolin, Benji és a Rosewood egy hétig várták a nézői szavazatokat, hogy kiderüljön, melyiküket látná szívesebben az élő showban a nagyközönség. Egyikük a szerencsés tizenharmadikként léphet ma színpadra Alföldi Róbert, Tóth Gabi, Szikora Róbert és Little G figyelő szemei és fülei előtt.

Mielőtt azonban fény derül a legnagyobb népszerűség faktorral is rendelkező versenyző kilétére, közös dallal indította az első élő showt a 12 döntős!

És természetesen Istenes Bence műsorvezető felkonferálása után megérkezett a négy zsűri is: Alföldi Róbert, Tóth Gabi, Szikora Róbert és először a zsűriasztalnál Little G!

Csatlakozz, ha kedveled az X-faktort.A ma este két nagy kérdése: ki lesz a tisztalapos, aki tizenharmadikként szállhat versenybe, és ki lesz az, aki először hagyja el az X-Faktor döntőjét.

Az első kérdésre hamarosan választ kapunk. Szavazni még néhány pillanatig lehet, de a voksolást máris lezárják. Megvannak az eredmények. A szerencsés – a nézők döntésének értelmében: Benji!

Ami azt jelenti, hogy a fiúk csapata négy főre bővült, így Alföldi Róbertnek egy énekessel több esélye van a végső győzelemre.

„Ez vagyok én”

Az első döntő tematikája – egy híres dal köré építve – „Ez vagyok én” (Tankcsapda) – amiben az énekesek igazán meg tudják mutatni az egyéniségüket.

Elsőként a színpadon a Pálinka Republik Tóth Gabi mentoráltjaiként. A zenekar igazi „multikulti” banda. Mindannyian magyar származásúak, de más-más országban születtek illetve éltek. Magyarországon találtak egymásra, ahol sokszínűségüket zenéjükön keresztül mutatják meg a nagyközönségnek – ahogy most is tették. Nem csak a stílusokat, de a dalokat is mixelték a latin hangulatú egyvelegben.

„Így kell elkezdeni egy élő showt az X-Faktorban” – kezdte értékelését Szikora, aki „eredetinek” nevezte a produkciót. Alföldi kiemelte: „elképesztő hangulatot” csinálnak minden alkalommal a srácok, de rámutatott, hogy megnézne egy teljes dalt is elejétől a végéig hozzátéve: ez a pálinka még készülőben van.

Jakap-Péter Izabellát rendszerint egy angyalhoz hasonlítják a mentorok. A lány legnagyobb kihívása talán az a műsor folyamán, hogy megmutassa, tud ő másmilyen is lenni. Erre várhatóan sor kerül majd, hiszen – amit eddig nagyon jól titkolt – jégkorongozik is. Ami nem épp angyalkás sport, a kőkemény küzdelemről szól.

„Angyali hangja van, angyalian gyönyörű”, de „az angyalok is szenvednek” – emelte ki Alföldi, de azt mondta, szeretne több jégkorongozót látni. Tóth Gabi viszont rámutatott: technikai okok miatt – nem nyílt ki az ajtó – nem tudott belépni Izabella, és ennek ellenére amatőr énekesként profi módon oldotta meg a helyzetet.

„Díva”

Reklámszünet után a maszkos Tha Shudras következett, akikről Little J azt mondta: „a ritmusszekció húzhatott volna jobban”, de összességében jónak értékelte a csapat produkcióját. Alföldinek az jutott eszébe, miért nem húsz éves most, mert akkor minden bulijukon ott csápolna.

Kállai-Kis Zsófi négy év elteltével próbálkozott újra az X-Faktorban. Mentora „igazi dívaként” konferálta fel a lányt és ezt a produkciójukban is megmutatták. Tóth Gabi azt mondta, nem egy versenyzőt látott, hanem olyan volt, mintha egy díjátadó fellépőjét nézte volna. Alföldi szerint Zsófi nem csak kiforrott személyiség, de kiforrott előadó, aki „eszement szexuálisan” néz ki.

„Vonzó külső, erőteljes személyiség” – így mutatta be mentoráltját, Borbély Richárdot Alföldi. A magabiztos fiú sokszor megkapta már, hogy nagyképű, ezért ő most egy sokkal szerényebb, valódi arcát szeretné megmutatni a közönségnek. És ezt az Aerosmith Dream On című felvétele mögé rejtette.

„Atombiztos a hangod” – mondta az énekesnek Szikora, de őt mégsem érintette meg valamiért a produkció. Tóth Gabi „kicsit egyetértett” mentortársával, ő is hiányolta kicsit a Mentorházban bemutatott energiát.

„Küldetés”

Andelic Jonathan előadása után Alföldi úgy érezte: „az élet gyönyörű, élni jó”. Nem csoda, az énekes mintegy spirituális erővel szította a tüzet és a közönség életerejét, amit hosszan tartó tapssal jutalmaztak a stúdióban ülők. Szikora úgy vélte, Jonathannak „küldetése az éneklés”, amivel Tóth Gabi is egyetértett. A produkcióval az énekes mentora, Little G is nagyon elégedett volt.

