2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Marót Viki és a Nova kultúr zenekar
Illényi Katica
Bergendy Együttes
Ricchi e Poveri
Kapcsolódó események
Debreceni Virágkarnevál
[2007. augusztus 15. - 21. ]

Sztárvendégekkel fiesztává bővül a Debreceni Virágkarnevál

A Debreceni Virágkarnevál nem csupán egyetlen nap: az utóbbi években csaknem egyhetes fiestává bővült, és már augusztus 15-én kezdetét veszi jórészt ingyenes programokkal. Ezek a napok az ünnep, a zene, a tánc és a virágok jegyében telnek, sztárfellépőkkel fűszerezve.

A nyitónapon fellép Illényi Katica. A a repertoár a legszebb filmslágerektől a magyar és nemzetközi örökzöldeken át egy színes, szórakoztató és könnyed program lesz, melyet kiegészít egy fantasztikus sztepp táncbetét is. Példanélküli hazai viszonylatban a 28 tagú nagyzenekari kíséret, a kamarazenekarral kiegészített 10 tagú együttes és a lassan "Hungarikum"-ként jellemezhető művésznő előadása. A hangszerelés Fekete-Kovács Kornél munkája, aki számos magyar előadó felvételének készítője.

Érkezik az Európai Tánc Karaván

Augusztus 16-án a Bergendy Szalonzenekar zenél. A repertorájukból nem hiányozhatnak a 20-as, ’30-as évek tánczenéi, swing, az ’50-es évek rock’n’rollja, beat és soul, és nem hiányoznak majd napjaink rock és disco slágerei sem.

Egy nap múlva érkezik Marót Viki és a Nova Kultúr zenekar, míg 18-án az Európai Tánc Karavánt tartják. Hat nemzet nyolcvan táncosa és zenésze egy színpadon, egy igazán látványos, színes produkcióban. Ízelítőt láthatunk európai országok nemzeti táncaiból. A kavalkádban krétai tánc, polonéz, sevillanas, fandango, balos, zebekigos, polska, menüett-polka, tarantella, haydau, moldvai, legényes, ugrós, verbunk és csárdás kápráztatja el a nézőket.

Felcsendül a Mamma Maria

A Virágkarnevál sztárvendége az italodisco legjelesebb képviselője, a hetvenes évek óta Európa egyik legsokoldalúbb együttese, Ricchi e Poveri lesz. Legismertebb daluk a Mamma Maria, amely 1981-ben a legnagyobb sláger lett Európában. Koncertjükön a régi, nagy olasz slágerek jegyében nosztalgiázhat a közönség.

Az augusztus 20-i színpompás menet előtt már hónapokkal korábban elkezdődik a készülődés. A felvonuló kocsikhoz akár 3 millió szál virágot is elhasználnak. A kocsik előtt és mögött neves hazai és külföldi művészeti csoportok, tánccsoportok, zenekarok és majorette-együttesek mutatnak be látványos produkciókat. A zsűri döntése alapján a legötletesebb kompozíciók és a legjobb produkciók díjakat kapnak.

Az Európa legnagyobb virágkompozícióit felvonultató rendezvény több mint 100 éves történelme alatt 100 millió szál virággal borított 600 virágkocsit és több tízezer felvonulót láthatott az a többmillió látogató, aki Debrecenben töltötte a Szent Istvánhoz és az új kenyér ünnepéhez kötődő napokat…

- Bíró Zsolt -

[2007.07.31.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még