Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. november 18. | hétfő | Jenő nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Zene.hu
 
 
Kapcsolódó cikkek
Akusztikus verziót készített új dalából Wolf Kati
Képgalériák
Queen Real Jazz
Kapcsolatok
Budapest Jazz Orchestra
Kocsis Tibor
Wolf Kati

Wolf Kati: "Óriási élmény volt"

A Magyar Kulturális Hetek keretében a február 7. és május 9. közötti időszakban tíz bosznia-hercegovinai város összesen 23 magyar programmal várja az érdeklődőket. A rendezvénysorozat keretében a múlt hétvégén – a szarajevói magyar nagykövetség jóvoltából – a Budapest Jazz Orchestra koncertjét láthatták az érdeklődők Wolf Kati, Csordás Levente és Kocsis Tibor szólistákkal kiegészülve.

A Queen Real Jazz névre keresztelt koncertsorozat – nevéből adódóan – talán nem is igényel különösebb magyarázatot.  A legendás, Freddie Mercury nevével fémjelzett zenekar örökzöldjei ezúttal jazz-köntösben, big bandre hangszerelve csendülnek fel a 20 éves Budapest Jazz Orchestra és három kiváló énekes előadásában.

Mindamellett, hogy a produkció egyféle főhajtás a Queen történelmi időszaka előtt, kiváló lehetőséget biztosít több generáció – országtól és anyanyelvtől független – közös szórakozására is. Nem volt ez másként a március végén, Bosznia-Hercegovinában tartott két koncerten sem. A szarajevói, majd egy nappal később megrendezett banja lukai produkciók már közvetlenül a beharangozás után lázba hozták a közönséget, ami végül mindkét helyszínen teltházas programot eredményezett. Az ország fővárosában összesen nyolcszáz, míg Banja Lukában megközelítőleg ötszáz ember tombolt együtt a zenekarral. A hangulat végül a banja lukai koncerten érte el tetőfokát, ahol a közönség a székekből felállva, a Queen dalait énekelve teremtett hamisítatlan fesztiválhangulatot az egyébként patinás Banski Dvor épületében.Kocsis Tibor például így emlékszik a koncertekre:

„Nagyon szerettem az itteni közönséget és amennyire érzékeltem, ők is nagyon szerettek minket és a dalainkat. Mindig jó azt látni, hogy egy adott közönség nem rejti véka alá az érzelmeit és velünk együtt tud örülni a zenének, együtt ünnepli velünk a Queen zsenialitását. A magyar közönség - tisztelet a kivételnek - általában sokkal fegyelmezettebb és bár itt a nyelvi nehézségek miatt kicsit nehezebb volt megtalálni a közös hangot, ennek az akadálynak az első perctől kezdve nyoma sem volt. Nekem élmény volt, mert ritkán van lehetőség külföldi közönség előtt énekelni, szeretem az efféle kihívásokat, főleg, ha átjönnek az energiák és nekem is igazi élmény a színpadon állni.”

„A közönség, aki fogadott bennünket mindkét koncerten rendkívül nyitott volt. A nézők érdeklődők voltak és lelkesek, magával ragadó vehemenciával és energiával énekeltek és buliztak velünk.  Óriási élmény volt” – tette hozzá Wolf Kati

Az ország diverzitásának megfelelően a közönség összetétele is igazán sokszínű volt:  a boszniai lakosságon felül nagy számban találkozhattunk a helyi magyarok képviselőivel éppúgy, mint más országok diplomáciai képviselőivel, vagy más nemzetiségi kisebbségek tagjaival. 

„Ha röviden akarnám összefoglalni a Boszniában szerzett élményeimet, rögtön azzal kezdeném: biztosan visszatérek még ide, hogy több időm legyen körülnézni és megismerni az országot, különösképp Szarajevót. Ez a város egy igazi rejtett kincs, ami annyiféle kultúrát és izgalmat rejt, aminek a rétegeit valószínűleg sokkal több időbe tart megismerni, mint amennyi most rendelkezésünkre állt. Szeretem ennek a régiónak a sajátos hangulatát, és bár az elmúlt időszak megviselte ezt az országot, a városokban rejlő fény és történelem ezeken is átvilágít” – mondta Kocsis Tibor

Az ország egyébként Wolf Katit is elvarázsolta:

„Szarajevóban csak egy  nagyon rövid városnézés fért  bele az időnkbe, de 2-3 óra alatt is lenyűgöző helyeken jártunk. Van a városnak egy teljesen egyedi, nagyon izgalmas és színes hangulata. Banja Lukában pedig a helyi gasztronómiába kóstolhattunk bele, ami szintén felejthetetlen volt.

A Budapest Jazz Orchestrával  egyébként április 7-én találkozhat újra a magyarországi közönség az Erzsébetligeti Színházban, ahol a zenekar Gájer Bálint és Polyák Lilla énekesekkel idézi fel a a huszadik század legnagyobb slágereit, big band hangszerelésben.

Fülöp Dóra

További képekért klikk a következő oldalra.

[2019.04.17.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Talking Dreams egyéb [2019.11.12.]
Kreatív gitáros kerestetik zenész » gitáros [2019.11.01.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik

Szétfeszített a rock and roll rugója! – T30 koncert Győrben
Hat állomásos körszínpados...

Hogyha kell egy tánc - musical gála a Művészetek Palotájában
A Budapesti Operettszínház...

Virágot Algenonnak beszámolóval köszöntjük a Szociális Munka Napjának minden ünnepeltjét!
Megnéztük: Omega koncert volt az Arénában - képekben
Felejthetetlen Halloween Partyt tartott a Paddy and the Rats Budapesten
Eros Ramazotti vs. Pál Feri - az olasz szupersztár Budapesten lépett fel
"Porrá égett, aztán életre kelt" Liliputból Hollywoodba ért a Tankcsapda
beszámolók még