2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Atmoszférikus black metal utazás a Wolves in the Throne Room-mal 
A Left to Die a Death örökségével érkezik Budapestre
Az Ingested nálunk is bemutatja új lemezét
Új dal a hamarosan nálunk koncertező Nothing But Thieves-től
A Body Count újra lesújt Budapestre
Provokatív post-punk diszkófényekben - a Sextile újra Budapesten
Kapcsolatok
Live Nation Magyarország

A METZ először koncertezik Magyarországon

Sokak régi kívánsága válik valóra, hiszen a 2007 óta aktív kanadai zaj-rock, punk trió először játszik Magyarországon, ráadásul áprilisban érkező új, Up On Gravity Hill című nagylemezüket mutatják be november 10-én, a Turbinában.

Idővel megértjük, hogyan tükröződik a kapcsolódás öröme a veszteség ürességében, hogy a szeretet állandósága csak az élet múlandóságával áll párban, az egyszerű gondolat pedig, hogy nem tudnánk fényt teremteni a sötétség kockázata nélkül – hiszen nélküle soha nem lenne rá szükségünk. Így van ez a METZ esetében is, akik arról voltak ismertek, hogy örömteli dühöngő dalaikkal szétrobbantják az ember dobhártyát, azonban legutóbbi lemezeiken elkezdték felfedezni, hogyan lehet a durvaságot atmoszférává alakítani. A hangzásuk fejlődése nem csak a zenekar érését tükrözi, hanem egy megváltozott világot is, amely árnyalatokat és együttérzést követel a megértéshez és a túléléshez. Ez az utazás már megfigyelhető volt a 2020-as Atlas Vending című albumukon is, de teljesen új magaslatokat ér el az április 12-én megjelenő Up On Gravity Hill című lemezükön, ahol a kanadai trió egy kaleidoszkópikus hangzásvilágot teremt, amely éppoly gyengéd, mint amennyire sötét.

 A lemez munkálataiban ismét Seth Manchester (Mdou Moctar, Lingua Ignota, Battles, The Body) hangmérnök segédkezett. Mély, részletes és megingathatatlanul személyes. A zenekar elmondása szerint ez nem csak a METZ eddigi legerősebb lemeze, hanem a legszebb is.  A METZ azonban még mindig három ontariói punk, a gitáros és énekes Alex Edkins, a dobos Hayden Menzies és a basszusgitáros Chris Slorach személyében. A zenekar filmesebb hangulatú dalait részben Edkins filmes és tévés zeneszerzői munkája, valamint popos irányultságú szólóprojektje, a Weird Nightmare inspirálták, ahol elmondása szerint megtanult intuitívabban írni, hagyva, hogy az érzelmei vezessék: „A lírai tartalom sokkal szívhez szólóbb, mint amennyit valaha is megengedtem magamnak" - mondja. - "Próbáltam közvetlen lenni a szavaimmal, ezt a lemezt nagy lépésnek éreztem.” De félreértés ne essék: az Up On Gravity Hill egy teljes zenekari munka, három zenész munkája, akik több mint egy évtizede játszanak együtt, az ezzel járó bizalommal együtt. Most vagyunk azon a ponton, ahol zenekarként és zenészként igazán erősnek érezzük magunkat, és nem kételkedünk a közös ösztöneinkben. Megengedjük magunknak, hogy kicsit kalandozzunk és más zenészekkel dolgozzunk, áldás volt, és továbbra is emlékeztet minket arra, hogy ami köztünk van, a zenei kötelékünk, az nagyon ritka és igazán különleges." - Mondja Edkins.

Az Up On Gravity Hill a zenekar ötödik nagylemeze lesz. A kanadai csapat sajátos, metszően nyers zenéjéről ismert, a punk ősenergiáival dolgoznak, megfejelve azt káosszal és zajjal. Első stúdióalbumukat 2012-ben adták ki a híres indie kiadónál, a Sub Popnál és olyan magazinok dicsérték, mint az NME és a Pitchfork, a bandát pedig a The Sonicshoz és a Nirvánához hasonlították. A METZ eddigi karrierje során nem játszott még Magyarországon, így most itt a kihagyhatatlan alkalom november 10-én, a Turbinában, hogy élőben is átadjuk magukat a zenekar által nyújtott édes káosznak.

Jegyek

[2024.02.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még