Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. október 16. | szerda | Gál nevenapja
    cdbolt.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Képgalériák
Houdini musical főpróba
Kapcsolatok
Miller Zoltán
Molnár László
Nyári Lányok (Summer Sisters)
Polyák Lilla
Szabó Győző

Houdini - Varázslatos musical: képek a főpróbáról

Gőzerővel folynak a Houdini - Varázslatos musical próbái. A híres, magyar származású illuzionista, Harry Houdini életét feldolgozó musical főszereplői - Miller Zoltán, Polyák Lilla, Serbán Attila, Szabó Győző, Csonka Ibolya, Székhelyi József, a Nyári lányok és Miller Dávid mindennapjai szinte kizárólag a musical körül forognak, hiszen a premier november 4-én, a MoM Sport Rendezvényközpontban lesz.    

Parádés szereposztással, meghökkentő látványvilággal, november 4-5-én, a MoM Sport Rendezvényközpontban kerül színpadra a híres, magyar származású illuzionista,Harry Houdini életét feldolgozó musical.

A darab a csodákról, a varázslatról szól, egy fiatalemberről, aki családjával Magyarországról indult szerencsét próbálni, és akit kitartása, akarata és hite segítette abban, hogy világsztár lehessen. A fordulatokban és érzelmekben gazdag zenés történet átlép a musical határain es a modern látványvilágon túl egy illuzionista show-val válik teljes élménnyé, mely fiataloknak és felnőtteknek egyaránt nyújt feledhetetlen szórakozást.

A cipőpucolóként és újságkihordóként induló Houdini megígérte apjának, hogy megtalálja a csodát, a világ legsikeresebb illuzionistájaként, szabaduló bűvészként pedig maga lett a csoda. Ezt a varázslatos utat járhatjuk be mi is, s lehetünk részesei a most színre kerülő musicalben, mely egyaránt szól szerelemről, karrierizmusról, féltékenységről, elvakultságról, szürreális csodakeresésről, az élet és halál játékáról.

A címszerepekben igazi sztárparádét üdvözölhetünk, hiszen csak ismert művészek keltik életre a musical  karaktereit: Miller Zoltán alakítja Houdinit, a feleségét Polyák Lilla, testvérét Serbán Attila, menedzserét Szabó Győző, édesanyja Csonka Ibolya, édesapja Székhelyi József, de az előadás fényét emelik még a Nyári lányok, azaz Nyári Alíz és Nyári Edit és Miller Dávid.

-          Houdiniről nekem soha nem a bűvész vagy a szabaduló művész jutott eszembe, nekem ő maga az illúzió, a misztikummondta a musical főszereplője, Miller Zoltán. - Houdini egy olyan őrült ösztönlény, akit Mozarttal tudnék párhuzamba hozni. Az a fajta gyereklelkű őrült zseni, akit  folyamatosan hajt az alkotási vágy, de ez sodorja tragédiába az életét  is. Ez a Houdini-féle misztikum,  láthatatlan világ nem mindenki számára nyílik meg, csak aki fogékony rá.  Az én életemben ennek a létezése azonban már több mint hit, sokkal inkább tapasztalás.

Polyák Lillát Houdini felesége, Bess szerepében láthatjuk. A színésznő a musical előtt annyit tudott Houdiniről, hogy furcsa körülmények között halt meg, de azt nem, hogy ennyire tragikus volt az élete.
- Biztos vagyok benne, hogy a nézőknek egy nagyon izgalmas, szó szerint varázslatos élményben lesz része – mondta a színésznő. – Én magam nagyon hiszek a természetfeletti, misztikus dolgokban, ezért érdekes lenne tudni, hogy Houdini valójában egy illuzionista volt vagy esetleg valamilyen természetfeletti képességekkel is rendelkezett-e.

Houdini menedzseréről  az őt alakító Szabó Győző annyit árult el, hogy az a fajta  pénzéhes típus, akit nem érdekelnek a határok. A nagyravágyása, mohósága  sodorja részben tragédiába Houdinit.
 –  Azért szeretem a színházat, mert minden karakternek szeretném egy olyan oldalát megmutatni, ami egészen más, mint ami általában az emberekben él róla. Így vagyok most ezzel  is, mert biztos vagyok benne, hogy  Martin Beck esetében is ott van az ember a kegyetlen menedzser mögött – mondta  a színész, akiről azt is megtudtuk, hogy a mágia világa mindig nagyon érdekelte és foglalkoztatta őt.

Serbán Attila, aki Houdini testvérét, Theo-t  játssza  elmondta, hogy igazi kihívás számára ez a szerep, hiszen  a két testvér konfliktusa nagyon erős a történetben.
- A testvérek együtt kezdenek el közösen bűvészkedni, de Houdini a zseni, leválik róla, így egy állandó másodhegedűs lesz, miközben isteníti őt – mondta. -  A helyzetet fokozza, hogy beleszeret Houdini feleségébe, Bessbe, és a szülőkkel is konfliktusba keveredik.  Magánemberként nem vagyok az a típus, aki vonzódik a láthatatlan világhoz, két lábon járok a földön, de az nagyon izgat, hogy mi a bűvésztrükkök  titka! 

MILLER ZOLTÁN - Houdini
POLYÁK LILLA - Bess - Houdini felesége
SERBAN ATTILA - Theo - Houdini testvére
SZABÓ GYŐZŐ -Martin Beck - Manager
CSONKA IBOLYA - Cecília - Houdini édesanyja SZÉKHELYI JÓZSEF - Houdini édesapja
DERZSI GYÖRGY - Konferanszié
BÉKEFI BENJAMIN - A gyermek Houdini
BADÁR TAMÁS - Houdin, a bűvész, Hoduni példaképe
NYÁRI LÁNYOK - Nyári Alíz , Nyári Edit - Floral sisters

A darab átlépi a földrajzi és zenei határokat, hiszen zeneszerzője az a Varga Bálint, aki amellett, hogy  a Broadway több produkciójával bejárta a világot zenei vezetőként, többek között a Nobel Díjas Sorstalanság New York-i bemutatójának volt a zeneszerzője és olyan produkcióknak a hangszerelője, mint a Forest Whitaker jótékonysági koncert vagy Mariah Carey  Xmas koncertje.

A dalok szövegírója Kal Pintér Mihály, aki sok más mellett a Gálvölgyi Show, a Bagi-Nacsa páros, a Barátok közt vagy a Jóban Rosszban kreatív munkatársa volt és aki olyan előadóknak írt már dalszöveget, mint az Apostol együttes, Cserháti Zsuzsa, Dolhai Attila vagy  Péter Szabó Szilvia. A musical koreográfusa Király Béla, rendezője Molnár László.
 

Képek a próbáról

 

[2016.11.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Szólógitárost keresünk! zenekar [2019.10.01.]
Mackie Mixer 24.8.2 + 24 Csatorna = 48 C hangosítás/cucc [2019.09.30.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
Zene.lap.hu

Visszatért az Il Volo - a ’popera’ olasz sztárjai Budapesten léptek fel
A 2018 decemberi...

Megnéztük Will Smith születésnapi koncertjét a Bazilikánál
Kurtán-furcsán hirdették meg...

Képek! Elkezdődtek a János vitéz próbái a Budapesti Operettszínházban
Megnéztük: Orbán Józsi búcsúkoncert a Barba Negrában - képekkel
Óriási bulival zárta a szeptembert az Action zenekar
A zene világnapját Janza Katával és Szabó P. Szilveszterrel ünnepeltük
Újra beragyogja a Csárdáskirálynő az Operettszínházat
beszámolók még