Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2020. február 26. | szerda | Edina nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Zene.hu
 
 
Kapcsolódó cikkek
Árnyék a szoba falán - a Quimby új dallal indítja a nyarat
Class & Roll Quimby módra - képek a különleges koncertről
Emlékezz velünk a Quimby Szigetes koncertjére - galéria
Képgalériák
Quimby
Kapcsolatok
Dürer kert
Quimby

Quimby a porondon - képekben

Cirkuszi mutatványokkal tarkított, rendhagyó Quimby koncerttel ünnepelte a Dürer Kert fennállásának tíz éves jubileumát. Különösen izgalmas volt, hogy a Freak Fusion Cabaret artistái mellett a zenekar tagjai is meglepő helyeken, váratlan helyzetekben tűntek fel.  

A zuglói romos épület, ami immár tíz éve ad otthont a Dürer Kertnek, éppen elég régi ahhoz, hogy egy romkocsmára emlékeztessen, története pedig legalább olyan izgalmas. Az alternatív rock zene rajongóinak jelenlegi törzshelye volt már nevelőintézet, apácák irányítása alatt, pártfőiskola és az ELTE BTK épülete is. Mára azonban a főváros könnyűzenei és kulturális életének egyik legfontosabb underground klubja lett. A Dürer Kertben ugyanúgy helyet kapnak a feltörekvő rock-, metál-, és alternatív zenekarok koncertjei mint mondjuk egy swing-est, vagy akár a nyár esti meccsnézések. Család-, és kutyabarát, ráadásul jobbnál jobb, feltörekvő zenekarok számára biztosít koncertezési lehetőséget.

Arra azonban ritkán adódik alkalom, hogy olyan nagy múlttal rendelkező, népszerű alternatív rock együttes adjon koncertet a Dürer Kertben, mint a Quimby. Most azonban mégis sor került rá. Különleges jubileumi koncertsorozattal készültek a szervezők, melynek nyitányát adta az immár huszonhét éves alternatív rock zenekar, akik nem elégedtek meg egy laza klub bulival, inkább éltek a helyszín adta izgalmas lehetőséggel és igazi zene cirkusszá változtatták a Dürer Kertet. 

Sosem lehetett tudni, hogy melyik dalnál és hol bukkannak majd fel a Freak Fusion Cabaret artistái, de Tibi, Livius és Dodi is meglepte párszor a rajongókat. Tibi feltűnt a kertszínpad a tetején, míg Lívius és Dodi a második emeleti ablakokból énekeltek, a tőlük megszokott könnyed humorral és lazasággal egy-egy dalt. Az egész este alatt egy varázslatos házibuliban éreztem magam, ahol újra és újra váratlan extázisban törnek ki a rajongók a produkciók, a könnyed szatirikus megjegyzések, és persze a látványos produkciók hatására. Életemben először azt éreztem, hogy nézőként én is a porondon vagyok, hogy teljesen bevonják a közönséget a játékba, és nem csupán külső szemlélőként nézem, hogy mi történik a színpadon. Ezt az érzést persze felerősítette, hogy a produkciók is mindig máshol jelentek meg. Artisták ugrottak ki az ablakból, a színpadon karikás produkciót láthattunk, a mögöttem lévő pódiumon pedig tűzzsonglőrök gyújtogattak kukákat a Forradalom című számra. Nem győztem kapkodni fejem.

Nem ez az első

A Quimby és az egész világon népszerű underground cirkusz társulat egyébként már nem először készített közös produkciót. Az egyik legnépszerűbb dalukhoz, az Ajjjjaj című számukhoz készült klipben is őket lehet felfedezni. A zenekar és az artista társulat világa érezhetően közel áll egymáshoz, hiszen mindkét produkcióra jellemző, hogy belső konfliktusoktól tarkított, kissé búskomor, mégis izgalmas, szívhez szóló érzelmi világot jelenítenek meg a színpadon, egészen egyedi, semmihez sem hasonlítható módon.  A koncert alatt végig érezhető volt, hogy a Freak Fusion igyekezett a produkciók lelki és látványvilágát a dalokhoz igazítani. Ez a harmónia a Legyen Vörös és a Nyina című dalok alatt volt a legtökéletesebb.

Bár voltak a koncertnek gyerekbetegségei, mégis könnyen felülemelkedtem rajta, mert maga a hangulat annyira közvetlen és eufórikus volt, hogy a második szám után, már teljesen beszűkült a világ és, mint egy kisgyerek a cirkuszban, csak az érdekelt, hogy vajon mi fog történni a következő percekben. Fantasztikus és semmihez sem hasonlítható érzés volt egy olyan élő koncertnek a részesévé válni, ahol a felnőtt, hánytatott sorsú lélek kérdései és a cirkusz nosztalgikus, gyermeki játékosságának érzései együtt, harmóniát alkotva jelennek meg hangban, látványban és a szívekben is.

Setlist:

 1. Altató álma
 2. Vega Gringo
 3. Hoppá (Zászlós tűz)
 4. I've got a girl - Tibi a kertszínpad tetején
 5. Libidó
 6. Legyen vörös (Karikás szám a színpadon)
 7. Fekete Lamoure
 8. Árnyék
 9. Nyina - Led karika pódium cirkusz
 10. Halleluja
 11. Nice Day
 12. Lámpát ha gyújtok
 13. Forradalom - (Tűz a kukákban)
 14. Tükrök (Livius és Dodi 2. emeleti ablakokban)
 15. Don Quijote
 16. Autó egy szerpentinen - gumikötél
 17. Leszek ma
 18. Most múlik
 19. Sehol se talállak
 20. Magam Adom - (Kalapos szám)
 21. Finálé
   

Suri Andi

Még nincs vége anyagunknak, jönnek a képek a következő oldalon

[2018.08.04.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
turnémanagert keres a Swan 2000 zenekar zenekar [2020.02.18.]
Biztonságos kölcsön magánszemélyek közöt egyéb [2020.02.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik
cdbolt.lap.hu

Kowalsky meg a Vega az Arénában - képekben
Február 15-én 15 ezer ember volt kíváncsi a...

Megnéztük Janza Kata és Szabó P. Szilveszter önálló estjét
"Ilyen szerelem illik a...

Slipknot 2020: Az összeszedetlenség is belefért Coreyéknak
Megnéztük ABBA Tribute Showt az Akvárium Klubban - képekkel
La Mancha lovagja olvasópróbán jártunk -. képekben
Ilyen volt a Tankcsapda Szilveszter - képes beszámoló
Megnéztük a Charlie koncertet a Barba Negrában
beszámolók még