Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2017. szeptember 23. | szombat | Tekla nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Polarisol
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
Öt csillag is méltatta Mága Zoltánt
Budapesti Újévi Koncert 2016 Mága Zoltánnal Budapesten - jegyek itt
Húszmillió forintot gyűjtve indult útra Mága Zoltán
Mága Zoltán megkezdte egyesült államokbeli turnéját
Visszavárja Mága Zoltánt az amerikai közönség
Mága Zoltán világsztárokkal nyitotta az új évet Budapesten
Öt világklasszis operaénekes is Mága Zoltán sztárvendége lesz
Szomorúan olvastuk Mága Zoltán sorait
Képgalériák
Két díjjal is kitüntették Mága Zoltánt a parlamentben
Kapcsolatok
Mága Zoltán

Mága Zoltán duplázott a parlamentben

A művész Kárpát-medencéért Nívódíjat kapott, és a Budapesti Újévi Koncert is Magyar Termék Nagydíjas lett, tehát kétt díjjal is kitüntették Mága Zoltánt a parlamentben. A művészvilágból egyébként csak ő duplázott

Több évtizedes munkásságáért a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kárpát-medencéért Nívódíjat; a hagyományteremtő, 2009 óta minden évben megrendezett Budapesti Újévi Koncertjéért pedig a Magyar Termék Nagydíj Pályázat kitüntetését, a tanúsított minőség „útlevelét” vehette át Mága Zoltán a Magyar Gazdaság Ünnepén, a Parlament Felsőházi Termében, szeptember 6-án. A kultúra területéről Mága Zoltán hegedűművész volt az egyedüli művész, akinek két díjjal méltatták munkásságát. A 19. Magyar Termék Nagydíj Pályázat ünnepélyes díjátadásán a Kárpát-medencéért Nívódíjat Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke adta át.

A Mága Zoltán hegedűművész által 2009-ben életre hívott Budapesti Újévi Koncert Magyar Termék Nagydíj Pályázat kitüntetését vehette át a parlamentben. A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kiírók Tanácsa elismerése is jelzi, hogy a világhírű hegedűművész meghonosította az "újévi koncert" műfaját Magyarországon, amellyel nemzetközi művészi hírnevet szerzett hazánknak.  A Budapesti Újévi Koncert tradícióvá nemesült, európai mércével mérve is egyedi színvonalú és hangulatú kulturális esemény lett, amit több mint százezren láthattak már hazánk legnagyobb befogadóképességű létesítményében, a Papp László Budapest Sportarénában, több tíz millióan pedig a televíziók képernyőjén keresztül határainkon innen és túl. Mága Zoltán műsorát Európa egyik legnagyobb és legnívósabb újévköszöntő gálaestjeként tartják számon, a zenekedvelő közönség évről-évre nemcsak a Kárpát-medencéből, hanem az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Ázsiából, Izraelből, Japánból, Brazíliából és Európa számos országából érkezik a koncertre. Az esemény garancia a világszínvonalú produkciókra, hiszen a publikum lenyűgöző látvány- és show-elemek, a legmodernebb hang- és fénytechnika, rendkívüli színpadi megoldások mellett fedezheti fel az egész világot rabul ejtő klasszikus és könnyűzenei darabokat. Az elmúlt nyolc esztendőben Kossuth-díjas és világhírű művészek mellett a Nemzet Színészei és a hazai könnyűzenei élet kiválóságai is színpadra léptek a gálán.

Mága Zoltánt nemcsak világhírre szert tett rendezvényéért díjazták a parlamentben, hanem a külhoni magyarságért végzett kulturális missziójáért is kitüntették. A hegedűművész a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kárpát-medencéért Nívódíjat vehette át, az elismerést olyan személy kaphatja meg, aki hosszú évek óta bizonyítottan elkötelezett a határon túli térségek és az anyaország kulturális kapcsolatainak erősítésében és elkötelezett a hagyományok tisztelete, a magyarság eszméje iránt.

A hegedűművész a díjátadót követően úgy fogalmazott: „majd két évtizede személyes indíttatásból dolgozom határon túli honfitársaimért, ezért megtisztelő hogy a külhoni magyarságért végzett kulturális missziómat, karitatív tevékenységeimet elismerik. Számomra a legfontosabb mégis az, amikor koncertjeimen látom, hogy valóban sikerült közelebb hozni egymáshoz a határon túli magyarságot az anyaországban élőkkel. A Kárpát-medencében élő magyarság az országhatárok ellenére hűen őrzi a magyar hagyományokat, a nyelvet, a népzenét, a kultúrát, amit nekünk, anyaországiaknak is ugyanolyan tisztelettel kell tennünk. Minden évben meghívom határainkon túl élő honfitársaimat is a Budapesti Újévi Koncertemre, hogy együtt köszönthessük az új esztendőt. Büszke vagyok rá, hogy a tekintélyes grémium döntése értelmében 2017. január 1-jére Magyar Termék Nagydíjas gálaestre invitálhatom meg a nagyérdeműt. A minőség és a hagyomány kötelez, így 2017. január 1-jén is világsztárokat hallhat majd a közönség a IX. Budapesti Újévi Koncerten a Papp László Budapest Sportarénában – mondta Mága Zoltán.

Az újévi gálaestig zsúfolásig telt a művész naptára, hiszen augusztus 21-én indította útjára Hangok és Harangok című, Kárpát-medencét átölelő klasszikus zenei fesztiválsorozatát a Szent István-bazilikából. A karitatív missziósorozat fővédnöke Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, védnöke pedig Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. Magyarország minden megyéjében, Kárpátalján, Erdélyben, a Vajdaságban és Felvidéken is megszólal a hegedűje, de a sorozat eljut a horvátországi Eszékre is, ahol a horvát köztársasági elnök is jelen lesz Mága Zoltán koncertjén, amelyet az árvízkárosultak megsegítéséért rendez. A hegedűművész a fesztivállal segítséget szeretne nyújtani a koncerteknek otthont adó településeknek.

– zene.hu –

[2016.09.09.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
hitel kinal egyéb [2017.09.14.]
Elektromos orgona hangszer [2017.09.12.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
koncert.lap.hu

Jamie Winchester és Hrutka Robi újra együtt - képek a budapesti koncertről
Szeptember 14-én a...

Robbie Williams Budapesten - Hogy kerül a bokszkesztyű a focipályára?
Robbie Williams, a popzene...

beszámolók még
cdbolt.lap.hu