2020. augusztus 15. | szombat | Mária nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
The Voice
The Voice
 

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Sikertelen siker: Új évaddal indul a Voice
Magánéletéről vallott Pál Dénes: "Boldog ember"
Meglepetés: Férj és feleség a megújult Voice zsűrijében
Ő lesz a Voice legújabb sztárja
Ezt látni kell! Az éneklő apáca nyerte az olasz Voice-t!
     
 
The Voice
 
     

Voice: Dózsa Erik, Schweitzer Dóra. Mohamed Fatima és Gyöngyösi Tamás kiesett

Ma este kezdetét veszi hazánk legújabb, és jelen pillanatban egyetlen futó tehetségkutatójának élő show-ja, amiben 12 énekes mutatja meg, mit tud. Érdekesség, hogy a Voice négy mesterének nem minden énekese lép ma színpadra, viszont már ma este is többen fognak búcsúzni a show-tól.

Csapatonként három-három versenyző énekel majd. Egy a mester, egy a nézők szavazatai alapján jut tovább. A szabályoknak megfelelően így minden mester csapatából valaki búcsúzni fog.

És ahogy azt a rutinos tehetségkutató nézők megszokhatták, nem maradunk extra produkciók nélkül sem. A Voice első élő adásában a legendás énekes, Horváth Charlie Király Lindával az oldalán fog énekelni. Rajtuk kívül még egy meglepetés dal is felcsendül: Szabó Kimmel Tamás, a show műsorvezetője is dalra fakad majd!

A fókusz azonban természetesen ezúttal nem rajtuk, hanem a 12 énekesen lesz. Az első élő show főszereplői a következők:

Malek Andi csapatából Schwartz Dávid, Nádor Dávid és Schweitzer Dóra,  Caramel csapatából Nguyen Anh Quan, Berkes Olivér és Mohamed Fatima,  Mező Misi csapatából Szécsi Böbe, Gyöngyösi Tamás és Veres Mónika, Somló Tamás csapatából Czerovszky Heni, Szécsi Saci és Dózsa Erik küzd majd azért, hogy bebizonyítsa, helye van a legjobbak között.

Elsőként azonban meglepő módon nem ők, hanem Szabó-Kimmel Tamás bizonyított. Nem is akárhogy! Michael Bublé Feelin’ Good-jának előadásával kiderült, nem alaptalanul ő a műsorvezetője a Voice-nak! No de ő biztos nem lesz konkurenciája a legjobb huszonnégy mezőnyének, akik közül ma este – mint már említettem – tizenketten énekelnek ma.

A versenyt Caramel csapata, azon belül is énekese, Quan kezdi. A vietnami énekes egyedi stílusával már a meghallgatáson is megfogta mesterét. Pedig az immár szőke tinccsel felturbózott fiúcska nem érzi úgy, hogy különleges lenne. Hogy különleges vagy nem, azt mindenki döntse el maga, de az biztos, hogy Asaf Avidan One day / Reckoning Song című dalát kiválóan énekelte.

Malek Andrea bölcs dolognak tartotta, hogy a fiú és mestere nem vállalkoztak többre, mint amennyit Quan jelen pillanatban tud. Mező Misi látta, hogy jól érezte magát ebben a dalban a versenyző, ennek ellenére néhol érzett hamis hangokat. Hozzátette: legközelebb a lírai énjét látná szívesen. Somló Tamás azt mondta, Quan a Voice demokráciájának hangja és arca.

Berkes Olivérnek nagyon össze kellett szednie magát a Párbaj után, mert édesanyja, Gabi épp előtte esett ki a párbajban. Ma este épp azért nem csak önmagáért énekel. Olivér megjelenésén nem kellett sokat dolgozni a stylistoknak. A srácot mondhatni tökéletesre nevelte édesanyja, így talán csak az öltöny méretét kellett meghatározni, mielőtt a színpadra lépett volna. És ahogy külsőleg kifogástalan a fiú, úgy az előadásmódja is az. Talán kicsit steril, kicsit biztonsági játéknak tűnt most Michael Bublé Home című dalával, de hogy hibát találni benne nem nagyon lehet, az is biztos.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a Voicet. 

