Alensa: 35% TopVue termékekre
2021. január 23. | szombat | Zelma, Rajmund nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Eurovíziós dalfesztivál 2014: Mystery Gang - Játssz még jazzgitár
A Dal 2014: A Mystery Gang házikoncertet adott
Kapcsolatok
Mystery Gang

Mystery Gang: "Tervekből sosem fogyunk ki"

A Mystery Gang sűrű évet zár le. A Universal kiadó gondozásában megjelent legújabb, zenei stílusgazdagodást is hozó, sorban a hatodik lemezük a ’HELLO, HELLO!’; a ’Dal’ produkció zsűri- és közönség kedvencei voltak, és természetesen 2014-ben is a különböző fesztiválok, országos és városi rendezvények egyik legnépszerűbb fellépőjeként járták az országot…

A Mystery Gang neve mára egyet jelent a hazai rockabilly-vel, és a nemzetközi színtéren is elismert a zenekar. Hogyan képzelitek el magatokat tíz év múlva?
Egri Péter: Szeretnék a következő tíz évben világmegváltó dolgokat csinálni a saját műfajunkon belül. Bevallom, én a következő harminc évre is el vagyok látva tervekkel és ötletekkel. Ha csak egy kis részét tudom mindennek megvalósítanom, akkor is sikerült folytatnom a gyerekkori álmaim valóra váltását.

Mondanál egy-két konkrétumot?
Egri Péter: Szeretnék megvalósítani színházi darabokat, további nagyszerű koncerteket, izgalmas hangszerelésekkel, duettekkel Budapesten, Milánóban, New Yorkban egyaránt. Dolgozni, dolgozni, dolgozni…,, azaz folytatnám, amit eddig is csináltunk.

Az új, 'Hello, Hello!' című albumotok tőletek szokatlan módon lassabb, líraiabb hangvételű dalokat is tartalmazott... Jól fogadta a közönség ezeket a számokat?
Singer: Egész egyszerűen megőrültek, és megolvadtak egyszerre! Új, forró és heves szerelmek születnek ezekre a dalokra, látjuk, ahogy a párok egymásnak éneklik a koncerteken ezeket, és persze az elsősoros lányok nekünk! J

A legújabb dalotok, az 'Utolsó Blues' szövege is elementáris erejű. Dalszerzőként, szövegíróként honnan meríted az ihletet?
Egri Péter: A 20. századi városi líra az ihletadóm. Sokat merítek a század első feléből: Kosztolányi verseitől egészen Buddy Holly gitárjátékáig.

Gondolkodtál már azon, hogy prózai tehetségedet máshol is kibontakoztatod?

Egri Péter: Igen, ahogy említettem a színház és film felé is erősen kacsingatok, nem csak, mint szereplő (szerk. Made in Hungaria, Privat Buddy Holly sztori…).

’A Dal’ című műsor hozott valami változást számotokra?
Singer: Egy egész ország ismerte meg a ’Hello, Hello!’ lemezünket ezáltal! Nem panaszkodtunk eddig sem, bármerre mentünk nagyon szerettek minket, és mindig sokan jöttek a koncertjeinkre. ’A Dal’ után ez csak fokozódott, aminek nagyon örülünk!

Mennyire fontos számotokra a médiaszereplés?
Singer: A zenész lételeme a média. Ezért kezdtük el kisgyerekként, hogy hú, egyszer majd ott leszek a címlapon! És amikor ez megvalósul, amikor ott vagy az újság elején, vagy a rádióban kérdeznek, tévében szerepelsz, akkor azt mondjuk, igen, megérte az álmokat megvalósítani, küzdeni és kitartóan dolgozni értük.

Mostanában sokszor vendégszerepel koncertjeiteken Péterfy Bori. Honnan jött a közös produkció ötlete? Jövőre is láthatunk titeket együtt?

·Tamási László: Borival több koncerten összesodort minket az élet, hol ők játszottak előbb, hol mi, így volt lehetőségünk látni a színpadi produkcióját, ami nagyon magával ragadott bennünket, igazi színpadi ember! A közös alkalmakkal kialakult egy jó viszony és a többi adta magát... Úgy vettük észre, Ő is szívesen kalandozik a mi műfajunkban, nekünk pedig egy teljesen új világot varázsolt a színpadra a rá jellemző energikus dekadenciával Nagyon jól állnak neki azok a dalok, amiket közösen adunk elő, még úgy is, hogy eredetileg nem ezért íródott! Biztos vagyok benne, hogy lesznek még közös fellépések!

Milyen terveitek vannak 2015-re?
Tamási László: Tervekből sosem fogyunk ki szerencsére! Még az idén elkészítünk egy videoklipet, amit remélhetőleg karácsony körül már láthat is a közönség, majd február körül egy következőt. Készülnek az új dalok, amiből egyet-kettőt már el is kezdtünk felvenni stúdióban. Ezeken kívül nagy tervünk egy színházi darab elkészítése is, ami úgy néz ki, hogy jövőre realizálódik is! Valamint készül az angol nyelvű lemezünk, amit főként a nemzetközi piacra szánunk. Egyébként jellemző ránk, hogy szeretjük feszegetni a műfaj határait, így sok terv van közös munkákra egyéb műfajok képviselőivel, például folk, electro, színház, irodalom stb. Január 8-án Elvis Presley születésének 80. évfordulója alkalmából tartunk egy exkluzív Mystery Gang koncertet a Kossuth Klubban, utána egy nagyszabású lemezbemutató koncertre várjuk majd a rajongóinkat, az új koncertszezonban pedig ismét irány a szabadtéri nagyszínpadokra!

[2014.12.18.]

Megosztom:

Eurovíziós dalfesztivál 2014: Mystery Gang - Játssz még jazzgitár
Eurovíziós dalfesztivál 2014: Mystery Gang - Játssz még jazzgitár

Íme a dal, amivel a Mystery Gang...

A Dal 2014: A Mystery Gang házikoncertet adott
A Dal 2014: A Mystery Gang házikoncertet adott

Házi koncertre készül a Mystery Gang a 8-as stúdióban....

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

"Legdrágább nyájas olvasó!" - A Bridgerton család - Filmajánló
Ha a megszólításomat...beszámolók még