2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Földes Tamás - „Negyvenedik Tél – Versek és Dallamok”
Képgalériák
A lemezbemutató képei
Kapcsolódó Kiadványok
Földes Tamás: „Negyvenedik Tél – Versek és Dallamok”
Kapcsolatok
Berkes Gabriella
Földes Tamás
Szabó P. Szilveszter
Kapcsolódó események
„Szívből szeretni” - a Budapesti Operettszínház Valentin-napi musicalgálája
[2006. február 5.
vasárnap 19:00]
„Szívből szeretni” címmel a Budapesti Operettszínház musical gálája
[2006. február 5.
vasárnap 15:00]

Bemutatták Földes Tamás Negyvenedik Tél lemezét

Egy elegáns díszteremben rendezték meg Földes Tamás „Negyvenedik Tél - Versek és Dallamok" maxi lemezének bemutatóját egy beszélgetéssel egybekötve, 2005. december 17.-én. Este nyolc órakor teltház előtt konferálta fel az est műsorvezetője Berkes Gabriella, kollégáit Földes Tamást és Szabó P. Szilvesztert színpadra.

Legyen ez a ház a béke, a szeretet és az egyetértés tanyája,... s a jövő oly szép legyen, mint azt reméljük." 1931-ben ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg dr. báró Szalay Károly a Postás Zene- és Kultúregyesület elnöke a Benczúr Házat. Most szombaton több mint 70 évvel később, akik jelen voltak Földes Tamás lemezbemutatóján azokban hasonló érzések ébredhettek.  Képek a lemezbemutatóról

Tamás már az est elején elnézést kért a publikumtól miszerint Ő nem a szavak embere és nézzék el Neki, ha nem fogja végigbeszélni a műsort. Ez okból kifolyólag leginkább Szilveszter ragadta magához a szót, aki mindvégig tiszteletben tartva barátját egy pillanatra sem feledkezett meg arról, hogy ez az est Tamásról szól. Megtudhattuk, hogy Tamás lemezkéje egy nagyszerű sorozat első epizódja, és sorozat a folytatódni fog Siménfalvy Ágota, Németh Attila és Szabó P. Szilveszter közreműködésével. Természetesen azért Tamás is bekapcsolódott a beszélgetésbe.

Elmondta, hogy talán soha nem született volna meg ez a lemez, ha barátai és Szilveszter nem noszogatják Őt, és hatalmas boldogság számára, hogy létrehozhatott valami maradandót és remélhetőleg ez által nem fog a feledés homályába merülni. Mindhárman sok szép és őszinte gondolatot osztottak meg az egybegyűltekkel. Beszélgettek vidám, komoly és olykor mélyreható és elgondolkodtató dolgokról. Szó esett álmokról, vágyakról, barátságokról, kollégákról és a színházak világáról. Berkes Gabriella az este folyamán kedvesen faggatta kollégáit, a nézőket pedig buzdította, hogy kapcsolódjanak bele a műsorba, és bátran kérdezzenek a két Úriembertől. A zene az éneklés és az ajándékozás sem maradt el. Tamás a lemezen található dalokkal varázsolta még szebbé és meghittebbé az estét, Gabi a Csillagok Aranyával ajándékozta meg a publikumot, a rendezvény szervezői pedig dedikált fényképekkel és édességgel kedveskedtek a nézőknek.

A műsor végén, egyenlőre még csak korlátozott példányszámban, de lehetőség volt a lemez megvásárlására. Akik már megvásárolták tisztában vannak azzal, hogy egy szép grafikával díszített, nagyon precízen kidolgozott, csodás dallamokkal és gyönyörű szövegekkel ékesített kincset tudhatnak magukénak és nem utolsó sorban a negyven verset tartalmazó füzetkét.

Földes Tamás, mint már említettem a műsor elején szabadkozott, hogy Ő nem a szavak embere. Ami ebben a formában nem igaz, hiszen Ő szavakba önti gondolatait és érzéseit, csak nem elmondja, hanem papírra veti és így tárja ország-világ elé, hogy milyen ember is Ő.

Akik meg szeretnék vásárolni a cd-t azok a dzsonicd@freemail.hu címen rendelhetik meg, ami legkésőbb január közepén már teljes példányszámban kapható lesz.

Reményi Dóri

[2005.12.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még