Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. március 24. | vasárnap | Gábor, Karina nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Zene.hu
 
 
Kapcsolatok
Pannon Filharmonikusok (Pannon Filharmonikus Zenekar)

Új értelmet nyer a kettő az egyben kifejezés a  Pannon Filharmonikusoknál

Egy nap, két program, két külön korcsoportnak egy közös koncerttel: erre vállalkozik ebben az évadban négy alkalommal a Pannon Filharmonikusok.

Egy koncerttel, de mégis két külön programmal várja a közönséget október 13-án a Pannon Filharmonikusok. A rövid, 30 perces hangversenyen Vass András vezényli a zenekar művészeit, melynek témája a tánc lesz, így Kodály Galántai táncok című műve mellett felcsendül részlet Kókai Verbunkos-szvitjéből, Weiner Leó I. Divertimentójából, de hallható lesz Bartóktól a Román népi táncok és Dvořák VIII. szláv tánca. A koncert előtt és után pedig egy-egy rövid, de mégis tartalmas, humorral fűszerezett beavató várja az érdeklődőket, melyek házigazdája Bősze Ádám. Elsőként a 14-18 évesek foglalhatják el a Kodály Központ nézőterét 18.00 órától, azonban a megszokott széksorok helyett ismét babzsákok és színes párnák várják őket a #NoBabel ingyenes programján. A koncert után pedig ismét Bősze Ádám tart rövid beavatót a hallottakról. Az Utózönge című programon Pécsett egyedülálló újdonságként olyan felnőttek vehetnek részt, akik szívesen kapcsolódnának be a komolyzene világába lépésről lépésre.

A Pannon Filharmonikusok tavaly indította el a kifejezetten a 14-18 éves korosztálynak szóló és kamasznyelven kommunikáló komolyzenei beavató sorozatát, a #NoBabel-t. Többrétű a program vonzereje a fiatalok számára. Fontos, hogy nem kényszerből jönnek el a gimisek a Kodály Központba, ráadásul az előadáson kényelmes, utcai ruhában, laza környezetben, babzsákokon ülve vagy fekve egy rövid, interaktív, humoros bevezetővel hangolódhatnak az adott esti komolyzenei koncertre. A házigazda Bősze Ádám, aki minden alkalommal meg tudja nevettetni a legkeményebb kamaszokat is, közelebb hozva őket a komolyzene világához.

Az újdonság, hogy idén mind a négy téma a tánc köré épül. Az első alkalommal a népzene és ahhoz kapcsolódóan az útkeresés fogalma kerül a fókuszba. Vendégként a Misina Néptáncegyüttes lesz jelen, akik segítségével a ballábasok is jobblábassá válhatnak, ha kedvet éreznek hozzá. Az ingyenes programok regisztrációhoz kötöttek és ebben az évadban is 4 alkalommal kerülnek megrendezésre.

Itt az idő bekapcsolódni! – hirdeti a Pannon Filharmonikusok legújabb programsorozata, az Utózönge. Ez a program tehát az adott esti #NoBabel produkció második részében elhangzó koncertprogrammal kezdődik 19.00 órától, majd a zenei élmény komolyan könnyed feldolgozásával folytatódik egy humorral fűszerezett beszélgetés során. A házigazda és témavezető, Bősze Ádám a tartalmas szombat estékre szomjazó felnőtteket várja, akik szívesen megismerkednének a komolyzene világával, mindezt számukra is fogyasztható formába, megfizethető áron – a belépőjegy mindössze 1990 Ft –, rövid és élvezetes koncerteken keresztül tehetik. A hallottakról Bősze verhetetlen stílusában tudhatnak meg további érdekességeket.

A négy alkalomból álló koncertsorozatra jegyek a jegymester.hu oldalon IDE kattintva és a Kodály Központ jegypénztárában kaphatók.

[2018.10.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Dynacord Powermate 600/2 hangosítás/cucc [2019.03.08.]
Jazz-es kreatív dobost keresünk zenész » dobos/ütős [2019.03.04.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik

Ilyen volt a 2019-es Pilvaker
Telt házas Arénával ünnepelte a márciusi ifjakat a Pilvaker

Ismét szuper volt a Postmodern Jukebox az Arénában!
Szenzációs bulit ígértek és be is...

Tavaszi felfrissülést hozott a Tátrai Band koncertje - Képes beszámoló
Tudtátok, hogy a csendnek színei vannak? Margaret Island koncerten jártunk!
beszámolók még
cdbolt.lap.hu
koncert.lap.hu