2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Földes Tamás lógni fog
Kapcsolódó Kiadványok
Földes Tamás: „Negyvenedik Tél – Versek és Dallamok”
Válogatás / több előadó: Csárdáskirálynő
Kapcsolatok
Pálfalvy Attila
Szabó P. Szilveszter
Földes Tamás
Budapesti Operettszínház
Kapcsolódó események
Földes Tamás Maxi-CD lemezbemutató est
[2005. december 17.
szombat 20:00]

Földes Tamás - „Negyvenedik Tél – Versek és Dallamok”

Aki ismeri Földes Tamást, tudja, hogy Ő mindig különös szeretettel fordult az irodalom és a költészet irányába. Ezért is vállalkozott rá, hogy a világirodalom talán egyik legkiemelkedőbb alakjának, Shakespeare-nek és több nagyszerű írónak műveit zenésítse meg első debütáló albumán.

Földes Tamás 1990-ben végzett a Színház és Filmművészeti Egyetemen, prózai tagozaton Szinetár Miklós osztályában. Az elmúlt évek során számos musical főszerepet játszott el itthon és külföldön egyaránt a színházlátogató közönség legnagyobb örömére. Vendégszerepelt Angliában, Japánban, Olaszországban, Németországban és Svájcban. Jelenleg a Budapesti Operettszínház Társulatának tagja, ahol több nagy sikerrel futó darabban is szerepel. Rendszeresen láthatjuk Öt a Csárdáskirálynő, Dr. Bőregér, Helló!Igen!, Mozart!, Rómeó és Júlia valamint a Szépség és a Szörnyeteg operettekben és musicalekben. 2005-ben Súgó Csiga díjjal ismerte el a közönség eddigi munkásságát!

A méltán népszerű színész, megannyi színházi szerep és siker után most egy másik oldaláról mutatkozik be a nagyközönségnek. 2005. december 15.-én jelenik meg „Negyvenedik Tél – Versek és Dallamok” címmel első Maxi CD-je. A lemezen Dsida Jenő, József Attila, Kányádi Sándor és William Shakespeare verseinek - szonettjeinek megzenésítése lesz hallható, valamint egy teljes egészében saját szerzemény. A lírai hangvételű dalokban mindenki meg fogja találni a neki szóló gondolatokat és érzéseket. A zenei alapokat maga az előadó írta, a hangszerelési munkákhoz pedig Pálfalvy Attilát hívta segítségül. A CD további érdekessége, hogy a borítóját Szabó P. Szilveszter színész tervezte, aki egyben a lemez kiadója is. A Maxi CD extra kiszerelésben kerül majd a forgalomba. Tartalmazni fog egy mini CD-t a hat dallal , egy verses füzetet, stílszerűen negyven verssel, melyek mind egytől-egyig Földes Tamás tollából születtek, valamint egy szabadon hagyott tároló részt a tavasszal megjelenő 23-24 szerzeményt tartalmazó teljes albumnak, amin több művész barátja is közreműködik majd, de az Ő kilétük egyenlőre maradjon még titok.
A megjelenő kiadványt a Budapesti Operettszínházban és a musical esteken lehet majd megvásárolni. Megrendelhető a dzsonicd@freemail.hu  e-mail címen.

2005. december 17-én szombaton 20 órakor a patinás Benczúr Ház dísztermében (1068 Budapest, Benczúr u. 27. I. emelet) kerül megrendezésre Maxi CD-jének bemutató estje, egy kis előkarácsonyi zenés beszélgetéssel egybekötve Földes Tamással és Szabó P. Szilveszterrel. Lesznek meglepetések és meglepetés műsorvezető is, de ezekről majd a későbbiekben számolunk be. Az est végére megérkezik Janza Kata és Pálfalvy Attila, akikkel szintén közösen ünnepelhetünk majd ezen a jeles napon.
A jegyeket a Ticket Express budapesti irodáiban lehet megvásárolni péntektől.

Reményi Dóra - szilviac

[2005.12.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még