2024. április 17. | szerda | Rudolf nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Adventi naptárba rendezett új felvételekkel készül közönségének az Opera

Online adventi naptárba rendezett új felvételekkel készül a közönségnek a Magyar Állami Operaház advent első vasárnapjától 26 napon át - közölte az intézmény szombaton az MTI-vel.  

    A vasárnap induló kezdeményezés célja, hogy új produkciókkal és eddig kiadatlan felvételekkel hangolja az ünnepekre az intézmény a közönséget - írták. Hozzátették: bár az adventi időszakban idén kénytelenek zárt ajtók mögött üzemelni, a járványidőszakban még inkább feladatuknak érzik, hogy közönségükkel legyenek az ünnepvárás időszakában.  

  Az adventi programsorozat részeként az Opera honlapján és közösségi oldalán minden nap egy, az ünnepkörhöz köthető dal, ária, opera- vagy balettrészlet és hangszeres darab új felvételét mutatják be.
 
   Az előadók között az Opera népszerű énekes és hangszeres szólistáit, valamint a kórus, a zenekar és a balettegyüttes művészeit láthatják az érdeklődők, de a gyermekkar és a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei is készültek produkciókkal.

    Az adventi naptárban hallgatóak lesznek a 2010-ben elhunyt Ariel Ramíreznek a Magyar Nemzeti Balett meghiúsult tavaszi bemutatójához rögzített szerzeményei is. A Kreol mise (Misa Criolla) és A mi karácsonyunk (Navidad Nuestra) című művek az Európában megszokott karácsonyi szerzeményektől igencsak eltérő hangulatú kompozíciók a dél-amerikai hitélet részét képező motívumokkal. A népi ihletettségű mise imáit és a karácsonyi kantáta tételeit Horváth István és Haja Zsolt szólójával, az Opera zenekara és énekkara közreműködésével és Dénes István vezényletével folytatásokban lehet meghallgatni az online adventi naptár ablakainak kinyitásával - emelték ki.

    A közleményben tájékoztattak arról is, hogy bár a szokásos Diótörő-fesztivált idén nem tudják megtartani, az Erkel Színház és az Eiffel Műhelyház előtt karácsonyfákat állítanak díszekkel és ünnepi fényekkel. Az intézmény szobrász- és festőműhelyeiben a fák hagyományos dekorációi megújultak, mintegy száz újabb diótörőfigura készült az elmúlt hónapban és minden dísz egyedi festést kapott.
 
   Az Erkel színházi dekoráció a hagyományos, A diótörő szereplőit kiállító hirdetőoszlopok mellett új elemmel is bővült: az Opera díszletlakatos-műhelyében készült, 6,5 méter magas, a távolból is jól látható, kivilágítható diótörőszobor ékesíti a színház Luther utcai főhomlokzatát - tették hozzá.

MTI

[2020.11.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.16.]
SSD VEGYI MEGOLDÁS USD, EURO, GBP SZÁMÁR szolgáltatás [2024.04.14.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még