2024. április 16. | kedd | Csongor nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Yellowman, a fáradhatatlan reggae-sztár a tengerentúlról
LB27 Riddim Band
Reggae partyval búcsúztatják a nyarat - interjú a főszereplővel
Megnyitott a népszerű klub nagytestvére
Ha eljön Magyarországon a raszta nap: Judge Day
Decemberi reggae és ska hadjárat
Babylon Cirkusz a Ladánybene27-től
2008 első nagy reggae-szenzációja
Ladánybenét hallgatni, lelket fürdetni...
Kiscsillag koncerttel nyit a Zöld Pardon
Egy fesztivál, 200 zenekar, és mind magyar
Jamaikai sztárok Százhalombattán
Kapcsolódó Kiadványok
Ladánybene 27: Babylon cirkusz
Válogatás / több előadó: Judge Day
Kapcsolatok
Ladánybene 27
Bob Marley & The Wailers
Bob Marley
Yellowman (Winston Foster)
Michael Rose
Pannónia Allstars Ska Orchestra (P.A.S.O., PASO)
Irie Maffia
Copy Con
Riddim Colony
Roots Kompakt
Another Day
Kapcsolódó események
Hegyalja Fesztivál 2008
[2008. július 9. - 13. ]
LB Reggae Camp - harmadik nap
[2008. július 25.
péntek ]
LB Reggae Camp - második nap
[2008. július 24.
csütörtök ]
LB Reggae Camp - negyedik nap
[2008. július 26.
szombat ]
LB Reggae Camp - ötödik nap
[2008. július 27.
vasárnap ]
LB Reggae Camp - soundsystem nap
[2008. július 23.
szerda ]
LB Reggae Camp 2008
[2008. július 23. - 27. ]
Sziget Fesztivál 2008
[2008. augusztus 12. - 18. ]
Volt Fesztivál 2008
[2008. július 2. - 5. ]

Idén is lesz Raggae Camp - Tizennyolc éves a Ladánybene-tábor

Immár tizennyolcadik alkalommal rendez nyári tábort a Ladánybene 27 együttes. Az idei eseményre is több száz vendéget várnak, akik igazi jamaicai hangulatban tölthetnek el öt napot a százhalombattai szabadidő központban.

Nem ismeretlen a nyári Ladánybene -tábor a hazai reggae zene rajongóinak. Miksáék már régóta szerveznek ilyen eseményt, tizennyolc évvel ezelőtt találkoztak először ilyen eseményen Jamaica szerelmesei.
Az elmúlt évek munkájának eredményeként az LB 27 Reggae Camp nemzetközi hírnévre tett szert, köszönhetően a színvonalas rendezésnek és világhírű előadók (pl., Bob Marley zenekara a The Wailers, King Yellowman) meghívásának. A rendezvény felkerült az európai fesztiváltérképre, így több neves szervező céggel is jól működő kapcsolatot építettek ki.

Tizennyolc év hosszú idő, sok zenei esemény már fele ennyi esztendő alatt is megfárad. A zenekar mégis ügyesen csinálhatott valamit, mert ez idő alatt nemhogy csökkent volna, hanem nőtt a tábor népszerűsége.

- Ez az esemény talán soha nem fog megfáradni, hiszen minden évben hoz egy-egy új tehetséget, egy-egy új megoldani valót a helyszínváltozásból kifolyólag, és hoz megannyi régi ismerőst az ország és Európa legkülönbözőbb tájairól. Nem beszélve az LB27 Reggae Camp műsorpolitikájáról mely most már ötödik alkalommal azzal a céllal is rendeződik, hogy meghívjunk olyan jamaikai előadókat (a sok magyar tehetség mellett) melyek szorosan hozzátartoznak zenéjükkel a műfaj történelméhez és jelenéhez – mondta lapunknak László M. Miksa, a formáció énekese.

Idén sem lesz hiány a nemzetközi fellépőkben, június 27-én Michael Rose és a DubLine Band fog fellépni a Black Uhuru és a tradícionális roots reggae rajongók nagy örömére. Persze nem maradnak ki az olyan előadók sem, mint a PASO, az Irie Maffia, a Copy Con, a roots tradíció remek képviselőinek nevezhető Riddim Colony, az unplugged hangzású Roots Kompakt, az Another Day és a Knotty Headz.

- A Camp-cirkusz elképzelhetetlen még nagyszerű DJ-k és MC-k nélkül, akik lemezeiket és énekhangjukat nem csak a helyszínen, hanem a battai létesítmény mellett elterülő strandon is megmutathatják – tette hozzá a frontember.

A hangulat a régi

Habár a tábor mára egy közép-kelet európai reggae fesztivál képét mutatja, mégis megmaradt egy vérbeli Ladánybene 27 zenész-közönség találkozónak. Jó is ez az énekes szerint, mert turné közben az állandó rohanásban nincs idejük beszélgetni és eszmét cserélni a közönséggel.

- Szerencsére aki egyszer elmerészkedett a Camp-re, az vissza is talál minden évben, sokan pedig. De mindig vannak új arcok is, talán az idén többen is megtalálnak minket – vélekedett Miksa.

A majd’ húsz év persze nem telhet el változások nélkül. Az idei camp életében az egyik legnagyobb újítás a helyszín. A tábor a százhalombattai strand melletti sportlétesítmények területén fog elhelyezkedni, ahol a színpadokon kívül DJ -sátrak, kivetítők, rasta árusok, remek konyhapultok és chill out helyszínek kerülnek felállításra.

- Amiben még más lesz ez az öt nap, az a kiváló sportlehetőségek. Az idei helyszín kínál füves foci és egyéb labdajátékokra alkalmas pályát, a deszkásoknak ügyességi pályát és a strand révén a vizes-sportok kedvelőit is kielégíti. Tehát bővülünk, szépülünk és ezek a tények mindig rejtegetnek valami mást, valami újat – vázolta fel az „újításokat” a frontember.

Fesztiválok, egyelőre csak itthon

Persze a nyarat nem csak a saját táborukban töltik el a fiúk. A tavaly ősz végén megjelent Babylon Cirkusz lemez hatására a fesztiválszervezők „újra rátaláltak” a Ladánybenére, s minden olyan eseményen ott lesznek, ami kicsit is számít.

- Hegyalja, VOLT, Sziget és a többi … Nagy dolog ez, mert ennek a zenekarnak soha nem lehetett megmondani hogy mit csináljon, mindig a saját feje után ment, ezért nagy szó hogy huszonhárom év után is még meghatározónak találják a fesztiválszervezők a jelenlétünket. Ami egy kicsit a reggae-nek is köszönhető, de azoknak is akik külföldön és itthon igen színvonalasan képviselik ezt a műfajt – fejtette ki véleményét László M. Miksa.

A zenekar a külföldi fesztiválok felé idén nem tett ölés lépéseket. Persze ez nem a véletlen művel, az énekes azt mondta, eddig a hazai pálya volt számukra a legfontosabb, de a jövőben „erre a témára” is jobban ráfekszenek. Ehhez pedig minden adott is, mert a tavaly nyári Judge Day igen jó külföldi visszhangot kapott, amivel pedig élni kell.

-ej-

[2008.06.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.16.]
SSD VEGYI MEGOLDÁS USD, EURO, GBP SZÁMÁR szolgáltatás [2024.04.14.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még