2020. július 12. | vasárnap | Izabella, Dalma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Class & Roll - A Quimby és az Óbudai Danubia Zenekar közös koncertje
Emlékezz velünk a Quimby Szigetes koncertjére - galéria
Budapesten zárja 25 éves turnéját a Quimby
Képgalériák
Quimby & Óbudai Danubia Zenekar
Kapcsolatok
Quimby

Class & Roll Quimby módra - képek a különleges koncertről

Június 10-én nagyszabású koncertet adott a Quimby az Óbudai Danubia Zenekarral kiegészülve a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.
 

Quimby-ben jártas rajongók már hozzászokhattak, hogy kedvenc zenekaruk szeret kísérletezni, mindig kitalálnak valami újat. Ékes példája ennek legutóbbi koncertjük, amelyen szimfonikus zenei kísérettel játszották el a dalaikat, melyek így egészen újszerűnek hatottak, még a régi rajongók számára is. Ebben a kísérletben az Óbudai Danubia Zenekar szegődött a melléjük.

Mindig érdekes és egyúttal nehéz feladat úgy összesimítani a már ismert dalokat egy új hangszereléssel, hogy azok ne veszítsenek eredeti fényükből, mégis valami új, izgalmas zenei élményt nyújtsanak a közönség és a zenekar számára is.

A Calss & Roll kísérlet pont ilyen izgalmasra sikerült. Változatos, egyedülálló zenei megoldásokkal tették még színesebbé a Quimby dalokat. Néhol egy gigantikus hollywoodi film közepén éreztem magam, úgy áradt, lüktetett a szimfonikus szekció. Máskor épp csak észrevehetően, finoman kúsztak be a vonósok a rockzene alá.

Mérnöki pontossággal találták meg az egyensúlyt a komoly- és a rockzene között. A két zenei stílus együtt élt, erősítette egymást, néhol egyikük a háttérbe vonult, hogy aztán ismét együtt törjenek ki a különböző zenei stílusok skatulyájából. 

Az egész koncert alatt érezhető volt az a különleges tisztelet és szeretet, amivel a klasszikusok és a Quimby tagjai fordultak egymás felé. Itt kell megemlítenem Balassa Krisztián karmestert, aki zseniálisan dirigálta az egész estét, öröm volt nézni, ahogy együtt él a zenével. A különleges kameraállásoknak köszönhetően szinte végig lehetett látni a karmester arcát és mozdulatait.

A Quimby kísérletezés zajlik tovább. Legközelebb július 12-én a Dürer Kert 10 éves születésnapján lép a zenekar budapesti színpadra vagy porondra, vagy majd meglátjuk.  Ami biztos, hogy a Freak Fusion Cabaret  mindenféle cirkuszi varázslattal kápráztatja el a nagyérdeműt.

Nyár végén még egyszer bulizhatunk egy igazi nagy Quimby-set a Budapest Parkban, ahová szeptember 7-én érkezik a Quimby cirkusz.

De addig még előttünk az egész nyár és a fesztiválok, ahol könnyen a fellépők között találhatjuk a legsokoldalúbb magyar zenekart.
 

Képek a koncertről


Audrey

 

[2018.06.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

Színház, szerelem és Mamma mia Kováts Krisztával és Sasvári Sándorral
Duett koncertek a...

Újra nyit a Madách Színház! 
Duett koncertek a csillagfényes tetőteraszon! Július 2-4....

beszámolók még