2024. május 1. | szerda | MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Csillagok az Életért - jótékonysági est 2007
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Bergendy Együttes

Zenészcsillagok az életért

Több sztár is megjelent a Csillagok az Életért Drogellenes Alapítvány nemrég jótékonysági bálján. Kétségtelen, hogy produkciójukkal lázba hozták a megjelenteket.

A rendezvény elsődleges célja az alapítvány munkájának a megismertetése és természetesen személyes találkozást is biztosított az alapítvány munkájában részvevő tagokkal.

A másik fő cél az alapítvány részéről a tiszteletadás azoknak az embereknek, akik első megkeresésre az alapítvány mellé álltak és támogatták azt, valamint áldozatos munkájuk révén segítették az alapítvány létrehozatalát, működését.

Soha nem lehet fárasztó, megalázó segítő „kezet” nyújtani azoknak, aki bajban vannak! Soha nem lehet késő elkezdeni ismét beszélgetni a családon belül! Persze ennek is meg van a maga technikája, hiszen kiabálással, ordibálással és azonnali felelősségre vonással nem nyílnak meg a fiatalok, nem szabad lekezelni Őket. Apró rávezetésekkel lehet a feszültséget, bezártságot oldani, hogy az a fiatal ember érezze, van kire támaszkodni. Van kinek beszélnie az esetleges problémákról, így talán elkerülhetőek a depressziós, magukba fordult és elkeseredett emberkék, akik csak a stimuláló szerek hatásától várják a túlélést és mindent ennek rendelnek alá, csak ezt akkor nem tudják már érzékelni tudatosan.

Másik érdekes megtapasztalásom az volt, hogy gyakran hallhatjuk: nagy az érdektelenség és érzéketlenség a környezetünk és a társadalmi problémák tekintetében. Ennek ellenére szinte csak pozitív visszajelzéseket és segítő felajánlásokról tudnánk beszámolni, valóban csak egy-két ember volt, aki nem tudott, vagy nem akart segíteni.

A segítő kezek

Az alapítvány célkitűzése volt olyan személyek megkeresése, felkérése, akik nap-mint nap fiatalokkal találkoznak, saját munkásságuk, életútjuk is példaadó lehet. Ezért első sorban zenészek, művészek, előadók, táncosok, színészek csatlakoztak, de szeretnék ezt a sport berkein belül is elérni, és még jobban kiterjeszteni.

Gyakorlatilag ugyan ez az érdeklődés és segítőkészség volt tapasztalható a különböző szervezetek képviselői részéről is.

A kicsit hosszabb bevezető után, rátérve az este programjára: hét óra, a vendégek érkezése. Az asztalokhoz ültetési rend szerint voltak a vendégek kísérve, hiszen nagyjából százötven vendégről kellett gondoskodni.

A köszöntő beszédet Varga Tímea az alapítvány elnöke mondta, aki ismertette az alapítvány céljait, elképzeléseit, köszönetet mondott a támogatóknak, segítőknek, akiket név szerint megszólítva a jelenlévők tapssal köszöntötték és ismerték el munkájukat, ami valóban jó érzés és felemelő pillanatok voltak.

Nem véletlenül írtam néhány gondolatot a bevezetőmben, hiszen a beszéd tartalmazott egy fontos és megható részletet egy fiatal Önmaga életéről írt és szóló történetéről: hogyan lett egy átlagos Magyar család gyermekéből alkalmi drogfogyasztó, majd kemény drogos, hajlék nélküli és végezetül miként tudott visszatérni a családhoz. Ez a történet könnyeket csalt a vendégek szemében, hiszen ez sajnos nem csak a szélesvásznú mozikban létező, dramaturgiai hatások elérése szolgáló snitt, hanem a szomszéd utcák napi valósága! Ezért fontos az odafigyelés egymásra és a családok ismételt összehozása.

A többi felszólaló is beszédében jelezte ezen társadalmi probléma fontosságát és jelezték minden kezdeményezést segíteni kell, hogy tudjunk segítő kezet nyújtani azoknak, akik segítségre szorulnak!

[2007.03.21.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még