Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. június 16. | vasárnap | Jusztin nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Zene.hu
 
 
Képgalériák
ABBA tribute show a Papp László Arénában, Budapesten is

Képes beszámoló! ABBA tribute show a Papp László Arénában is

ABBA tribute show a Papp László Arénában, Budapesten is

A győri előadás másnapján Budapesten is fellépett a svéd Tribute to ABBA zenekar. Az ABBA eredeti tagjaihoz kinézetben, hangban és hangszeres játékban is hasonló tagokkal, szimfonikus zenekari kísérettel, hétfő után kedden is óriási bulit csaptak a telt házas Papp László Arénában.

Érdekes, de jól működő koncepció, hogy az ABBA zenekart minden egyes részletben megpróbálják utánozni. A tagok kinézete, hangja és hangszeres tudása is hasonló az eredeti tagokéhoz, ahogy táncban, koreográfiában is utánozzák az ikonikus előadókat.

A koncert egyik legnagyobb sztárja Ulf Andersson szaxofonos volt: ő játszotta az I do, I do, I do szólóját annak idején a lemezen, turnékon az ABBA-val és most nekünk is. Andersson ráadásul nem csak díszvendég volt, hanem az egész koncertet végigjátszotta a bandával.

A zenekarnak saját szimfonikus kísérőzenekara volt a National Symphony Orchestra of London fiatal tagjaiból, akik Anderssonhoz hasonlóan aktív résztvevői voltak a produkciónak: gyakran együtt táncoltak, tapsoltak az énekesekkel és önálló szólóik is voltak a műsorban. Sőt, egy gyerekkórus is fellépett két dal erejéig - vicces és kedves volt, ahogy a kórus idősebb, kb. 10 éves tagjai a színpadról lefelé menet ünnepeltették magukat a közönséggel.

Feltűnő volt, hogy a Mamma Mia filmek és musical viszont érintetlenül hagyták a produkciót - a kivetítésben még véletlenül sem tűnt fel Meryl Streep, ahogy a When I Kissed The Teacher felkiáltása sem a második film elejéről ismert "What a mad day", hanem az eredeti "One of these days" volt. De az igazság, hogy a dalok az eredeti formában is ugyanolyan jól működtek, legfeljebb a filmben nem szereplő dalokat a közönség kevésbé ismerte.

Jellemző volt még a sok mix, amikor oda-vissza kevertek számokat, ez szórakoztató volt, bár az első filmben rendkívül megható Sleeping through my fingers önállóan is megállta volna a helyét...

A koncertnek két nehezebben érthető momentuma volt: a húsznak ígért, de negyven percesre nyúlt szünet, illetve az Aréna ültetős berendezése. A közönségben sok volt a fiatal nő és gyerek, nyilvánvaló volt, hogy mindenki táncolni szeretett volna. A When I Kissed the Teacher-re már sokan felálltak a helyükön, de csak a műsor vége felé, a Gimme gimme című dalra tódult előre a közönség táncolni. Köztük egész kis gyerekek is, akik közül a zenekar többeket is felhúzott a színpadra - családias és nagyon kedves gesztus volt tőlük.

Thank you for the music - végül is mivel lehet egy ABBA tribute koncertet lezárni, pláne a gyerekkórus előadásában - köszönjük mi is, és várjuk vissza őket ismét!

Szatmári Péter

További képekért klikk a következő oldalra.

[2019.04.02.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Swan 2000 Beatles Roadshow menedzser zenekar [2019.06.12.]
Billentyűst keresünk! zenész » billentyűs [2019.06.03.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik
koncert.lap.hu

Satöbbi zenei csemegék Budapesten!
Minap úgy hozta a sors, hogy egy Satöbbi koncertre...

Punnany Massif "kompon-állva" nyitotta meg a fesztiválszezont
Az évszakok mostanság folyton...

Beszámoló: Újra Budapesten járt a Muse!
Csúcs volt a Chris Botti koncert Budapesten - képekben
Kísértetjárás az Operettben - Musical készült a Pendragon legendából
Hány ember lakozik Dóka Attilában?!
Kiderült milyen lesz a Budapesti Operettszínház következő évada
beszámolók még