Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. február 23. | szombat | Alfréd nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Zene.hu
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Dal 2015: Rácz Gergő, a rekorder visszatér
Bereczki Zoltán a Magyar Színházban - jegyek itt az Álomkép koncertre
Bereczki Zoltán Baján lép fel - jegyek itt az Álomkép koncertre
Csak néztünk! Fura ruhában jelent meg a magyar énekes
Megérkezett Radics Gigi újdonsága - íme a Nagy vörös szőnyeg
Nagy Feró legendás barátjával lép fel
Hien bevallotta: "Én nem tudom kimondani, hogy..."
Pikáns titok derült ki a magyar énekesnőről
Kapcsolatok
Bereczki Zoltán
Dobrády Ákos
Király Linda (Linda Kiraly)
Király Viktor
Nagy Feró
Nguyen Thanh Hien
Rácz Gergő
Radics Gigi
Rakonczai Viktor

Meghallgattuk! A Játékkészítő - CD

Már egy ideje a lemezboltok polcain az új magyar pop-musical-show, A Játékkészítő hanganyaga. 12+1 dal. Manapság valamilyen szemérmes sznobériából nem szoktak közönség- és kereskedelmi-sikeres produktumokra jót mondani, de most kivételt kell tennünk.  

Erős fenntartással bontottam le A Játékkészítő CD borító fóliáját s közben emlékeimben egy huszonéves dallam futott végig, melyhez persze szöveg is társult: “Hiányzol, nem rejthetem, Annyira úgy érzem” és folytatódott tovább a Szükségem van rád című V.I.P. zenekar által elhíresült dal, ami sajnos nem vált akkor kedvencemmé. Sőt. Persze sokminden nem maradt meg belőle, és most ráguglizva újra megerősödött a gondolat, hogy ez nem is baj.

Ezért is volt az aggály, miközben sikerült végre a cd-t kibontani, hisz’ a lemez vezető zeneszerzőjeként az a Rakonczai Viktor volt feltüntetve, aki – többedmagával anno – a V.I.P. tagjaként énekelte az ominózus nótát. És az én előítéletes felem szerint ez már előzetesen árnyékot vetett A Játékkészítő dalaira.

De most, ezen a fórumon ki kell jelenteni, nagyot tévedtem.

12+1 dal, melyből 12 A Játékkészítő szerves része és a plusz 1, Hien dala, mely lazább kötődéssel, a darab nyitányaként hangzik el.

A hanghordozó a Meseügynökség című, üdítő felütéssel kezdődik, kiváló dal arra, hogy bemelegítse a közönséget a történetre. Utána következik a lemez legnagyobb hatású belépőjével induló nótája, a Showtime.

Király Linda megszólal, s a hallgatóban a hang fennakad, lehellet megszegik. Úgy odatesz, hogy nem is térek magamhoz. Na, gondoltam, ezt csináld meg élőben a színpadon! Aztán megnéztem élőben, és megcsinálta. Én meg ekkor megvesszőztem magam, és megfogadtam, hogy nem gondolok most már előre semmit, vagy legalábbis „fogom a szám”. Szóval Linda annyira berakta a lemezt a kedvenc fakkba, hogy most már bármi is jöhet. Aztán jött, de nem is bármi. Oroszlán Szonja Aquatánia, a Vizek Királynője monumentális dalát énekli, csudaszépen. És sorjáznak a dalok, s csak azt látom, hogy a gyerekeim lenyűgöződnek a lejátszó mellé. Végül is, nekik szól – főleg. Én meg háttérben hallgattam a dalokat, s nem is tűnt fel, hogy már zsinórban vagy harmadjára hallok egyet. Talán megakadt? De nem. A gyerekeim újrázták Hüvelyk Matyi dalát, amit Bereczki Zoltán pakolt a cd-re, de valami nagyon-nagyon.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét.

Mikor végre leváltak a gyerekek erről a dalról és végigmentünk a lemezen, a srácok szemén láttam, hogy nagyon betalált a lemez. Minden egyes dal bemászik a fülbe, és sokáig ki sem jön, a dalok jók, és ami nem, az nagyon jó. A széphangú Herrer Sára most is széphangú, Szabó Győző nem feltétlen széphangú, de a karakterben a legjobb, és a dzsémszbondi magasságokba emelkedő hős-Malac dalát adja, utánozhatatlanul. Király Viktor, a nővérével is, és ólomkatonák kíséretében is hozza a legjobb énjét, ahogy Radics Gigi hajasbabákkal lejt egy slágergyanúsat. Egy swinges dallammal jelentkezik a Háromfejű Sárkány, azaz Bán Bálint, Klem Viktor és Kovács Ádám.

És ne feldkezzünk meg Rettentő Borodinról, a rockerről, aki nem más mint Nagy Feró, az előadások során javarészt vastaps kíséretében. (A fiam szerint ő legjobb.) De mit sem érnének ezek a dalok, ha nem társulna hozzájuk szöveg, méghozzá mívesen műfajkompatibilis, mentes a jópofáskodó rémes rímektől, selyemvékony határon libegve a gyermekvilág és a felnőtté válás határán, hogy az aprajának és nagyjának is jó legyen. Imádják a gyerekeim…, és én is. Ez Orbán Tamásnak köszönhető.

A dalokat tehát A Játékkészítő vezető zeneszerzője, Rakonczai Viktor, szövegíróként Orbán Tamás jegyzi, mellettük zeneszerzőként feltűnik még Rácz Gergő és Dobrády Ákos, de Király Linda, Király Viktor és Bereczki Zoltán is ott van a dalírók között. A lemez a Magneoton kiadásában jelent meg. Tessék meghallgatni!

[2015.01.13.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
Aiser 2015.01.19. 15:44 • [1]
Nagyon várom már, hogy megérkezzen a lemez. A MM-tól rendeltem meg a napokban, pontosan azok miatt az előadók miatt, akik énekelnek rajta. Imádni fogom ez egészen biztos!!! :)

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
Zeneszerzéssel,dalok írásával foglalkoz egyéb [2019.02.19.]
Zongora tanítás,korrepetálás 15.ker tanár [2019.02.06.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik

Legolvasottabb cikkek

Megnéztük Guido és Mauricio de Angelis koncertjét az Arénában - képekben
Jótékonysági...

Megnéztük Gájer Bálint új műsorát az Orfeumban - képekben 
A sármos énekes Swing ’N Pop...

Harminc év rock and roll, három éjszaka alatt a Tankcsapdával - képekben
Megnéztük Veres Mónika Whitney Houston-estjét az Orfeumban - képekben
beszámolók még