2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
VG.hu
Kapcsolódó cikkek
Újabb nemzetközi sztárokkal egészült ki az idei Sziget
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Sziget Fesztivál 2007
[2007. augusztus 8. - 15. ]

Miért emelkedett a Sziget belépők ára? - betekintés a költségvetésbe

A 15. évében járó Sziget fesztivál vezetői az idén nem kértek állami támogatást, amely 2006-ban az összköltségvetés alig négy százaléka volt, s az idén még a három százalékot sem érte volna el - mondta el VG.hu-nak Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója.

A támogatási rendszer bonyolultsága miatt is függetlenítették magukat, ez azonban nem jelenti azt, hogy kevesebb lesz a közszolgáltatás, vagy bezárna a Civil Sziget. Gerendai Károly hozzátette: a fesztivál eredeti költségvetése 2,7 milliárd forint volt, ezt két és fél milliárdra csökkentették.

Mivel az állami támogatás kiesése mellett az egyik mobilcég sincs a főtámogatók között, a hiányzó összeget a jegyárak körülbelül 20 százalékos emeléséből igyekeznek fedezni, a változást a jegyek áfájának ötszázalékos növekedése és az infláció is indokolja. Az erős programnak köszönhetően még több látogatót várnak. A napijegy 8000, az „ottalvós” hetijegy 37 500 forintba, a hazamenős hetijegy 30 000-be kerül majd. Május 10-ig kedvezménynyel vásárolhatók meg a hetibelépők, így az „ottalvós” esetében 7500 forintot is megtakaríthatnak a „szigetelők”. A napijegyeket később kezdik elővételben árulni. Megszűnik a tiszteletjegy és bevezetik a szakmai belépőt.

Új-Zélandról is érkeztek

Tavaly a hetijegyek mintegy 60 százalékát külföldön értékesítették, több mint harminc európai médiumban jelentek meg reklámok, interjúk, de például a televíziókban látható műholdas adásoknak köszönhetően világszerte értesülhettek az érdeklődők a rendezvényről, még Új-Zélandról is érkezett fesztiválozó. A külföldi vendégek közül a legtöbben a franciák voltak, őket a németek, az olaszok, a hollandok és az angolok követték.

A tavalyi Szigetre közel 385 ezren látogattak el, 66 helyszínen 250 külföldi előadást és 500 hazai zenei produkciót, valamint más kulturális programot mutattak be. A külföldi előadók 44 országból érkeztek (1993-ban 43 000 fizetős vendég volt kíváncsi a 200 koncertre, 80 filmre és 40 színházi produkcióra, egy évvel később pedig már 143 ezren látogattak ki a fesztiválra).

Gerendai Károly elmondta, hogy a társaság nyeresége 2006-ban mintegy 100 millió forint volt, ebből a Sziget 50 milliót hozott. A szervezők remélik, hogy az idei fesztivál a kialakult gazdasági helyzet ellenére sem termel veszteséget, a szervezőiroda egyéb rendezvényei pedig nyereségesek lesznek.

Szép gázsit kapnak a sztárok

A külföldi programok 80-90 százaléka összeállt, a hazai fellépők listája is majdnem kész. Eljön például az augusztus 8-tól 15-ig tartó rendezvényre a Faithless vagy Sinéad O’Connor, aki többéves szervezés után mondott igent. Az ügyvezető igazgató elmondta azt is: a legdrágább fellépő díja nem éri el a 300 000 eurót, mindennap akad majd legalább egy olyan sztáregyüttes, amely 150–200 ezer euró közötti fellépti díjat kap. A nulladik napon LGT-koncert lesz, ennek külön költségvetése van, nem számítják bele a Sziget büdzséjébe.

- Bíró VG.hu cikke alapján -

[2007.04.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még