2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Az üdítően egyszerű és nagyszerű koncertlemez
Kapcsolódó Kiadványok
Foo Fighters: Echoes, Silence, Patience and Grace
Kapcsolatok
Foo Fighters

A Foo Fighters elkészítette a hatodikat

A Foo Fighters szeptember 26-án jelentette meg a hatodik stúdióalbumát Echoes, Silence, Patience and Grace címmel. A 4 Grammy-díjas csapat a The Pretender című dalt másolta ki kislemezre.

A lemez producere Gil Norton (Pixies, Jimmy Eat World, Dashboard Confessional), akivel a banda még az 1997-es duplaplatina The Colour and the Shape című albumon dolgozott együtt. Ezenkívül Dave magánéletében komoly változások történtek, amelyek szintén hatással voltak a dalokra: "A lemez azért hangzik olyan jól, mert az élet most egyszerűen gyönyörű" - mondja boldogan Dave, akinek saját bevallása szerint mindig a család volt az első szerelem, a zene pedig "csak" a második.

Az új lemez első kislemezdala, a "The Pretender" a legjátszottabb dal az amerikai Rock Radióban. A brit BBC Radio 1 szintén az elsők között volt, amelyik felvette a tracket a játszási listájába. Az elmúlt hetekben a dalhoz klip is készült, a forgatásról pedig az MTV felvételt is készített a Making of the Video című műsorához. A klippremierre még augusztus végén sor került az egész világon.

Amerikába készülnek


A banda előző korongja, a 2005 júniusában megjelent "In Your Honor" óta sem tétlenkedett. A lemez kiadása után a Foo Fighters a banda 10. évfordulóját egy hatalmas koncerttel ünnepelte meg Roswellben, melyre rekordsebességgel keltek el a jegyek. A csapat a 2005-ös év hátralevő részét turnézással töltötte, az egész világot beutazták; a turné a mai napig a legnagyobb jegyeladással büszkélkedik. 2006-ban egy "meghittebb" koncertkörút következett; színháztermekben fellépve mutatták be az "In Your Honour" című duplalemez második korongján hallható "csendesebb" dalokat, továbbá a zenekar legkedveltebb nótáit egyedi, akusztikus hangszerelésben.

2007. november 1-jén az MTV European Awards színpadán lesznek láthatók Münchenben. Ezt egy teljes Egyesült Királyságbeli körút követi, majd a banda decemberben és 2008 januárjában amerikai turnén vesz részt.

-n-

[2007.10.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még