2022. január 25. | kedd | Pál nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ricky Martin: dolgozom a Gleeben, de nem házasodom!  
Ricky Martin visszatér Magyarországra! Jegyinfo itt
Ricky Martin szeptemberben Budapesten lép fel - videóban üzent az énekes
Képgalériák
Ricky Martin - Live Budapest 2018
Kapcsolatok
Ricky Martin
Papp László Budapest Sportaréna
Kapcsolódó események
Ricky Martin koncert
[2018. szeptember 4.
kedd 20:00]

Magyar zászlóval ünnepelt Ricky Martin Budapesten

Rengetegen várták a világsztár Ricky Martin újabb magyarországi fellépését, s ennek megfelelően szinte teltház előtt adott koncertet a Papp László Budapest Sportarénában. A karizmatikus énekes hozta a tőle megszokott magas színvonalt s a hangulatot. 

Fokozatosan telt meg az Aréna kedd este, a közönség igencsak vegyes volt, fiataltól az idősebbekig, hölgyek, urak, párok várták kedvencünk színpadra lépését. A várakozás jótékony feszültségét egy DJ oldotta, aki azt est hangulatához megfelelő dallamokat kevert. Fél 9 környékén hangrobbanás jelezte: a zenészek a helyükön, hamarosan jön a világsztár! Fény, hang- és effektjáték közben hangzott fel az első dal, egy hihetetlen nagy sláger, a Maria. Ami már a kezdéskor kiderült: olyan kivetítőshow hoztak össze a technikusok, hogy aki nem közvetlen a színpad előtt állt, az is mindent tökéletesen látott. Tökéletes hangzás, a hangtechnikusok kitettek magukért. A háttérénekes is teljesen illeszkedett a stílusba, s táncosokkal összhangban készítette a fel a közönséget a Ricky érkezésére: az emelvény közepén lehullt a lepel, s végre megjelent az énekes. A közönség „beatlesi” időket idéző sikítással fogadta a 47 évesen is észbontóan jó formában lévő énekest.

Ricky nem felejtette el köszönteni a közönséget, s reményének adott hangot, hogy mindenki táncolni, tapsolni és énekelni fog az este során, na meg a szabadság érzését is megfogalmazta, amely egyben az egységet és a különbség nélküliséget is jelentette. A tömeg vevő volt a kérésre, hamar igazi fiesta hangulat alakult ki, teljes egyetértésben.

Jöttek sorra a világslágerek - Drop It On Me, Adrenalina, Shake Your Bon-Bon, She Bangs, Livin’ La Vida Loca, La Bomba, Vente Pa’ Ca – az énekes pedig együtt lélegzett a zenészekkel és a táncosokkal. Korát meghazudtoló tempóban nyomta a táncot és az éneket. A zenészek közül a dobos hibátlanul adta a tempót, a fúvós szekció pedig nem csak a hibátlan latinos dallamot, hanem a showt is hozták. Különösen a trombitás srác volt elemében, aki a dalok közti összekötésekben egymaga is elvitte a show-t.

Egyébként nem voltak szünetek, viszont Ricky meglepően sokszor átöltözött, mindig a következő dal hangulatához igazodva. A női közönségnek nyilván akkor tetszett a legjobban, amikor kidolgozott felsőtestét leginkább megmutatta a fekete atlétatrikóban. Sőt, még inkább fokozta a rajongást, amikor a törölközőjét a közönség közé hajította, valakinek örök emléket ajándékozva ezzel.

Kedves jelenet volt a She Bangs alatt amikor két rajongót a színpadra szólított, s tánckarából pedig az Erika nevű, magyar származású lányt is kiemelte. A fiatal hölgyek bezsebelték a sztár puszijait, a táncosnőt pedig egy emberként ünnepelte az Aréna.

Ricky Martinról köztudott, hogy rengeteget jótékonykodik, 2002-óta saját alapítványa is, amelyre pénzt és energiát sem sajnál.  Erre hívta fel a kivetítőkön a figyelmet megható, s egyben megrázó képsorokkal: ugyanis az alapítvány azért működik, hogy a világszerte több mint 27 millió szolgasorban élő gyermeket megmentse, oktassa, felzárkóztassa és beillessze a társadalomba. Küzdenek, a szexuális és munkahelyi zaklatás, a prostitúció, a pornográfia, a kábítószer kereskedel ellen is. Ricky Martin az UNICEF nagykövete, így az Aréna előcsarnokában adományokat is gyűjtöttek a szervezetnek. Egyébként a koncertet számos hátrányos helyzetű gyermek is átélhette: egy külön számukra fenntartott helyről tapsolhattak az élő legendának. Egy rajongó megfogalmazta az ehhez a témához kapcsolódó véleményét is: „Azóta szeretem ennyire Ricky-t, mióta tudom, hogy az emberiségért, és a gyermekekért is ennyit tesz. Szerintem az egyik leghitelesebb előadó. Példát mutat sokunknak, normális életet él, s felvállalja önmagát, s céljait. Ráadásul teszi ezt úgy, hogy közben kiváló énekes és bombasztikus dalai vannak! Imádom!”

A koncertről a lírai hangvételű számok sem hiányozhattak, a szívekhez és a lelkekhez szólt a  Tu Recuerdo, a Vuelve, amely sokak szemében könnyet csalt a küzdőtéren. Ki talán romantikus hangulatba került, ki talán elvesztett szerelemét siratta... Ki tudja ezt megmondani?!...  Hatottak a dalok, s ez a legfontosabb. Üzentek a zenei nyelvén s könnyek formájában megfogalmazták azt, amit talán soha nem mertek kimondani...

Repültek a percek, így kicsit sokkolóan hatott, hogy az utolsó dal is elérkezett, amely füstgépek, fény- és effektáradat között csendült fel. Talán a legnagyobb Ricky Martin slágerrel búcsúzott a magyarokat kifejezetten szerető énekese: La Copa de la Vita/The Cup of Life, amely az 1998-as foci-vb hivatalos dala volt, s amely az igazi hírnevet meghozta a Puerto Rico-i énekesnek. A közönségből valakitől egy magyar zászlót is elkért Ricky, s többször is elmondta, mennyire szereti a magyarokat, s milyen csodás közönség előtt léphetett fel Budapesten. Jó érzés volt látni a hátára terített trikolórt, így egy kicsit még jobban magunkénak érezhettük a világsztárt, akit már most újra várunk...

HAK
Fotó: Ferenczy Balázs

[2018.09.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

Mága Zoltán: "Nem várt dolgokhoz kellett alkalmazkodunk"
Dupla, teltházas koncerttel...

Megnéztük: TNT koncert a Barba Negrában - képekkel
Évindító koncert a TNT-vel: hálás...

Megnéztük: Honeybeast koncert a Barba Negrában - képekkel
Az Akváriumban kezdte az újévet a Tankcsapda - képekben
A szerelem és a tehetség illata is ott van az Illatszertárban
Ilyen volt az Esti Kornél 15. szülinapi bulija - képekben
Megnéztük: 40 év rock, 40 dal, 40 előadó, Mobilmánia koncert az Arénában - képekkel
beszámolók még