Somló Tamás – aki kiejtette Olivér édesanyját – a produkció után azt mondta: a mamája hozta világra benne a tökéletes ízlést. Malek Andrea örömmel hallgatta a srácot, de szívesen adott volna neki olyan dalt, ami ki tudja billenteni a kisfiús sármjából. Mező Misi is – aki egy álomhoz hasonlította Olivér szereplését - köszönte az élményt.

Mohamed Fatima nevét – mint nyilván sokan tudják – a Fekete Vonatból ismerhetjük. Az énekesnő eddig mindenkit lenyűgözött, és ez volt a célja most is. Egy nem várt nehézséggel azonban szembe kellett néznie: a hangszálán egy ödémát találtak az orvosok, amivel ha nem vigyáz, a hangját is elveszítheti. Így nem csak a próbán nem tudott énekelni, de az első élő show-ban nyújtott produkciója is – mondjuk ki őszintén - csapnivaló volt.

Mező Misi is teljesen más embert látott a színpadon, mint akit megismert. Mint mondta, Fatima nem teheti meg, hogy nem adja bele a lelkét egy produkcióba, csalódott benne, úgy érezte, nem tudott átlépni ezen a dolgon. Malek Andrea is hasonlót érzett, és szerinte ezért először a lelki dolgokat kell megoldani. Somló Tamás azt mondta, a dal elején olyan volt, mint egy őshang, nem lehetett érezni, hogy beteg Fatima, de a felénél elvesztette a dalt.

„Show-arc”

Schwartz Dávid és társai Bécs melletti otthonában látogatták meg mesterüket, Malek Andreát. A próbák során így még jobban össze tudtak hangolódni. A csapatból elsőként Dávid lépett színpadra Christina Aguilera Something's Got a Hold On Me fergeteges feldolgozásával.

„Nagybetűs szórakoztatás volt” Mező Misi szerint, Caramel viszont kicsit soknak találta a „körítést”, a „műanyagot”. Hozzátette viszont, hogy másodpercenként olyan bravúrokat énekelt, amit eddig nem hallott a műsorban. Somló Tamás szerint „show-arc” lett Dávid.

A folytatásban az Argentínában nevelkedett Nádor Dávid következett. A fiatal énekes 20 évesen költözött haza Magyarországra, így most már a családjától távol él. Mestere fontosnak találta, hogy előhozza Dávid gyökereit, így egy spanyol dalt választottak, amit a fiú nagyon szívesen énekelt így az ünnepek felé közeledve. Ráadásul édesanyja hegedűjátékával a „háttérben” segítette fia előadását.

Aki ezúttal nagyon meglepte Mező Misit. A mester szerint bebizonyította, hogy szív is van benne. Caramel a latin zenét nem igazán kedveli, ezért arra számított, nem fogja tudni megérinteni Dávid ezzel a produkcióval. Mégis sikerült neki. Somló Tamás azt tanácsolta Dávidnak, ha elérkezik egy szentimentális pillanathoz a dalban, ne forduljon el, hagyja, hogy érzései szabadon áramoljanak.

A csapat utolsó tagjaként Schweitzer Dórának kellett bizonyítania. Dórának nehéz dolga volt a párbaj során, hiszen ellenfelének negatív energiái rá is erősen hatottak. Az ő produkciója sem volt ezért túl meggyőző, pedig mestere hiszi és tudja: több van a lányban.

Mező Misi kicsit vérszegénynek érezte a történetet. Caramel legnagyobb problémája az volt, hogy a táncos lányok el tudták vonni a figyelmét. Somló Tamás számára egyetlen dolog hiányzott a képből: egy lasszó, amivel elkapta volna Dóra a szívünket.

„Kamikaze repülés volt”

Somló Tamás
csapatából az első fellépő versenyző Czerovszki Heni. Az énekesnő azért jött a Voice-ba, hogy bebizonyítsa, nem csak egy ügyes vokalista, hanem egy dögös szóló énekesnő. Céljai eléréséért a párbajban tigrisként küzdött, de sikerült neki: bejutott az élő show-ba. Oda, ahol most Katona Klári Legyen Ünnep című dalát énekelte.

