Alensa: 35% TopVue termékekre
2021. május 9. | vasárnap | Gergely nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Meghirdette műsorát a jövőre 90. éves Szegedi Szabadtéri
Fotókat és relikviákat vár közönségétől a Szegedi Szabadtéri
Kapcsolatok
Szegedi Szabadtéri Színpad
Reök-palota, Szeged

Rekordszámú jelentkezés érkezett a XLI. Nyári Tárlatra

Csúcsot döntött a XLI. Nyári Tárlatra beadott alkotások száma: a hazai kulturális élet egyik legfontosabb eseményére csaknem ezer pályamű érkezett az alkotóktól. A május második felében nyíló nagyszabású tárlatot idén online rendezi meg a REÖK

Hatalmas érdeklődés övezi a művészvilágban is a negyvenegyedik alkalommal megrendezendő Nyári Tárlatot: minden eddiginél több, csaknem 600 művész alkotása méreti meg magát az idei seregszemlén. A nívós képzőművészeti eseményt - a jelenlegi járványügyi korlátozásoknak megfelelően – online rendezik meg.

A virtuális tárlat nem szokatlan a REÖK életében. A pandémia miatt a 2020-as Táblaképfestészeti Biennálé alkotásai is az online térbe költöztek, az internetes hozzáférésnek köszönhetően így összesen csaknem 20 országból érkeztek „látogatók” a kiállításra. Az élmény természetesen ezúttal sem sérül, hiszen a webes felület a REÖK termeinek különleges atmoszféráját igyekszik átadni, több alkalommal pedig érdekes videóanyagok színesítik a tárlatot.

Nem lesz egyszerű dolga a négytagú szakmai zsűrinek, hiszen mintegy ezer beérkezett pályaműből választják ki a napokban azokat az alkotásokat, melyek a tárlat végleges anyagát adják. A kiállításon ebben az évben is láthatók majd Kossuth-és Munkácsy-díjas meghívott művészek alkotásai, így mások mellett Aknay János, Szüts Miklós, Nagy Gábor, Váli Dezső és Vojnich Erzsébet, a szegediek közül pedig Sejben Lajos, Henn László András és Popovics Lőrinc műveiben is gyönyörködhet a közönség.

A beválogatott alkotások teljes listája várhatóan a www.reok.hu weboldalon tekinthető meg, április végén. A XLI. Nyári Tárlat a tervek szerint május második felében nyílik az online térben.

Szegedi Szabadtéri

[2021.04.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még