2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Kiderült! Magyar Bálint megbukott az első musicalcastingján
Dósa Matyival beindul A vörös pimpernel - képekben
A Musical Plusz túl van a tizenötön - képekben
Mi jöhet még?! Egy remek musical Bodrogi Gyulával és Szulák Andreával - képekben
Kapcsolatok
Csengeri Attila
Legnépszerűbb csengőhangok

Csengeri Attila csak a betegséget felejtené el

Évet értékelni nem egyszerű dolog, a következőt megtervezni pedig még annyira sem. Mi mégis erre kértünk néhány közéleti személyiséget, s kifaggattuk őket a múltról és jelenről.

A 2008-as év rendkívül mozgalmas volt. Két új színházi darabban is szerepet kaptam. A Pesti Magyar Színházban ősszel mutatták be Iglódi István rendezésében a Mi jöhet még?! című musicalt, melyben remek Cole Porter dalokat hallhat a közönség. Olyan kiváló színészekkel játszhatok egy színpadon, mint Bodrogi Gyula, Cserna Antal, Mihályi Győző és Szulák Andrea, ami különösen értékessé teszi számomra az előadásokat. – kezdte.

A Szolnoki Szigligeti Színházban szintén ősszel mutattuk be A Vörös Pimpernel című musicalt. Eredetileg az ősbemutatót nyárra terveztük, de ez különböző akadályok miatt őszre tolódott. Így az a különös helyzet adódott, hogy pár hetes különbséggel két premierem is volt, fárasztó időszakot éltem meg, de azt kell mondjam megérte, hiszen a próbák minden percét élveztem. A Pimpernelt az teszi még érdekesebbé, hogy a rendező Molnár László, aki a Musical Színház igazgatója a darab rendezője és az egyik főszereplője, míg én a címszereplőt alakítom. Rendkívül pozitív visszajelzéseket kapok az előadásokról, mindenki, aki látta, nyugati színvonalú produkcióként emlegeti a musicalt. – avatott be minket a kulissza titkokba.

A színpadon kívül komoly sikereket értem el biztosítási alkuszcégem ügyfélkörének bővítésében. Olyan időket élünk, amikor egy művésznek is több lábon kell állnia, szerencsésnek mondhatom magam, hogy ez nekem sikerült. – mesélte, miként boldogul a „civil” szférában.

Felejthetetlenek a premierek

Felejthetetlen élmény minden alkalommal egy – egy premier, ebből idén kettőnek is részese lehettem. A fárasztó próbaidőszak végén, az izgalmakkal teli első előadás, hogy vajon a közönség hogyan fogadja a darabot. A felemelő taps és a megkönnyebbülés, hogy sikerült ismét valami szórakoztatót vagy épp elgondolkodtatót átadni a nézőknek. Emlékezetes koncert volt Al Di Meola magyarországi vendégszereplése is, ahová Horgas Eszter hívott meg.Valamikori rock zenekarom, a Géniusz együttes koncertjén is voltam, ami mindig kiemelt szeglete a szívemnek. – emlékezett a színész.

A betegségeket mindenképp feledném. Egy énekes számára mindig rosszkor jön egy megfázás, vagy bármilyen betegség. Nehéz megoldani a helyettesítést, előadás pedig csak a végső esetben maradhat el. Énekeltem végig úgy Vörös Pimpernelt, hogy nem volt egészséges a torkom, előadás végére nem sok hangom maradt. Ilyenkor a gyógyulás is tovább tart. Betegség miatt kellet lemondanom Az Operaház Fantomja előadást is a Madách Színházban, ami különösen kellemetlen volt, mert két busznyi vendégem jött Királyhelmecről. – részletezte a kellemetlen élményeket is.

Rengeteg a terv

Ami a jövőt illeti és már biztos, hogy Szolnokon egy örökzöld operett egyik főszerepét játszom majd, a Csókos asszonyban leszek Dorozsmai Pista, Balázs Péter igazgató úr rendezésében. Szívesen énekelnék ismét Pécsett is, ahol több mint tíz főszerepet játszottam az utóbbi években. A Madách Színházban továbbra is játszom Az Operaház fantomja címszerepét. Jó lenne itt valami másban is megmutatni magam, hiszen a közönség az egyik kedvenc Fantomként tart számon. Sajnos az elmúlt időszakban nem tartogatott számomra új szerep lehetőségeket a bemutatott zenés darabok egyike sem, de bizakodó vagyok a jövőt illetően.

Szeretnék végre nyaralni is a családommal, hat éve nem voltunk pihenni három napnál hosszabb időre. Ezek egyelőre csak vágyak, ami biztos, hogy a legfontosabb a családom és a magam egészsége, a többi jön magától. – zárta a beszélgetést.

– zene.hu –

[2009.01.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még