2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Underworld koncert - Sziget 2005
Kapcsolatok
Underworld

Több projekten dolgozik az Underworld

A Breaking and Entering című filmhez készített zenét az Underworld. 2002-óta ez az első kézbe vehető produkciója az immáron több, mint 17 éves zenekarnak. Persze eddig is dolgoztak: a Riverrun Project keretében már 4 kislemezt tölthetünk le az együttes, direkt erre a célra létrehozott weblapjáról, a www.underworldlive.com-ot.

Az Oscar-díjas Anthony Minghella legújabb filmjének zenéjét az Underworld Gabriel Yared-del együtt készítette. A Breaking and Entering egy romantikus filmdráma, ami egy menő építész (Jude Law) és egy boszniai menekültlány (Juliette Binoche) történetét meséli el. A filmzenealbum 2006. november 6-án jelent meg Európában.

A „Riverrun Project”

Az Underworld sose a maradiságáról volt híres. Legújabb ötletük kivitelezését tavaly kezdték, melynek lényege, hogy pár számos kislemezeket tesznek elérhetővé az oldalukon. Ezek az anyagok nem kerülnek a boltokba, csak mp3 formátumban tölthetőek le, a már említett honlapról. Az Underworldlive.com-on egyaránt találunk ingyenes, és pénzért elérhető tartalmakat is. Olyan zenéket tesznek így hozzáférhetővé, amelyeket még nem nyerték el végleges formájukat. Ezeket a verziókat a közönség valószínűleg soha nem hallgathatta volna meg. Ezek mellett kiadatlan felvételeket, mixeket, és ritka koncertfelvételeket is ígér az együttes. De nemcsak hanganyagokról van szó, a zenék mellé jár rengetek fotó és illusztráció is (Hyde és Smith egyébként a tulajdonosai egy grafikai tervező cégnek, a „Tomato”-nak).

Bemutatják a sötétebb oldalt

„Ezen projekt alkalmával kipróbálhatunk másfajta zenei utakat is bejárni: a dub-tól a jungle-is, az ambient-től a tört ütemekig” - nyilatkozta Hyde és Smith. Az első „Riverrun Project” keretein belül megjelenő kiadvány a „Lovely Broken Thing”, ami 7 új dalt tartalmaz, egybe mixelve. A második kiadvány az Underworld sötétebb, kísérletezős oldalát mutatja be: a „Pizza For Eggs” 6 számot és több, mint 400 képet tartalmaz.
2006 júliusában vált elérhetővé a „I'm a big sister, and I'm a girl, and I'm a princess, and this is my horse” című 30 perces anyag, melyre szintén a sötétebb, befordulós hangulat a jellemző. A legutolsó Riverun-os kiadvány a „Misterons Mix” címet viseli és érdekessége, hogy csak azok számára letölthet, akik az előző 3 kiadványra is „befizettek” - számukra viszont ingyenes.

„ A Riverrun Project a változás iránti vágyból született. Már 26 éve együtt vagyunk, és 2003 körül úgy éreztük elégedettek és nyugodtak vagyunk, ami egy művész számára halálos is lehet. Egy másik ok az Underworld boldogtalanságára az az érzés, amelyet oszt sok más művész is: a nemtetszés a zeneipar külsőségei és szabályai iránt. A V2-vel kötött szerződésünk lejárt, és annyi év után úgy éreztük, hogy újra fel kellene fedeznünk azt a fajta munkavégzést, ami a '90-es évek elején jellemzett minket. Ki akartunk próbálni dolgokat, ami néha igen bonyolultnak bizonyult a mai zeneipar működése miatt” - nyilatkozta Hyde.

Az Underworld-ön túl

Az Underworld sok más projekten is dolgozik Az egyik ilyen terv egy könyv megjelentetése lenne, ami körülbelül 36.000 képet tartalmazna. Egy film is készült, melyet a tokiói koncertjük alkalmával már vetítettek. A film a Japán turnéra készült a „Floating World” című könyv alapján. A tervek között szerepel egy sound system létrehozása, amely csak dub-os dolgokkal foglalkozna. Az ötlet a Japán turnén született meg, ahol velük volt Brian Eno és Adrian Sherwood, az On-U Sound Records tulajdonosa, ami a '80 évek óta, főleg a hagyományos dub és reggae hangzást népszerűsíti.

„Adrian és az On-U Sound System nagy hatással volt ránk. Szeretnénk vele összehozni egy hasonló Sound Systemet. Amint végzünk a filmünkkel, megpróbálunk újból összejönni és csinálni valamit” -magyarázta Hyde.

-nagymester-

[2006.11.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még