2024. május 1. | szerda | MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Dukai Regina is ott lesz a western énekversenyen
Képgalériák
Képek a versenyről
Kapcsolatok
Muri Enikő
Nádaski Attila
Legnépszerűbb csengőhangok
Evanescence
Kapcsolódó események
III. Colorado Hangkavalkád döntő
[2006. július 7. 22:00 - 8. hajnal]

Örömkönnyeket hullajtott a vadnyugat hangja

Az egyik ismert western étteremben megrendezett lapunk által is támogatott énekverseny döntőjén jártunk. A VIVA Televízió Shibuya című műsorából jól ismert Muri Enikő elvitte a fődíjat, Görög Zita műsort vezetett, Nádaski „Elvis-imitátor” Attila lapunk különdíját kapta, sőt feltűnt az egyik Megasztár elődöntős is. Kiderült, hogy az emberek pityókás állapotban szívesen neveznek be karaoke vagy Elvis hasonmás versenybe, de - sajnálatomra - ezen az estén nem volt lehetőségük a bizonyításra. A színpad ezúttal az ország különböző pontjáról érkező kiváló énekhangoké volt, akik közül hajnalra a legjobb énekhang is kikerült.

Görög Zita a Hangkavalkádon. KLIKK a képre!

A dalrafakadó - Muri Enikő, Belus Fruzsina, Kész Emőke Bakti László, Pap Attila alkotta – ötösből  „természetesen" csak egy győzhetett. Az első helyezett személyéről a háromtagú álló zsűri döntött, amelynek tagja volt a kiváló humorú, mellesleg magánéneket oktató Kazár Ticiána, a szemrevalóan csinos, amúgy énektanár Nagy Mariann, a férfiakat Tamás Attila a helyi Vikár Sándor Zenei Iskola, és a Művészeti Szakközépiskola művésztanára képviselte.

A szervezők nyitásként gyorsan meglepték Görög Zitát. Az ajándék egy szalaggal átkötött piros dobozban bújt meg, ami nem más volt, mint Oláh Gergő, a tavalyi verseny legjobbja és a Megasztár nevű énekverseny elődöntőse. Ő előbb egy R. Kelly számot a I belive I can fly-t adta elő, később egy Steve Wonder dallal domborított. Az utóbbi értékét nagyban csökkentette, hogy ezt a produkcióhoz egyáltalán nem illő baseball sapkában és sportfelszerelésben énekelte.

Soha nem fogok így befutni

Az ital mindenkiből kihozta a maximumot. Több önjelölt énekes is feltűnt, akik szívesen beneveztek volna egy gyors énekversenybe. Öltönyös öltözékemből kifolyólag többen főszervezőnek néztek, így nálam érdeklődtek a versenyszámokról.

Karaoké verseny zajlik? – lép mellém egy „sörös” fiatalember. Nem. – válaszoltam a meglepő érdeklődésre. – Kár, pedig szívesen beneveztem volna. Soha nem fogok így befutni – reagál elkeseredve.

A hivatalos versenyzők 2 számot adtak elő szépen sorban. Az est nagy részében angol nyelvű dalokat hallottunk. Magyar „nótával” csupán a Csuka Mónika énekiskolájában tréningező, Pap Attila tisztelte meg a szépszámú közönséget. A kiváló zenei képességgel megáldott dalosfiú Kaszás Péter és Máté Péter egy-egy slágerét adta elő. Az este kedvenc zenekara Evanescence volt, tőlük két dal is felcsendült Kész és Muri tolmácsolásában, de az Abba és Sinead O'connor dalait kedvelők is megkapták a magukét.

A vendégek most is voksolhattak a közönségdíjasra. A jelenlevőknek Kész Emőke produkciója tetszett legjobban, amiért egy értékes szemüvegutalvánnyal lett gazdagabb.

Izgalmas fotók a versenyről.
Klikk a képre!

A szünetben a Zene.hu különdíjasa Magyarország egyetlen Elvis imitátora Nádaski Attila lépett fel, aki ezúttal is elkápráztatta a megjelenteket. ( A versenyt követően a kiváló művész elárult nekünk néhány érdekességet. A vele készült interjút hamarosan közöljük. - Szerk.)

Következett az L. K Beats zenekar és az eredményhirdetés. Közben egy újabb pityókás lépett mellém és azonnal a „Hol lehet nevezni a Elvis imitátor verseny?” kérdést szegezte nekem. A „Sajnos nem tudsz ezen résztvenni.” válaszomra reagálva szomorúan mondta, hogy örömmel adott volna elő egy produkciót, még tapsot sem kért volna.

Nagyon jó érzés győzni!

A vicces jelenet után a nyilvánosságra hozták a legjobbat, aki a 16 éves Muri Enikő lett. A remek hanggal rendelkező ifjú titán egy egymillió forint értékű lakásépítési utalványt, egy angol nyelvtanfolyamot, egy címlapinterjút, és még sok minden más kapott, melyek persze eltörpülnek a vándorserleg és a győzelem eszmei értéke mellett. A tűzijáték és az ajándékzuhatag után meghatódva nyilatkozott lapunknak. – Nagyon jó érzés győzni. Kiválóan éreztem magamat a versenyen. Köszönöm a döntős társaimnak az együtt eltöltött kellemes órákat. Örülök, hogy barátok lettünk. – értékelte boldogan Enikő. (A győztesen hosszabb interjút készítettünk, amit hamarosan közlünk lapunk hasábjain. A riportból többek mellett az is kiderült, hogyan lehet a lovaglást és az éneklést összekötni. - Szerk.)

A III. Colorádo Hangkavalkád nagyszerű élményekkel gazdagította a közönséget, és bizonyságot nyert, hogy ezeket a fiatalokat nem ma láttuk utoljára a színpadon.

2007-ben is lesz Hangkavalkád

Pokrovenszki Gergely főszervező lapunknak elárulta, hogy már most lehet hangolni a következő Hangkavalkádra, ugyanis 2007-ben újra – immár negyedik alkalommal - megrendezik a nagyszabású viadalt.

- Bíró Zsolt -
Fotó: Pallagi Zoltán

[2006.07.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még