2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Heaven Street Seven (HS7)
 
Letölthető dalok
Márta

Összes letölthető dal

Legutóbbi kiadványok
Felkeltem a reggelt (2012)
Gigerlit (2011)
Dunabeat 1995–2010 (A) (2010)
Jazz (2008)
Sordid Little Symphonies (2007)

Összes kiadvány

Kapcsolódó kiadványok
Heaven Street Seven (HS7): Tudom, hogy szeretsz titokban (2006)
Heaven Street Seven (HS7): Szállj ki és gyalogolj! (2004)
Heaven Street Seven (HS7): Kisfilmek a nagyvilágból (2002)
Heaven Street Seven (HS7): Cukor (2000)
Heaven Street Seven (HS7): Budapest dolls (1998)

Összes kapcsolódó kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
A Biturbo lemez borítóképei
Heaven Street és Presser a Műpában
Kapcsolódó cikkek
Magyar Dal Napja 2014: Martonvásár programjai
Nagyágyúk pörgették fel az EFOTT közönségét
Nyárzáró Heaven Street Seven koncert lesz a ZP-ben
Összefogott Lovasi András és a HS7 - tudd meg mi lett belőle!
Tömegek ünnepeltek a Víz, Zene, Virág Fesztivál 20. születésnapján
     
 
Heaven Street Seven (HS7)
Megalakulás: 1995.
Kapcsolattartó: Sasváry Zoltán
Telefon: Mobil: +36-20/239-9334
Web: http://www.hs7.hu
Web még: https://www.facebook.com/heavenstreetseven?fref=ts
E-mail: sasa@hs7.hu
Aktív kapcsolat: Orbán Gyula (dobos, 1995-), Ábrahám Zsolt (gitáros, 2004-), Szűcs Krisztián (énekes, 1995-), Németh Róbert (basszusgitáros, 1995-), Takács Zoltán"Jappán" (billentyűs, 1998-)
Magyar alternatív zenekar.
 
     

Heaven Street Seven

Minden 1995 elején kezdődött, amikor két fiatal – Szűcs Krisztián és Németh Róbert - megalakította saját együttesét. Nem telt el sok idő és Kiss Endre (gitáros) és Orbán Gyula (dobos) is csatlakozott a bandához, majd ez a formáció már 1995 nyarán Stuttgartban fel is vette Tick Tock No Fear címmel első angol nyelvű kazettáját, amit még ősszel kiadtak. Ezután csapódott a csapathoz még egy gitáros Balczer Gábor személyében, ötfősre növelve ezzel a taglétszámot.

1996 nyarán egy új anyagot készített a zenekar, méghozzá szintén a „közeli” Stuttgartban, ami csak 1997 őszén került a boltokba. Ezen a lemezen található a klipben is megformált Wallflower című szám, mely itthon komoly hírnevet szerzett az időközben megint négytagúra szűkült zenekarnak. (Kiss Endre elhagyta a csapatot)

Az 1998-as Budapest Dolls című albumon hallható négy magyar nyelvű szám eloszlatta a hazai rajongókban azt a tévhitet, hogy a Heaven Street Seven egy angol együttes lenne. Közben Takács Zoltán váltotta az addigi billentyűst, aki előtte egy évig segítette a HS7 munkáját.
2000-ben – a Cukor című album megjelenésekor- végre az egész ország tudomást szerezhetett gyümölcsöző zenei tevékenységükről, amikor is a Hol van az a krézi srác mindenki megdöbbenésére szokatlanul hosszú ideig a rádiós játszási listák éléről „intett be” az akkori pop-slágereknek. Erről a lemezről három számot angolra átdolgozva kiadtak egy White Lies In HiFi maxit, amelyet a brit Record Collector a hónap kislemezének választott.

A negyedik nagylemez 2002-ig váratott magára, amikor is végre megjelent a kiforrott hangzással és stílussal rendelkező Kisfilmek a nagyvilágból.
Komoly elismerést jelentett a zenekarnak, amikor a 2003-as Sziget Fesztiválon a Nagyszínpadon kaptak lehetőséget a Fun Lovin’ Criminals előtt.

