2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Sztárok mellékállásban? - Freezbee klipforgatáson jártunk
Bőkezűen adakoztak a sztárok a Viván
Egymás idegeire mennek a  Freezbee tagjai
Nézd meg a nap videóját! Sztárok vidámparkban kaptak epizódszerepet  
Kapcsolódó Kiadványok
Freezbee: Amikor ugyanaz vagyok
Kapcsolatok
Freezbee
Legnépszerűbb csengőhangok

A Freezbee sikere még a tagokat is meglepte - videóval

Már a két sportágat is gyakran összekeverik, amire meglehetősen háklisak a sportolók. Ugyanígy van ezzel a Freezbee együttes is, a csapatot bizony már elnevezték páran Bumerángnak…

Érdemes tehát tisztába tenni, mi a különbség, de arra is rákérdeztünk a banda két tagjánál, miért pont ezt a nevet választották…

- Mindenképpen valami klassz, fiatalos, könnyed nevet akartunk a zenekarnak anno, 2006-ban, amikor megalakultunk – mondja Janó, az énekes. – A kulcsszó számunkra a szabadság volt, ebből egyenesen következett annak angol változata: free, ezt kezdtük ízlelgetni, s hamar megtaláltuk a Freezbee nevet. Aminek persze, ahogy leírjuk, van egy vicces olvasata, hiszen akár fagyos méhecskét is jelenthetne… Amúgy az első maxink, az Állítsd meg azt a pillanatot korongjának designja kicsit rá is játszott erre, sárga-fekete csíkos volt az album. De fontos az is számunkra, hogy a nevünk kimondva gyakorlatilag már egy magyar szó.

- Ez így van, de az emberek mégis gyakran összekeverik a freezbee-t a bumeránggal…

- Jó is, hogy ezt felhoztad, azt hiszem, itt az ideje, hogy tisztába tegyük a dolgokat – veszi át a szót Ervin, a gitáros – Igazából nem hívnak minket bumerángnak sehol, hanem amikor freezbee-ként beszélnek rólunk, akkor megjegyzik, hogy: „amit eldobunk és visszajön?”. A freezbee amerikai találmány és nem jön vissza. A bumeráng pedig Ausztrália egyik nemzeti sportja és visszajön. Egy kis, hétköznapi fogalomzavar az egész.

- Persze, azzal sem vagytok kibékülve, amikor fiúbandának titulálnak titeket.
- Naná, hogy nem, merthogy ez a szó is más jelentéstartalommal bír – így Janó. – Az igaz, hogy négyen vagyunk srácok a zenekarban, de az említett kifejezés a New Kids On The Block, az ’N Sync és a Take That típusú együttesekre illik. Az ilyen megállapításokat a popzenében nagyon hamar fogalommá duzzasztják, aztán évekig tart levetkőzni. Mi teljesen más műfajt képviselünk. Évekkel később ezek a fiúcsapatok nagyon sokat dolgoznak azon, hogy zenekarként emlékezzünk rájuk. Amúgy a külsőségeken túl el kell ismerni, hogy abban a stílusban is születnek zseniális dalok.

- Hogyan fogalmaznátok meg, mi is a ti műfajotok?

- Dallamos, rádióbarát rockzenét játszunk, mely szélesebb közönségrétegnek szól, persze a kérdezők mindig jobban szeretik behatárolni a műfajokat, mint mi... Az biztos, hogy rockzene a miénk is, de – ahogy látod – nem vagyunk egy tipikus rockerekből álló csapat. Azt hiszem, elég egyediek vagyunk. Aki az igazi rockot szereti, annak talán túl popos a mi zenénk és ez fordítva is igaz.

- Azt mondtad, egyedi a zenétek. Mitől az?
- Nagyon különböző emberek vagyunk mi négyen. Más típusú zenei világból jövünk – mondja Ervin. – Basszusgitárosunk, Racka a hardcore, emocore stílust kedveli, Tomi, a dobosunk a latin zenét játszott, Janót a soul és r ’n’ b világ izgatja, s azt hiszem, eredetileg én voltam a legrockosabb közülünk, nagy Beatles, Queen és Bon Jovi rajongó vagyok! Velünk bármilyen zenei stílusról lehet beszélgetni, nyitottak vagyunk. Nem zárjuk be magunkat, nem szűkítjük egy stílusra a hangzásunk. Számomra egy zenekar, egy dal hallgatása közben soha nem a stílusa volt a legfontosabb, hanem az érzés, a mondanivaló, amelyet sugárzott. Pl. Prince sohasem volt rocker, de ha egy napra az akart lenni vagy írt egy rockos dalt, akkor abban profi volt.

- S ez a négy nagyon különböző stílus soha nem okozott feszültséget köztetek?
- Nem, sőt – tiltakozik Janó. – Egyértelmű mindannyiunknak, hogy számunkra a fő csapásirány a dallamos rock. Persze ennek keretein belül – vagyis ezt nem megerőszakolva – mindenki beleviszi a maga kis pluszát, zenei világát a dalokba. Ettől lesz Freezbee a Freezbee.

- Saját dalaitokon kívül játszotok feldolgozásokat is. Itt is mindig rockdalokat választotok?
- Fontos, hogy az adott dal közel álljon hozzánk és az általunk képviselt stílushoz. Eddig a Queen, Pink, a Beatles és a U2 dalaiból válogattunk, de egy-két mai slágerrel is készülünk. Akadt dal, amit teljesen megváltoztattunk, a U2 One című nótáját például sokkal keményebben, tempósabban játszottuk. De aztán beláttuk, hogy nem jó, ha a közönség nem ismer már rá rögtön a szám elején az adott nótára. Így kicsit visszavettünk, picit szerkezetében tértünk el a daltól az első részben, aztán a refrén után játszottuk úgy, ahogy eredetileg is elképzeltük. Nem az a fontos, hogy elhangozzon egy mások által sikerre vitt dal tőlünk, hanem, hogy mi mit gondolunk róla, szerintünk milyen, miért szeretjük!

- Két klipeteket láthattuk eddig saját dalokból. Hogyan tovább?
- A két szám, a 2006-os Állítsd meg azt a pillanatot, illetve a tavalyi Amikor ugyanaz vagyok sikere minket is meglepett, így eléggé belehúztunk… Jön az újabb maxi, a harmadik klip, fellépések, tévés szereplések – például egy olyan műsorban, melynek címéből egyenesen adódik, hogy a Freezbee ott fellépjen. Sokkal nagyobb figyelmet kaptunk a kereskedelmi médiától, mint amennyit reméltünk és ezért nagyon hálásak vagyunk mindenkinek. Így lehetőségünk van megmutatkozni, egy nagyon jó bemutatkozó lemezzel meghálálni a megelőlegezett bizalmat! Egy biztos, nem leszünk bumeráng, mely el-, majd visszaszáll. A Freezbee szépen, magasan repül felfelé, ahogy az a bizonyos korong is.

Íme a csapat eddigi két klipje: Állitsd meg



Amikor ugyanaz vagyok



-zene.hu-

[2008.06.08.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
angibabe 2008.06.08. 08:44 • [1]
Szeretem őket és a zenéjüket! Hajrá!!!

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még