2022. július 3. | vasárnap | Kornél, Soma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Rise Against a Budapest Parkban adott koncertet

Rise Against a Budapest Parkban adott koncertet - képekben

Kedvelt helyszín Budapest a chicagói Rise Against zenekar számára, ez nem vitás. 2010 óta számításom szerint negyedszer teszik tiszteletüket fővárosunkban, léptek már fel a Dürer kertben, a Szigeten, de már a Budapest Parkban is második koncertjüket adták.

Az ide turné apropója a tavaly nyáron megjelent kilencedik nagylemezük, a Nowhere Generation világgá kürtölése, melynek szövegvilága nem tér el a zenekar számra eddig is rendkívül fontos témáktól. Leginkább a mai generációk bizonytalanságára, társadalmi, gazdasági és kulturális hovatartozására fókuszál., elég, ha csak a Broken Dreams nótára gondolunk.

Az összetartó társaság jelenleg is folyamatosan aktív résztvevője a jelentősebb állatvédő mozgalmaknak, a PETA élszólói, de az It Gets Better, gyermekvédelmi kezdeményezés élharcosa is.

A békét kihangsúlyozó „kiszólások” tegnap sem maradtak el, Tim McIlrath frontember nem feledte az ukrán-orosz konfliktus kiemelését sem, egy szó mint száz, minden aktuális társadalmi probléma terítéken van egy RA koncert során megfelelő szövetkörnyezetbe csomagolva.

Az esemény helyszíne előtt elkocsikázva, parkoló hely után koslatva azonnal szembetűnő volt, hogy a Covid okozta élő zenei böjt jócskán megmozgat fiatal és „öreget”. Az idei szabadtéri szezon eddigi tapasztalatait megerősítve, ez a buli is bitang sok ember vonzott. A tömeg amúgy pont ideális volt, a fél teltházat meghaladtuk ugyan, de azért kellemesen szellős volt a nagyszínpad területe.
A Rise koncerteken rendszeresen tapasztalható örökös vidámság, jókedv ezúttal sem maradt el.

Ezt megalapozva McIlrathék az egyik legnagyobb slágerükkel, a Prayer of the Refugees-zel indítottak, és ugyan eleinte kicsit visszafogottnak tűnt a produktum, de nótáról nótára egyre inkább elkapták a ritmust. A Ready To Fallnál már izomból tombolt a közönség, ami jócskán feldobta a mindig tökélyre törekvő hiteles banda tagjait. A setlist ideálisan volt összeállítva, az új lemez – jó érzékkel - nem kapott túl nagy teret, ettől függetlenül a Hero of War akusztik soundja nagyon hatásosra sikeredett – a szöveg témájára magam is igen fogékony vagyok.

A koncert górcső alá vételéből nem hagyhatjuk ki a frontember a lelkesedéséből fakadó piszok nagy esést, ez a helyszínen elsőre fel sem tűnt: McIlrath nagy igyekezetében egyszerűen lesétált a színpadról. A zuhanás eredményét mindenki megtekintheti az énekes Instagram oldalán, csuda szép zúzódások ékesítik a testét.

A mondhatni szokványosnak tekinthető  energiadús buli az egyik legfontosabb állomása volt a hazai koncertélet újjászületésének. 2022 valódi koncertdömpinget hoz, kis túlzással naponta akad egy kiválónak ígérkező rock-metál esemény. Számomra a jövő hét keddi Korn lesz a soron következő, de egy hét múlva a Parkba is visszatérek.
  
A koncert setlistje sorrendben:

1. Prayer of the Refugee
2. The Violence
3. Satellite
4. Help Is on the Way
5. Ready to Fall
6. Last Man Standing
7. Collapse (Post-Amerika)
8. Re-Education (Through Labor)
9. I Don't Want to Be Here Anymore
10. Make It Stop (September's Children)
11. Dancing for Rain
12. Hero of War
13. Give It All
14. Nowhere Generation
15. Survive
16. Savior

Fotó: Pucher Adrienn.
Szöveg: Páll Norbert

Rise Against a Budapest Parkban adott koncertet Képekben - klikk a fotóra

 

[2022.06.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Kupte si JWH-018 online egyéb [2022.06.22.] apróhirdetés
Otthoni játékok
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A Korn első önálló estje az Arénában - megnéztük, képekben
Jonathan Davis ezúttal...

Ilyen volt a Helloween és a Hammerfall koncertje - fotók 
Júnuis 28-án végre Budapestre...

Visszatért Billy Talent a Budapest Parkba - képekben
Megnéztük: Enrique Iglesias koncert az MVM Dome-ban
Rockszínpaddá változott a Vígszínház - képekben
Akiken nem fog az idő vasfoga: az Iron Maiden Budapesten - képekkel
Kategóriákon felüli óriási rock élmény: SCORPIONS! - képekkel
beszámolók még