Caramel szerint gyönyörű szépen énekelte Heni a dalt, pedig azt hitte, nem fogja tudni megérinteni. Malek Andrea azt mondta, „fölényesen” énekelt Heni, nagyon tetszett neki az énekesnő előadása. Mező Misi két dolgot keresett a produkcióban: meghittséget, és azt a különbséget, ami tapasztalt és kevésbé tapasztalt énekesnő között van. Ezt a különbséget ő nem érezte.
Dózsa Erikben nem sok fantáziát láttak/hallottak a mesterek a meghallgatás során. Annyira nem fogta meg őket, hogy nem is fordították meg a széküket, Somló Tamás kivételével. Ő viszont nagyon hisz a fiatal rockerben, aki a mai versenyre Mester Tamás Szeretlek Valamiért című slágerével készült.

Mező Misi szerint minden adottsága megvan hozzá Eriknek, hogy rocksztár legyen, de a hangján még dolgozni kell. Hozzátette, a rockot nem eljátszani, megélni kell. Malek Andrea szerint a hangja nem erős annyira még, hogy bírja a versenyben rá nehezedő terhelést. Caramel pedig azt mondta: sokkal nehezebb ez a dal, mint elsőre tűnik, ezért egy kamikaze repülés volt most ez a dalválasztás.

A 16 éves Szécsi Saci a Szécsi-ikerpár tagja, aki a meghallgatáson még alig mert mozogni a színpadon. A párbajban már muszáj volt egy kicsit kilépnie a komfortzónájából, és most már egész komoly kis koreográfiát kellett megtanulnia. Ez láthatóan óriási nyomásként nehezedett rá, és a két táncosfiú jelenléte sem könnyítette meg a dolgát. Ennek ellenére a Beatles Michelle-je nem volt túl rossz.

Caramel felhívta az egész testében remegő kislány figyelmét, hogy eljött az a pillanat, amikor a hangi adottságával önmagában már nem tud sokat elérni. Malek Andrea kezdettől fogva rajongója Sacinak, továbbra is az, de félti a lányt attól, hogyan bírja majd lelkiekben a rá nehezedő nyomást. Mező Misit – akinek a csapatában van az ikerpár másik tagja, Böbe - csak a lányok szüleinek a receptje érdekelte, hogyan kell két ilyen nagyszerű gyereket csinálni, mert ő is ilyen gyerekeket szeretne.

Kiszámítható

A Szécsi-lányok nehezen nyílnak meg, de kettőjük közül is Mező Misi versenyzője, Böbe a nehezebb eset. Mestere azonban nem törődött bele, hogy csak testvérének képes megnyílni a lány. Azt kérte a lánytól ezért, úgy énekelje Sarah Mclachlan in the Arms of the Angel című dalát, mintha Saci is ott ülne a nézőtéren. Az ő dolga nem volt koreográfiával nehezítve: egy hintán ülve, háttérben gyermekkori videóikkal adhatta elő a lírai dalt.

Malek Andreát nagyon elgondolkodtatta az, amit Böbe csinált. Ő úgy érezte, jobb lenne stílusban még jobban eltávolítani a testvéreket. Caramel örült, hogy embernek született, és ilyen élményt átélhetett. Somló Tamás annak örült, hogy egymás után jött a két lány, akiket csiszolatlan féldrágakőnek nevezett.

Gyöngyösi Tamás a párbaj után megfogadta, mindent megtesz azért, hogy megfeleljen mestere elvárásainak. Ahogy ígérte, úgy is tett. Bár most nem őrült rockkal lépett színpadra, hanem az igazából Szerelem című karácsonyi klasszikus Christmas is All Around című betétdalával, azért így is hozta a maga őrült stílusát.

Malek Andrea nagyon megdicsérte Tamást, de még mindig kevésnek találta. Caramel a srác eredetiségét díjazta, bár azt tanácsolta neki, ne legyen kiszámítható! Somló Tamás azt kérte tőle, maradjon mindig olyan, milyen most.

Veres Mónikát egyszer már megérintette a népszerűség szele, de ő a háttérbe vonult hangjával, mielőtt még elkönyvelték volna gyereksztárnak. Máig a színfalak, vagy épp az énekesek háta mögött bizonyíthatott, de most elérkezett az ő ideje. Érett nőként, érett előadóként érkezett a Voice meghallgatására, ahol most az Örömódát adta elő gospel verzióban.

Caramelt lenyűgözte, mégsem tudta megérinteni Mónika előadása. A fülét lenyűgözte, de valamiért egyelőre még nem érzi őt. Malek Andrea szerint is kifogástalan volt az éneklés, de a gospel egy nagyon spirituális stílus, és szeretné, ha kihozná magából azt a valamit Mónika, ami egyelőre hiányzik. Somló Tamás azt mondta, Mónikát a jóisten a zene és a közönség kedvéért hozta létre.