Másfél év stúdiómunka után elkészül a zenekar korábbi, "próbatermi" hangása felé visszakanyarodó, "karcosabb" irányba törekvő Szállj ki és gyalogolj. Rajta olyan dalok, mint az Ez a szerelem, a Hangerő, a Csízbörger vagy a Taposs a szívemen. A zenekar ezért az albumért - már a következő év elején - 2005. tavaszán a MAHASZ Fonogram-díját kapja, az Év rockalbuma kategóriában. A lemez megjelenése után a HS7 és Balczer Gábor gitáros útjai elválnak. Helyére egy évtizedes jóbarát, a szegedi Időrablókból és a Neo-ból ismert Ábrahám Zsolt kerül. Az új felállású HS7 már a 2004-es év őszén új dalok írásába kezd.

2005  decemberében megkezdődnek az új HS7-album munkálatai. A felvételeket ismét a Szállj ki és gyalogolj album hangmérnök/társproducere, Schram Dávid irányítja. A 2006-os év mozgalmasan indul. Miközben a zenekar a stúdióban új lemezanyagán dolgozik, január 21-én, a MIDEM-en, a franciaországi Cannes-ban átveszi az EU, a MIDEM és az MTV Europe közös díjának, a Border Breakers Award-nak European Breakthrough Award nevű különdíját. A zenekart több száz, az új csatlakozó tagországokból nominált együttes és előadó közül választja ki a nemzetközi zsűri.

Május elején boltokba kerül a zenekar új lemezanyaga, a Tudom, hogy szeretsz titokban. A zenekar az album címadó dalát - idehaza szokatlan módon - virtuális kislemezként, egy ingyenes letöltős oldalon "jelenteti meg". Az új HS7-album - Ábrahám Zsolt gitáros debütálása - több mértékadó hazai kritikus és médium (est.hu könnyű rovat, WAN2, Radio Café, origo.hu) szerint a zenekar eddigi legjobb, "legvirgoncabb", "halmozottan slágeres" munkája.

A HS7 egy különleges fellépéssel nyitja a 2007-es évet. Akusztikus koncertet ad a budapesti Művészetek Palotájában, s nem csak új köntösbe öltözteti dalait, hanem különleges vendégeket is a színpadra invitál: a Varga Ferenc Vonósnégyest, a romafolkos Karaván Famíliát és Presser Gábort.

Az év tavaszán rögzítésre kerül a Tudom, hogy szeretsz titokban című album angol verziója - a több európai országban hamarosan megjelenő Sordid Little Symphonies (melyhez a zenekar egyébként külön budapesti lemezbemutatót is mellékel). És - csak, hogy folytassuk a specialitások sorát - egy újabb izgalmas kanyar: április közepétől a HS7 a legendás ausztrál Church társaságában sikeres, 10 országot érintő, 15 állomásos turnén vesz részt Bécstől Londonig.

Majd másfél év műhelymunka, próbatermi előkészítés és körülbelül két hónapnyi stúdiózás után, 2008. novemberében került a boltokba a Heaven Street Seven nyolcadik albuma, a Jazz.

A lemez anyagát a zenekar - elsőként hazánkban - fizikai megjelenése előtt egy hétig ingyen letölthetővé tette. A Jazz első "kislemezdala", a Szia a "hagyományos" megjelenés után több hétig szerepelt az MR2-Petőfi Rádió slágerlistájának első tíz helyezettje között. A HS7 az új albumot tavaszi országos klubturnén mutatta be, s azt se felejtsük el, hogy az együttes különleges, akusztikus jellegű koncertet adott a budapesti Katona József Színházban. A Jazzt 2009-ben az év alternatív albuma kategóriában Fonogram-díjra is jelölték.

[2005.08.19.]

Kiadványok
stúdió
Heaven Street Seven (HS7): Tick Tock No Fear! (1995)Heaven Street Seven (HS7): Goal (1997)Heaven Street Seven (HS7): Budapest dolls (1998)Heaven Street Seven (HS7): Cukor (2000)Heaven Street Seven (HS7): Kisfilmek a nagyvilágból (2002)Heaven Street Seven (HS7): Szállj ki és gyalogolj! (2004)Heaven Street Seven (HS7): Tudom, hogy szeretsz titokban (2006)Heaven Street Seven (HS7): Sordid Little Symphonies (2007)Heaven Street Seven (HS7): Jazz (2008)Heaven Street Seven (HS7): Dunabeat 1995–2010 (A) (2010)Heaven Street Seven (HS7): Gigerlit (2011)Heaven Street Seven (HS7): Felkeltem a reggelt  (2012)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még