2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Budaörsi Napok sok-sok zenével
Idén sem marad el a Budaörsi Napok
Kapcsolatok
Quimby
Sonar
Anima Sound System
Colorstar
Riddim Colony
Korai Öröm
Másfél
Kapcsolódó események
Budaörsi Napok
[2007. március 26. - 30. ]

Budaörsi Napok - kedden történt

A Quimby volt az est legnagyobb fellépője, de olyan kevésbbé híres, de hasonlóan színvonalas zenekarokat is hallhattunk tegnap, mint például a Sonar. Játszott még a Wild Spirit, a Dikid, a Crybabies, és a Vingine One.

Az előző napinál nagyobb tömeg tömörült az ELTE Kőrösi Csoma Sándor kollégiumába, a jegypénztár előtt 30 méteres sor állt, ruhatár elérése pedig közel tíz perces túra volt, lépcsőnállással, beszélgetéssel, és egy tündéri ruhatárosnénivel, akinek mindenkihez volt egy jó szava.

A Sonar, a közeli Dokk C-89 színpadon lépett fel. A Korai Öröm, Másfél, Colorstar szentháromság kvartetté látszik bővülni, hiszen az instrumentális, delay-jel és samplerekkel operáló pszichedelikus post-rock banda minden tekintetben felveszi a versenyt a fennt említett együttesekkel. Produkciójuk rendhagyó volt, az egyetlen az este folyamán, ahol nem csak a fülünk kapott a szokásosnál több ingert, hanem a szemünk is: a vizuálos Menzkie személyében a koncert időtartamára 5 főssé bővült a Sonar.

Miután könnyes búcsút vettünk a srácoktól a Dokk színpadnál máris nyomulhattunk be a nagyterembe, ahol a Quimby kezdett zenélni, hét-nyolczáz ember előtt. A közel másfél órás koncert alatt mozogni jóformán csak vertikálisan lehetett, táncra csak a hátsó sorokban gondolhattak. Főleg az új albumról játszottak, elhangzott a Country Joe McDonald, a Legyen vörös, az Autó egy szerpentinen, a Kamikaze bárány (amivel nyitották a koncertet), de persze a depressziósabb-lassabb dalok sem maradtak el: a Don Quijote ébredése, és a Most múlik pontosan. Aztán persze, mivel nem csak ez az egy lemezük van, régebbi számokat is játszottak, az elmaradhatatlan Androidőt, a Halleluját, és az Unom című szerzeményüket. Pozív csalódás volt a hangzás, a hétfői koncerthez képest fényévekkel jobb, tisztán és érthetően hallottuk Líviust, amint elmeséli hogy hogy ő is állt ott ahol mi, mikor még pszichológushallgató volt, jó sok évvel ezelőtt. Majd felvilágosított minket, hogy ő már egy fröccstől is azt érzi, amit mi, fiatalok két üveg bor után, és hogy ezekben az években ismerkedünk meg az "érzelemmentes szexszel". A koncert végén, levezetésképp még a ritmusszekció három perces szólója csendült fel, egy utolsó utáni szám, az Unom, és már vége is volt.

Akinek ez nem volt elég, az hajnalig táncolhatott négy-öt helyen, ahol a funkytól az 50-es, 60-as évekig, a d'n'b-től a 90-es évekig (mint anno az általános iskolás osztálybulik) minden megvolt, de akinek ezek közül egyik sem nyerte el a tetszését, az még mindig dönthetett a sörpadok és a csocsóasztal mellett. Még három nap, ma Anima és Riddim Colony, meg még sokan mások, lehet pótolni a lemaradásokat!

-bd-

[2007.03.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még