Görgess le és nézd vissza az előadásokat.

Minden kiderül

Az első élő show minden versenyzője elénekelte már versenydalát, így nem maradt más hátra, mint az extra produkció és az eredményhirdetés.

Az est sztárvendégei Horváth Charlie és Király Linda, akik Cserháti Zsuzsára emlékezve adták elő a Különös Szilveszter című dalt.

Ezzel azonban az utolsó egy perchez értük, amikor még szavazhatnak a nézők kedvenceikre.

Elsőként Somló Tamás csapatának voksait zárták le. A legtöbb szavazatot a nézőktől Szécsi Saci kapta, így ő azonnal továbbjutott. Czerovszky Heni és Dózsa Erik közül Somló Tamásnak kell eldöntenie, kit küld haza, és kit visz magával a folytatásba. Eriket olyan ifjú titánnak tartja, aki átmegy a falon, ha kell, és ha esélyt kap rá, le is bontja azt a falat. Abszolút bízik a hangjában és a tehetségében. Heni szerinte mindent feltette egy lapra, aki azért jött ide, hogy mindent megmutasson. Bár nehezen, de meghozta döntését, Henit viszi magával a folytatásba. Dózsa Erik búcsúzik a műsortól.

Malek Andrea csapatára sem lehet tovább voksolni. A nézői szavazatok alapján aki egyenes ágon jut tovább: Nádor Dávid! Malek Andrea nem szívesen engedi el egyik énekese kezét sem. Az alapján hozza meg ezért a döntését, kivel tud többet megmutatni a közönségnek. És ez a valaki nem Schweitzer Dóra, hanem Schwartz Dávid!

A folytatásban Caramel énekeseinek sorsa dől el. A nézői szavazatok alapján egy énekes mehet tovább, és ő: Berkes Olivér! Mohamed Fatima és Quan sorsáról mesterüknek kell döntenie. Két fantasztikus énekese van. Egyikükkel komoly egészségügyi és érzelmi problémák vannak, de nagy tehetsége is emellett. Másikuk nagyon szorgalmas, és szintén nagyon tehetséges. A döntés nyilvánvalóan nem egyszerű. De ahogy mestertársainak, úgy Caramelnek is döntenie kell. És neki az igazságérzete nem engedi, hogy ne Quant vigye tovább.

Utolsóként Mező Misi csapatának sorsa dől el. A szavazást lezárták, a nézők a legtöbb voksot Szécsi Sacinak adták. Misinek Gyöngyösi Tomi és Veres Mónika közül kell választania. Tamás fegyelmezettséget tanult, Mónika pedig betegségét győzte le úgy, hogy színpadra állhasson, és ebből senki semmit ne vegyen észre. A döntés ismét nem egyszerű, Mező Misinek két fantasztikus énekese közül kell valakit hazaküldenie. És ő Veres Mónikát viszi magával a folytatásba. Kiesett mindenki kedvenc őrültje, Gyöngyösi Tamás.

A továbbjutók csapata így összeállt, egy hét múlva a mesterek többi énekese áll színpadra. Találkozunk akkor is, ahogy már megszokhattátok, érkezünk folyamatosan frissülő, élő beszámolónkkal!

Boldog, Áldott, Békés Karácsonyt minden kedves Olvasónknak!

Kinek az előadása tetszett a legjobban a Voice első élő showjában? VOKS LENT!

-kiko- 

[2012.12.21.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Kabir szolgáltatás [2020.08.13.]
énekest keresünk zenész » énekes/énekesnő/vokalista [2020.08.01.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

Megnéztük a Szép nyári nap musicalt a Csillebérci Szabadtéri Színpadon - képekben
Bár a...

Képes beszámoló - AKÁRKI - moralitás-játék a Dóm téren
Bodolay Géza rendezésében 2020....

Megnéztük az Emelet buliját - képes beszámoló
Duett koncert Tompos Kátyával és Dolhai Attilával
Musical koncert a Madách Színház tetőteraszán - képekben
Musical sztárok a szabad ég alatt - képekben
Színház, szerelem és József és a színes szélesvásznú álomkabát! - képekben
beszámolók még
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával