2024. július 25. | csütörtök | Kristóf, Jakab nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Rock bandák a kápolnáért
Szép emlékek a sitkei rocfesztiválról - fotókkal
Kapcsolatok
Lord
Bikini
Republic
Ákos (Kovács Ákos)
Polip Rock Band
B.A.D.
Halor
Pokolgép
Kormorán
Balázs Fecó
Keresztes Ildikó
Kapcsolódó események
Sitkei rockfesztivál 2008
[2008. augusztus 30.
szombat 17:00]

Szóljon a rock! - huszonkettedszer is Sitkéről

Lassan elmondhatjuk, hogy generációnyi múltra tekint vissza a Kemenesháton, pontosabban a Hercseg hegyen, hagyományosan augusztus utolsó szombatján megrendezésre kerülő rockfesztivál. Hiszen ha voltak - és miért is ne lettek volna - olyan gyermekek, akik az első kápolnamentő segélykoncert égisze alatt fogantak a sitkei éjszakában, azok is túl vannak már a 22. születésnapjukon.

Kísérletezés után vissza a hagyományokhoz

Az elmúlt évben a műfaji keretek kitágításával próbálkoztak a szervezők. Ennek keretében a sitkei fesztivál Ákos országos turnéjának egyik állomása is lett. Ez a kísérlet azonban nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Jóllehet Ákos nagyon színvonalas műsorral érkezett a kápolnadombra, és mindent megtett, hogy a legjobb formáját mutassa a nyugat-dunántúli rockerekkel vegyülő törzsközönségének, a többség nem az Ő zenéjére volt hangolva, így a kísérlet, hogy még közelebb kerüljön a Lordon nevelkedett hallgatósághoz, eleve kudarcra volt ítélve.

A 2008-as fesztivál fellépői - okulván a történteken - a régi hagyományokat szellemében kerültek kiválasztásra, a magyar rockzene legendás csapatai mellett néhány fiatal zenekar mutathatja meg, milyen hangulatot képes teremteni élő fellépésével a kápolna csonka tornyának árnyékában. A Polip Rock Band, a B.A.D. és a Halor bemelegítő dübörgése után a Pokolgép adja meg a választ arra a kérdésre, mi az egyetlen biztos pont a jelen lévők életében, mi az, aminek szeretete összeköti a várhatóan többezres publikumot – mindhalálig...

Visszakerült a fesztiválprogramba a Sitke történetét tekintve alapvetésnek számító és tavaly sokak által nagyon hiányolt Lord és természetesen ott lesz a kihagyhatatlan Kormorán is. Balázs Fecó ezúttal Keresztes Ildikóval lép színpadra, a legendák sorát pedig a Bikini és a Republic zárja.

Várakozások

Akik már jártak a korábbi 21 alkalom valamelyikén – pláne mindegyikén – a magyar rockzene sitkei szentélyében, azok számára kevés olyan biztos program van a naptárban, mint a nyár utolsó szombatja. Idén ráadásul sikerült elkerülni a Savaria fesztivállal történő időpont-ütközést, amely tény a Lord fellépése mellett a közeli megyeszékhelyről vélhetően a tavalyinál lényegesen nagyobb lélekvándorlást fog indukálni.

A fesztivál egyik fő támogatójává előlépett Heineken fog gondoskodni arról, hogy a népes közönség ellenálló legyen először a nap, később a szúnyogok támadásaival szemben, és az idén újdonságként beharangozott, kivilágított illemhelyek biztosítják az említett ellenálló képesség folyamatos fenntartásának EU-konform lehetőségét.

Így összességében joggal várható, hogy megszokottan családias hangulatú ünnepe lesz augusztus 30-án a magyar rockzenének, és nem utolsó sorban az összefogásnak, amely már nem a kápolna megmentését, hanem a folyamatos szépítését, további felújítását szolgálja. Mindannyiunk javára.

– Balázs András – 

[2008.08.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Budapesten a hardcore szinonimája
December 6-án nem csak a Mikulás érkezik hozzánk, de nálunk...

Rockmaraton 2024 : Újjászületett a legnagyobb rock és metál fesztivál
Mintha nem is telt...

Tom Morellora harminc évet vártunk
Megnéztük a TNT koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
A változás szele az Arénában
Megtöltötte a Budapest Parkot a Katona József Színház 
beszámolók még