2020. július 8. | szerda | Ellák nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Hangmás
 
Legutóbbi kiadványok
Ragadozó (2011)
Valaki Ma Este Megsérülhet (2009)
Funeral Party Budapest (2007)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
Hangmás (press)
Kapcsolódó cikkek
Új dal - érdemes meghallgatni: Hangmás - Laura Palmer
Szilveszter: Neo, Hangmás és Spaceshit a Corvintetőn 
Hangmás "Újratervezés EP" bemutató az Akváriumban 
Húsvéti Tesco Disco, Hangmás, Amber Smith, Carbovaris a Corvintetőn 
Hangmás 
     
 
Hangmás
Megalakulás: 2002.
Web: http://www.hangmas.uw.hu
E-mail: hangmas@operamail.com
Aktív kapcsolat: Török Gergely (dobos, 2002-), Pogár László (gitáros, 2002-), Minda Endre (énekes, 2002-), Kabai Gergely (basszusgitáros, 2002-), Molnár Kata (szintis, 2002-)
 
     

Hangmás 

Funeral partyk - végtelen éjszakák: szuggesztív színpadi megjelenés, zaj és káosz, amit kimért és merev dallamok váltanak. Szokatlan effektek, sodró dob/basszus ütemek, karcos gitárok és szőnyegszintetizátor. Mindezek tetejében pedig ott vannak az énekes/frontember szlogenszerű szövegei.

A Hangmást nehéz elhelyezni bármilyen zenei kategóriába. Zenéjükben felfedezhető a disco-electro-punk hármas, a korai new wave és a garázs-rock is. Első koncertjeiktől kezdve jellemző rájuk, hogy frenetikus zenéjük könnyedén magával ragadja a közönséget.

A zenekar 2007 októberében adta ki bemutatkozó albumát Funeral Party Budapest címmel, amit a kritika és az egyre növekvő közönségük is nagy lelkesedéssel fogadott. Első videoklipjük, mely a We Are Modern című dalhoz készült, hamar fölkapaszkodott a Magyar MTV Top50 Selection ötödik helyére és a csatorna Swung című műsorában is bemutatkozhattak. A We Are Modernt a francia Transmusicales Festival is fölfedezte magának, és meghívták a zenekart 2008 decemberében játszani. A szám a rendezvény egyik hivatalos slágerévé vált, ami több helyi TV- és rádió megjelenést is eredményezett. A zenekar a francia fellépések mellett több külföldi fesztiválon is szerepelt, Bécsben és a környező országokban rendszeresen megfordultak.

Időközben befejezték második videoklipjüket is a Copy-Paste-hez, amit Prágában, mindössze egy éjszaka alatt forgattak Simon Safranek, cseh rendező és videó művész irányítása alatt, aki első klipjük alkotója is egyben.

2008 októberében kezdték el második lemezük, a Valaki ma este megsérülhet felvételeit, melynek lemezbemutató koncertje 2009. október 8-án volt az A38 hajón, Péterfy Bori vendégszereplésével. Ezt beharangozva jelent meg a 4 számos Plastic Tracks EP, amire Karányi Dani, a Headshotboyz és Kőváry Péter (Neo) készítettek remixeket. A második lemez tekinthető az első folytatásának is, de élesebb, hidegebb hangulatú, a számok pedig nyersebbek és durvábbak. A Valaki ma este megsérülhet a hajnali órákban játszódik, amikor mindenki az utolsókat rúgja. A szövegek az elmúlt év személyes élményeit dolgozzák fel: központi téma itt is a második, a rejtett, a titkos éjszakai élet, a szélsőséges érzelmek illetve az azok hiánya felett érzett tanácstalanság, zavar.

A Valaki Ma Este Megsérülhet egy permanens erekció, a party egy percre sem ül le. A dobok végig diszkóra pattognak, a gitárok végig lefelé pengetődnek, a szintiszőnyeg az új hullám sötét oldala felé húz, a basszus pumpál, Endre pedig Ian Curtist testesíti meg.” (est.hu)

Jól hallható, hogy (valószínűleg a koncertrutin hatására) a Hangmás a maximális hatást tartja szem előtt, az énekdallamoktól és refrénektől kezdve egészen az intrókig és kiállásokig. És tudja is, hogyan kell hatást elérni...” (quart.hu)

Így jellemezték a kritikák a második lemezt, amit rengeteg vidéki és fővárosi fellépés követett, a Katonák voltunk pedig a RadioCafé top 10-es listáján a 8. helyezést érte el. Május elején forgattak egy videót ehhez a dalhoz, Merényi Dávid rendezésében. Ősszel megmutatták magukat Belgiumban, az ország egyik legnépszerűbb fesztiválján és Magyarország legnagyobb városaiba is eljutottak. 2011-ben tovább folytatják az elkezdett turnét, sorban készítik az új számokat az őszre várható harmadik nagylemezre, aminek Darabokban című beharangozó dalához már el is készült a Corvintetőn, Veszéjes Áron irányításával forgatott koncertvideó is. 

A zenekar harmadik nagylemeze 2011 októberében jelent meg Ragadozó címmel.

[2011.10.13.]

Kiadványok
stúdió
Hangmás: Funeral Party Budapest (2007)Hangmás: Valaki Ma Este Megsérülhet (2009)Hangmás: Ragadozó (2011)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
For Sale Brand New Apple iPhone 11 Pro hangszer [2020.06.08.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Újra nyit a Madách Színház! 
Duett koncertek a csillagfényes tetőteraszon! Július 2-4....beszámolók még