Ilyés Jenifer Szikora dívája. Talán nem lövünk nagyon félre, ha azt mondjuk, a mentor tőle várja a legtöbbet a verseny során. Jenifer egészen kicsi kora óta kizárólag a színpadi „munkára” készül, és most a zene a legfontosabb az életében. Úgy érzi, ezzel tudja a legtöbbet adni az embereknek.

Ahogy tette ezt most is. S bár Tóth Gabi azt mondta, „Gyönyörűen tanult hangod van”, de ő szeretné érezni azt is, ki az az Ilyés Jenifer. Alföldi is azt mondta a lánynak, „nem lehet ennyire elzárni a személyiségét”.

„Jólneveltek”

Tóth Gabi már a műsor elején leszögezte, neki nem csapatai, hanem zenekarai vannak a versenyben! És ennek külön jelentősége van a Spoon esetében, hiszen lehetnének ők egy átlagos fiúcsapat. Ám ők mindannyian zenélnek, és ez az, ami megkülönbözteti őket a tingli-tangli boybandektől, legyenek azok akármilyen profin összerakottak.

A Spoon ezt most George Michael Freedom című felvételével próbálta bizonyítani, ami a kezdeti bizonytalanságok ellenére a végére egészen magabiztos és erős lett. Szikora „tejfogú tinibandának” nevezte a srácokat, akikre „jó ránézni”. Bár egy kicsit több energiát vár még a fiúktól, összességében tetszett neki a produkció. Alföldi azt tanácsolta a csapatnak, „amikor helyzet van”, nem kell óvatoskodni, „nem kell jólnevelteknek lenni”.

Ilyés Jeniferrel szemben Horányi Júlia az érzelmek közlése terén nagyon erős. Ebben talán segítségére szolgál, hogy szerelmével együtt közösen zenélnek. Juli eredeti szakmája jelmeztervező, és egyediségét nem csak a ruháiban, de az előadásmódjában is mindig megmutatja.

„Kiszakít magának egy darabot a térből és az időből” – fogalmazott Alföldi az előadás után. Hozzátette: mindenki aki hallgatja úgy érezheti, hogy csak neki énekel a lány. Tóth Gabi azt mondta, „kinyílnak a virágok és életre kel a világ”, ha énekel Juli.

A második Richárd, aki a fiúk közül fellépett, a szeretettel csordultig teli előadó, Szabó Richárd volt. A „tanítóbácsi” nem sztáralkat, ezt mentora, Alföldi Róbert is őszintén megmondta neki. De ez nem érdekelte a színművészt. És mást sem zavar. Richárd szívét-lelkét kiteszi a közönség elé, amikor énekel, és nincs is neki szükség más „fegyverre” a győzelemhez.

És ő most is győzött a Ghost című film slágerével. Little G-t még az sem zavarta, hogy voltak benne hibák, annyira „elvitte a szíve”. Tóth Gabi is nagyon Ricsi hatása alá került, de a hangját nem is figyelte, annyira lekötötte az, ahogy az énekes beengedte magához a hallgatóságát.

„Nem esett hasra”

Benji a műsor történetében először „szabad lappal” jutott az élő showba. Alföldi Róbert azonban ugyanúgy bízik a 16 éves fiúban, mint a többi mentoráltjában. Benjinek ugyanis különleges tehetsége van a hallgatókkal való kapcsolatteremtésben, és ezt most is bizonyította.

Tóth Gabi például könnyekkel a szemében hallgatta a lesütött szemmel éneklő Benji Mad World-jét. Megszólalni is nehezen tudott az énekesnő, majd annyit mondott, eddig Benji produkciója volt a legnagyobb hatással rá. Szikora Róbert is elismerte, nem érdemtelenül van itt a versenyző. Ellenben Little G „nem esett annyira hasra”, „jó volt, de nem volt kiváló” – fogalmazott a zenész.

A 15 éves Tóth Andi az idei X-Faktor egyik legnagyobb felfedezettje. A rocker kislányként megismert énekes elemi erővel veszi le lábáról a mentorokat és a közönséget is az első válogatótól kezdve. Jöhet neki rock, líra vagy hip-hop, Andi szétzúzza a színpadot.

Alföldi kezét széttárva vallotta be, nagyon történik meg vele, hogy nem tud mit mondani. Tóth Gabi, leszögezte, Andinak helye van a szakmában, és Little G is elismerte: a lánynak színpadon a helye, „sikerre van ítélve”.

Nagy Richárd a bizonyíték arra, hogy a kemény munka és a kitartás meghozza a gyümölcsét. Nagyon korán elkezdett zenélni, már 11 éves korában leforgatták első „klipjüket” iskolatársaival, ám egy évvel ezelőtt Tóth Gabi mégis eltanácsolta a Mentorházból. Kellett neki az egy év szünet. alföldi most úgy érzi, két lábban áll a földön, és helye van az X-Faktorban.

A harmadik Ricsi Majka Belehalok című slágerét dolgozta fel akusztikus verzióban. A kételkedőknek innen üzenjük, Ricsi megérkezett! Ez zene volt! „Brutálisan jó volt” – kezdte Szikora az értékelést, majd leszögezte: „a végelszámolásnál veled számolni kell”. Little G „érettnek” nevezte a produkciót, és becsülte, hogy egyedül ki mert állni egy szólóval. Tóth Gabi és Alföldi is egyet értettek abban: kellett Ricsinek ez az egy év!

Valaki búcsúzik

Négy mentor tizenhárom produkcióját láttuk, fiúk, lányok, 25 év felettiek és csapatok versenyeztek. A szavazás a műsor kezdete óta tart, és hamarosan lezárul. Ahogy a korábbi években megszokhattuk, ezúttal is a voksok döntenek arról, ki fogja befejezni ma este a versenyt és távozik az X-Faktor döntős mezőnyéből.

Egyelőre azonban még tart a szavazás. És addig is énekel nekünk a tavalyi X-Faktor nagy visszatérője, a tehetségkutató első női győztese, Danics Dóra!

Ezzel azonban tényleg a szavazás lezárásához ért a show. Istenes Bence az utolsó egy perc monológját hadarja el, majd lezárja a voksolást.

A szavazás lezárult, a voksokat közjegyző jelenlétében összesítették.

A nézők úgy döntöttek, egy hét múlva is színpadra állhat: Benji, a Tha Shudras, Nagy Ricsi, Tóth Andi, Horányi Juli, Szabó Ricsi, Andelic Jonathan, a Spoon, Kállai-Kiss Zsófi, Borbély Richárd és Ilyés Jenifer!

Párbajozni fog: a Pálinka Republik és Jakab-Péter Izabella.

A Párbajt a Pálinka Republik kezdi a Muse Uprising című dalával – és némi beállással.

A folytatásban Jakab-Péter Izabella érkezik Elton John Your Song-jával.

Következik a döntés. A mentorok szerint akinek haza kell mennie:

Tóth Gabi: Izabella,

Szikora Róbert: Pálinka Republik,

Alföldi Róbert: Pálinka Republik,

Little G: Pálinka Republik.

Búcsúzik tehát a Pálinka Republic és a beszámoló is, egy hét múlva újra jövünk! Keressétek X-Faktoros híreinket addig is!

Mely produkció tetszett a legjobban az első élő showban? VOKS LENT!

Görgess le és nézd vissza a produkciókat.

-kiko-

[2014.10.19.]

Megosztom:


	X-faktor 2014 Nyitány: Bence és a 12 döntős
X-faktor 2014 Nyitány: Bence és a 12 döntős

Így indult az első élő show. 1. Élő Show- 2014....


	X-faktor 2014: Pálinka Republik - Első Élő Show
X-faktor 2014: Pálinka Republik - Első Élő Show

1. Élő Show- 2014. október 18.


	X-faktor 2014: Jakab-Péter Izabella - Első Élő Show
X-faktor 2014: Jakab-Péter Izabella - Első Élő Show

1. Élő Show- 2014. október 18.


	X-faktor 2014: Tha Shudras - Első Élő Show
X-faktor 2014: Tha Shudras - Első Élő Show

1. Élő Show- 2014. október 18.


	X-faktor 2014: Kállai-Kiss Zsófi - Első Élő Show
X-faktor 2014: Kállai-Kiss Zsófi - Első Élő Show

1. Élő Show- 2014. október 18.


	X-faktor 2014: Borbély Richárd - Első Élő Show
X-faktor 2014: Borbély Richárd - Első Élő Show

1. Élő Show- 2014. október 18.


	X-faktor 2014: Andelic Jonathan - Első Élő Show
X-faktor 2014: Andelic Jonathan - Első Élő Show

1. Élő Show- 2014. október 18.


	X-faktor 2014: Ilyés Jenifer - Első Élő Show
X-faktor 2014: Ilyés Jenifer - Első Élő Show

1. Élő Show- 2014. október 18.


	X-faktor 2014: Horányi Juli - Első Élő Show
X-faktor 2014: Horányi Juli - Első Élő Show

1. Élő Show- 2014. október 18.


	X-faktor 2014: Szabó Richárd - Első Élő Show
X-faktor 2014: Szabó Richárd - Első Élő Show

1. Élő Show- 2014. október 18.


	X-faktor 2014: Spoon - Első Élő Show
X-faktor 2014: Spoon - Első Élő Show

1. Élő Show- 2014. október 18.


	X-faktor 2014 - Benji - Első Élő Show
X-faktor 2014 - Benji - Első Élő Show

1. Élő Show- 2014. október 18.


	X-faktor 2014: Tóth Andi - Első Élő Show
X-faktor 2014: Tóth Andi - Első Élő Show

1. Élő Show- 2014. október 18.


	X-faktor 2014: Nagy Richárd - Első Élő Show
X-faktor 2014: Nagy Richárd - Első Élő Show

1. Élő Show- 2014. október 18.


	X-faktor 2014 Extra produkció: Danics Dóra
X-faktor 2014 Extra produkció: Danics Dóra

1. Élő Show- 2014. október 18.

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még