Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2020. április 9. | csütörtök | Erhard nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Zene.hu
 
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Március elején lát napvilágot a Tűzmadár harmadik albuma
Halor
A változatlanság varázsa: Sitke
Szóljon a rock! - huszonkettedszer is Sitkéről
     
 
Halor
Megalakulás: 1999.
Web: http://www.halormetal.hu/
 
     

Halor

A zenekart 1999 nyarán alapította három jó barát: Komondi Ákos (basszusgitár, ének); Laczó Gyula (gitár); Komondi Ádám (dob). A banda első koncertjét november 16-a szombathelyi Főiskolás Klubban tartotta.

2000-ben két újabb taggal bővült a Halor gárdája: Eichinger Áron (gitár), Szerdahelyi András (billentyű).  Kiegészülve ezekkel a hangszerekkel, már megmutatkozott a zenekar fő irányvonala, az összetéveszthetetlen, klasszikus, ikergitáros Heavy Metal.

2001 nyarán a rajongók örömére a csapat előrukkolt a Horsepower című bemutatkozó lemezükkel, amely 3 nap alatt készült el. A Horsepower CD jó kritikát kapott a magyar szaksajtótól. Ebben az évben a Halor a szintén szombathelyi Lord együttes vendégeként többször szerepelt. Kiemelkedő jelentőségű volt a zenekar számára a Lord 30 éves jubileumi Petőfi Csarnok-béli koncerten való részvétel. Ebben az évben az Ossiannal sikerült turnézni az egész országban. Ezzel a Halor-tagok egyik nagy gyermekkori álma vált valóra.

2002 nyarán a zenekarból távozott Áron és András. Áron helyére az underground legenda, az Alfred's Violin gitárosa Csaba Béla Gábor került. András helyére nem kerestek újabb billentyűst, így a Halor zenéje még markánsabb, karcosabb, vastagabb lett. A banda szinte kihagyás nélkül folytatni tudta a koncertezést, hiszen ebben az évben még várt rá az első külföldi fellépés Ausztriában, valamint még számos más hazai koncert is. A 2002-es év végét a zenekar stúdiózással töltötte, ahol felvették második demo CD-jüket a The Power's Breaking Loose-t.

2003-ban a Halor újabb koncerteket adott, többször lépett fel önálló zenekarként, főbandaként, illetve vendégzenekarként számos városban.
Külön csemege, hogy ebben az időben a zenekar Mohl Gergely csellóművész vezetésével és a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar néhány tagjával mintegy projektként rögzített egy feltétlenül érdekességnek számító, komolyzenét és rockzenét ötvöző felvételt, a The Victory elnevezésű tételt, amelyet a banda élő műsor keretében is előadott hangos sikerrel.  November 16-án a zenekar az Ossian Hangerőmű albumának lemezbemutató koncertjén játszhatott a Petőfi Csarnokban.

2005-ben a Halor folyatta a már megszokott koncertsorozatott az Ossian zenekar társaságában… ismerős és még ismeretlen arcok hallhatták újra a halormetalt számos városban.

2006 év végén, megjelent a zenekar első nagylemeze Welcome To Hell néven. Az album számos pozitív kritikát kapott a magyar és külföldi sajtóban.

[2009.08.30.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Gitár és Basszusgitár oktatás szolgáltatás » oktatás [2020.04.07.]
amelia szolgáltatás [2020.04.01.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik
koncert.lap.hu

Bemutatták a Hello Again musicalt a Pinceszínházban - képek
Egy utcalány egy katonával.......beszámolók még
cdbolt.lap.hu