2024. május 5. | vasárnap | Györgyi nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Eric Clapton: The Road To Escondido
Kapcsolatok
Eric Clapton

Csapás a múltból

A már veterán gitáros-énekes Eric Clapton valóságos történelmet írt. Jimi Hendrix, Jim Morrison, valamint a többi béke időbeli jelentős, élvonalbeli zenészek mellett az ő neve is kihagyhatatlan.

Ezúttal, a korosztályába tartozó J.J. Cale volt munkatársa (kivel nem ez az első közös produkciója), s együtt megalkották a rajongók legnagyobb örömére, az új albumot, a „Road To Escondido”-t.

Relaxáló zene

A borító sokat elárul a zene várható életérzéséről, s ezt az ember már akkor érzi, amikor először meghallgatja a korongot. Az első, ami a hallgatónak feltűnik, hogy nagyon relaxáló zene, s valamire egyszerűen muszáj asszociálnia. Ezt azért kell megemlíteni, mert a számok többségéből árad a szabadságérzet, amit akkor ért meg az ember, ha átszellemülten hallgatja. Ezekután nyer értelmet a borító is.

Zenei szemmel nézve sem lehet panasz. Ami kifejezetten pozitív, hogy mindenféle stílus megtalálható az albumon: van klasszikus blues („Sporting Life Blues”), Norah Jones féle jazz („Three Little Girls”), és még lehetne sorolni. J.J. Calenek köszönhetően csúszott az egészbe a country beütés, mely azonban ebben a formában kifejezetten elfogadható, sőt kellemes.

Habár a „Dead End Road”, mely kifejezetten a country vonalat követi, nem az élvonalbeli számok közé tartozik, persze megvannak ennek is a szépségei. Például a gitárszóló jó benne. Két számot emelnék ki nagyon, az egyik a „Missing Person”, és az „Anyway the Wind Blows”. Főleg az utóbbit, ami annyira fülbemászó dallamokkal, és hangulattal rendelkezik, hogy szerintem ezen a téren nehezen lehet túlszárnyalni.

Nem hiába dolgoztak

A hangszerelésben, és a számok megalkotásában egy egész gárda dolgozott, de úgy tűnik nem hiába, hiszen a Road To Escondido egy ütőképes, nem elöregedett, kifejezetten jó alkotás. A nótákra nem lehet mondani, hogy monoton, a gitár jó, habár olyan eget szaggató szólókra nem igazán törekszik Eric Clapton, de ez rá annyira nem is jellemző. Legtöbb szám lassú hangvételű, nyugodt, nem elsietett, tehát házibuliba, illetve annak fénypontján nem ajánlatos betenni.

Ez az album nem fog csalódást okozni a Clapton rajongóknak sem, illetve nagyon ajánlatos azoknak is, akik eddig nem nagyon hallgattak a kitűnő zenész munkásságát, ugyanis ez a korong közfogyasztásra alkalmas, kellemes, kikapcsolódást biztosító. Bárcsak több ilyen színvonalú alkotás lenne a mai felkapott zenék között.

- Magó Ádám -

[2006.12.31.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még