2023. március 20. | hétfő | Klaudia nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Freestylers
 
Legutóbbi kiadványok
Adventures in Freestyle (2006)
Raw As F**k (2004)
Pressure point (2001)
We Rock Hard (1998)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Ki derült a magyar fesztivál egyik meglepetése
Anglia legismertebb DJ csapata, a Freestylers az Akváriumban 
DubFX és a Freestylers az EFOTT-on 
Extrém pörgés a Fridge Fesztiválon 
Freestylers DJ set az A38-on
     
 
Freestylers
Megalakulás: 1996.
Web: http://www.myspace.com/freestylersmusic
 
     

Freestylers

A Freestylers egy brit elektronikus zenei formáció, stílusukat tekintve breakbeatben utaznak. A csapatot 1996-ban alapította meg Matt Cantor, Aston Harvey és Andrew Galea. Mindhárom arc a brit zenei színtér állandó résztvevője volt már a '80-as évektől. Galea hamar elhagyta a formációt. Jelenleg (2009) tagok még Cantoron és Astonon kívül: MC SirReal, Rich Bugden gitáron, Dave Bugden basszusgitáron és Clive Jenner dobon.

Cantor a Cut n' Paste alatt, Harvey Blapps! Posse név alatt készített felvételeket, miután pedig Galea csatlakozott Harvey-hoz, Sol Brothersként alkottak. Ezután verődött a bandába Cantor, és megalakult a Freestylers. Nevüket első sample-jüktől kölcsönözték, ez a Freestylers Express „Don't Stop The Rock" mintája volt.

A trió első kislemeze a "Drop The Bomb (AK-48)” volt, 1996-ban pedig megjelent a Freestyle EP. Nemsokkal ezután Galea elhagyta a fromációt.

A kiválás után a csapat akkori kiadójának - Freskanova - ötletét megvalósítva Matt és Aston alakított egy 11 tagos csapatot: ők ketten, DJ Jason Tunbridge (Mad Doctor X), Tony Ayiotou gitáros, Clive Jenner dobos, Joe Henson basszeros, 2 MC (MC Navigator és Tenor Fly) és 3 breaktáncos (Coza, Marat, Tim).

A formáció első stúdióalbuma „We Rock Hard” címmel jelent meg 1998-ban. A B-Boy Stance című szám abszolút siker lett Angliában, '99-ben a Don't Stop az USA-ban tarolt. A népszerű duót ezután többen is felkérték hogy készítsen mixeket, így az Audioweb, az Afrika Bambata, a The Jungle Brothers, de a Radio ' számára is készült Beenie Man-, Public Enemy, Whodini- és The Fall-mix.

Az „Electro Science” című mixlemez 2000-ben jelent meg, amit a csapat második stúdióalbuma követett 2001-ben, „Pressure Point” néven.

2002 és 2003 között a formáció „Raw As F..k” név alatt jelentetett meg számokat, amely aztán később a harmadik album névadója is lett 2004-ben. Ezt a korongot követte 2006-ban az „Adventures in Freestyle” című negyedik stúdióalbum, 2007-ben pedig a mixlemez, az A Different Story Vol.1.

Magyar vonatkozás: a hazai Folkfree csapata 2007-ben a Freestylers MC-jével, Mc SirReal-lel és a Phoenix Quarter-es KW Arms-zal alakított ki jó kapcsolatot, aminek köszönhetően közösen turnéztak és a két brit zenész a Folkfree albumán is közreműködött - ebből született a "Kimentem" című Mc SirReal-lel közös szerzemény.

A Freestylerst 2009-ben a Volt Fesztivál vendégeként is láthatta a magyar nagyérdemű.

[2009.04.16.]

Kiadványok
stúdió
Freestylers: We Rock Hard (1998)Freestylers: Pressure point (2001)Freestylers: Raw As F**k (2004)Freestylers: Adventures in Freestyle (2006)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Hirdetés leírása szolgáltatás [2023.03.19.]
magán kölcsön ajánlat: melindakovacs687@ szolgáltatás [2023.03.18.]
apróhirdetés
Otthoni játékok
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Ville Valo szíve lelke - Neon Noir Tour 2023
Hét és fél esztendő elteltével 2023 március...

Fényesen ragyog a Kowalsky meg a Vega csillaga! Volt ok ünneplésre az Arénában
20 éves...

beszámolók még
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával