2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
További információ
Kapcsolódó cikkek
Amerika egy estére beszökött Győrbe
Koncz Zsuzsa egy estére ismét elvarázsolta a közönséget.
Imádunk férjhez menni?!
Tisztelgés Kálmán Imre előtt: kiállítás, operett fesztivál.
Kapcsolatok
Koncz Zsuzsa
Halász Judit
Szélkiáltó
Bartók Béla Megyei Művelődési Központ
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Barillet – Grédy – Nádas – Szenes A kaktusz virága zenés vígjáték
[2007. október 23.
kedd 19:00]
Halász Judit koncert
[2007. december 14.
péntek 16:30]
Halász Judit koncert
[2007. december 14.
péntek 14:00]
Koncz Zsuzsa koncertje
[2007. október 27.
szombat 19:00]
Mátyás király krónikái- zenés játék - Forrás Színház előadása
[2007. október 20.
szombat 14:00]
Presser Gábor– Stevanovity Dusán– Horváth Péter: A Padlás – musical
[2007. október 28.
vasárnap 17:00]
Szélkiáltó együttes koncertje
[2007. október 22.
hétfő 14:00]

Remek ősz és tél vár a győri zenekedvelőkre

Közkedvelt kulturális feltöltődő helye Győrnek a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ (BBMMK), ahol már megszokhattunk: színvonalas és minden igényt kielégítő rendezvények zajlanak egész évben. Ám nemcsak a győriek tekintik meg szívesen a műsorokat, hanem vidékről is szép számmal érkeznek a látogatók. Most a BBMMK II. félévi zenés programjaiból adunk ízelítőt.

Bár beköszöntött az ősz, s a gyermekeknek talán már csak egy távoli szép emlék a nyári szünet, a BBMMK munkatársai gondoltak rájuk, hiszen játékos tanulásra invitálják őket, mégpedig november 20-án és 21-én. Egy nagyon közkedvelt magyar történelmi személy krónikáit mutatják be zenés játék formájában. A Forrás Színház előadásában tekinthetik meg az érdeklődők a Mátyás király krónikái című darabot. A mesélő pedig nem más lesz, mint Jenos Deák, akinek elbeszélése nyomán megelevenedik majd a királyi udvar: bekukkanthatunk a bálterembe, a kancelláriára, a nagyhírű könyvtárba, sőt még a király konyhájába is. Igazán játékos és érdekes megismerése ez a történelemnek. Kicsiknek és nagyobbaknak is egyaránt szívből ajánlható szórakozási lehetőség.

Rögtön másnap szintén egy nagyon különleges zenei élményben lehet része annak, aki jegyet vált a Győr szívében található művelődési központba, ugyanis a Szélkiáltó együttes koncertjének lehet fül- és szemtanúja. Interaktív koncertet hirdetnek versekkel, találós kérdésekkel és sok énekléssel.

Kivirágzik a kaktusz

A zenés műfajokat kedvelők számára november 23-án egy igazán közkedvelt zenés vígjátékot tűzött műsorára az intézmény, amelyet a népszerű és Győrben is már többször szép sikert arató Pannon Várszínház mutat majd be. Ez pedig nem más, mint Barillet – Grédy-Nádas-Szenes szerzeménye, a Kaktusz virága. A francia prózai vígjátékhoz Nádas Gábor és Szenes Iván, több kiváló zenés vígjáték szerzőpárosa írt betétszámokat. Akit tehát érdekel a szívtipró fogorvos humorban és váratlan dolgokban bővelkedő története, az mindéképp tekintse meg a veszprémi társulat vendégszereplését.

Koncz Zsuzsa ismét Győrbe látogat

A legendás előadó szinte már hazaérkezik a BBMMK színpadjára. A legutóbbi nagysikerű koncertre való tekintettel ismét bemutatja új lemezének anyagát, de természetesen a régi nagy slágerek is felcsendülnek majd. Kiindulva a legutóbbi teltházból, érdemes időben megvenni a jegyeket, hiszen nincs már olyan messze november 27…

Fel a Padlásra!

Ismét a Pannon Várszínház társulatának zúghat a taps, ugyanis november 28-án A Padlás című musicallel érkeznek, amely Presser Gábor–Stevanovity Dusán és Horváth Péter nevéhez fűződik, s sok nagysikerű bemutatót megélt már. Most Győrben is látható lesz, aki kedveli a varázslatos padlásokat, annak mindenképpen ajánlott. Méghozzá életkori megkötés nélkül, hiszen mindenki megtalálhatja benne azt, ami megragadja a fantáziáját.

Szeresd a testvéred!

Halász Judit karácsonyi koncertjére kerül sor december 14-én, amikor is a művésznő új lemezét mutatja be. A vadonatúj dalok mellett természetesen a régi nagy és közkedvelt slágerei is felcsendülnek majd, a kicsik és a nagyobbacskák örömére is. Sőt, biztosan a szülők is találnak majd a repertoárban olyan nótákat, amelyet csemetéjükkel együtt fújhatnak majd. Emellett a közelgő karácsony hangulatát is szeretnék a szervezők a színpadra és a közönség szívébe varázsolni.

Láthatjuk tehát, hogy a BBMMK munkatársai nem tétlenkedtek, sokszínű és remek zenei programokat válogattak össze az érdeklődő és a kultúrára fogékony közönség számára. A kínálatban minden korosztály megtalálhatja a kedvére való előadást, sőt egyes darabok még családi kikapcsolódásnak is megfelelnek. A két kiváló művész, Koncz Zsuzsa és Halász Judit neve pedig már eleve garancia a sikerre és színvonalra.

A Pannon Vérszínház társulata mellesleg már eddig is nagy népszerűségnek örvendett a kisalföldi székhelyen, s feltételezhetően a most sorra kerülő két darabbal csak erősödni fog a pozitív megítélésük. Nem is maradt más hátra, minthogy nagyon jó szórakozást kívánjunk annak, aki a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ által kínált programokat választja kikapcsolódásul.

– Havassy Anna Katalin –

[2007.10.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még