2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Az Oltári srácok a Thália Színházban koncerteztek
Dolhai duplaszóló
Dolhai Attila új szerepkörben
Képgalériák
Dolhai Attila szólókoncert
Kapcsolatok
Dolhai Attila
Kapcsolódó események
Dolhai Attila koncert sok meglepetéssel
[2007. május 27.
vasárnap 15:00]
Dolhai Attila koncert sok meglepetéssel
[2007. május 27.
vasárnap 19:00]

Az álmok valóra válnak

Legalábbis Dolhai Attila egyik álma május 27-én valóra vált. Huszonegy éves kamaszként az volt a leghőbb vágya, hogy egyszer rocksztár legyen. Sokáig kellett várnia az álom megvalósulására, bár csak a rock részére. Hiszen a fiatalember már évek óta az Operett Színház legnépszerűbb sztárművészei közé tartozik. Sorra találják meg a főszerepek, ám nem volt ez mindig így.

Az út idáig

Egy katolikus család harmadik fiaként látta meg a napvilágot Ajakon. Majd a család Kistarcsára költözött, a mai napig itt él feleségével és két kislányával. Gödöllőn járt zenei általános iskolába, majd a fővárosban folytatta középfokú tanulmányait. Szülei tanácsára végezte el a zsámbéki Apor Vilmos Katolikus Főiskola énektanári szakát. Itt döntötte el, hogy a színpadon a helye. Jelentkezett a TV2 által indított Kifutó című tehetségkutató műsorba, ahol különdíjas lett. E díj hozta meg számára az első álom beteljesülését, hiszen a Karthago együttessel turnézhatott. (A műsorban a Karthago Apáink útján című szerzeményével tündökölt.) Sajnos az álomnak itt vége is szakadt egy időre, hiszen nem hozta meg a várva várt lemezszerződést. Attila ekkor úgy döntött megpróbálkozik a musical-játszással.

Elsőként Gór Nagy Mária Színitanodájában statisztált, majd egyre nagyobb szerepeket kapott országszerte. Így ismerkedett meg Kerényi Miklós Gáborral, akinek a javaslatára jelentkezett a Színház és Filmművészeti Egyetem operett és musical szakára, amit sikeresen el is végzett. Még főiskolásként, 2003-ban, megkapta a Mozart! címszerepét. Egy álom ismét valóra vált. Azóta több musical főszerepét eljátszott hatalmas sikerrel: Rómeó (Rómeó és Júlia), Rudolf (Rudolf, az utolsó csók), Illésházy gróf (Lili bárónő), Jézus (Mária evangéliuma) és legújabb premierként, az Oltári srácokban alakítja Matthewt.

Az első lemez

Mindemellett tavaly tavasszal megjelent első szóló albuma, Ébredjen a nap címmel. A korong nagyrészt saját szerzeményeket tartalmaz, de szerzőtársként dolgozott a kiadványon Szakos Krisztián és Fekete Tibor Samu is. Első hallgatásra talán szokatlan lehet a színházba járó közönségnek a lemez rockos stílusa, de Attila pont olyan magabiztos ebben a szerepkörben is, mint a musicalekben. Csakhogy itt éppen önmagát alakítja. Betekintést enged saját szívébe, lelkébe, érzéseibe, vágyaiba.

Megismerhetjük gondolatait a világról, magáról, a körülötte zajló eseményekről. A dalok egy része régebben íródott, néhány teljesen új ihletésű. Átfogó képet nyújtanak a Művész zenei világáról. A lágy, finom dallamvezetésű melódiákon keresztül az erőteljesebb hangzású, rockosabb nótákig. Ezzel egy régi álom megint beteljesült.

Dupla koncert lett

E lemez bemutató koncertjére került sor május utolsó vasárnapján, a Stefánia Kulturális Központban. Talán nem véletlen az egybeesés a gyereknappal, hiszen egy gyerekkori álom valósult meg, nem is akárhogyan. Az esti időpontra olyan gyorsan elkapkodták a jegyeket, hogy be kellett iktatni egy délutáni bulit is. Ezt akár főpróbának is nevezhetjük, hiszen a zenekar ebben a felállásban még sosem játszott együtt. A lemezen is közreműködő Szakos Krisztián a szintetizátor mellett gitárt is ragadott. Kékkői Zalán maradt a jól megszokott hangszerénél, a gitárnál. Fekete Tibor Samu más elfoglaltsága miatt csak vigyázó szemeit tartotta a produkción, Őt Kalvach Sándor helyettesítette a basszusgitárnál. A doboknál Wald Gábor foglalt helyet. A banda a koncert folyamán kiegészült Attila régi zenész barátaival; Fehér Viktor gitározott és Ecseri János szájharmonikázott. A fiúkon kívül két leány is helyet kapott a színpadon. Molnár Andrea és Tihanyi Lívia tették színesebbé a hangzásvilágot, mint vokalisták.

[2007.06.01.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
jjuli 2007.06.03. 10:06 • [2]
Azért volt kiemelkedő, mert DA-nak nincsenek műfaji korlátai...Nem hittem, hogy ennyire hiteles, és jó lesz.
dolhaifan 2007.06.01. 16:41 • [1]
Igeeeenn király volt a koncert,Attila már nagyon várom a következőt:D

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még