2021. július 25. | vasárnap | Kristóf, Jakab nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
VOLT Fesztivál
 

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
VOLT Fesztivál logok, plakátok
Kapcsolódó cikkek
VOLT Fesztivál 2019 - Slash, Ugly Kid Joe, Tankcsapda képek a sikeres eseményről
Ilyen lesz az idei VOLT fesztivál
Jegyek, bérletek a VOLT 2013, a Balaton Sound 2013 és a Sziget 2013 fesztiválra! 
150 családnak segít a VOLT Fesztivál akciója 
Kívánj zenekarokat a Szigetre, a VOLT-ra és a Balaton Soundra! 
     
 
VOLT Fesztivál
Megalakulás: 1993.
Cím: Sopron, Lővér Kemping
Web: http://www.sziget.hu/volt
 
     

VOLT Fesztivál

A VOLT Fesztivált 1993-óta rendezik meg évente. 2001-ig a soproni Sportcentrum adott helyet a rendezvénynek, majd 2002-től nyári fesztivállá válik a rendezvény; ezentúl a Lővérekben gyűlik össze évről évre egyre több ember, hogy bulizhasson egy jót. A fesztivál egy, a ‘90-es évek elején létező zenei magazinról kapta a nevét.

Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert 19 évesek voltak, amikor Ligetiéktől „kölcsönkérték” a VOLT nevet azzal a szándékkal, hogy fesztivált szervezzenek a helyi Sportcentrumban. Az első VOLT-nak a Csarnok legkisebb terme adott otthont.

A fellépők száma egyre nőtt, velük együtt pedig évről évre kétszeresére, háromszorosára gyarapodott az érdeklődők létszáma is. Előbb a VOLT a kisteremből átköltözött a Sportcsarnok nagytermébe, majd a folyosót, a bejárat környékét, a környező utcákat és tereket is programsátrak lepték el. Később az egyre nagyobb területek is szűkösnek bizonyultak, és az intézmény kapujára sokadszorra is kikerült a „teltház” tábla.

2001-ig a VOLT Fesztivál nagyjából a tavaszi szünet tájékán nyitotta meg a fesztiválszezont. Húsvét vasárnap gyakorta egybeesett a VOLT-tal. Sopronban március-április táján még nemigen nyitottak ki a város kempingjei, sokszor az időjárás sem kedvezett a sátrazáshoz. Ennek ellenére az akkoriban már többezres fesztiválozó turistahadak – miután megtöltötték a város kollégiumait, panzióit, de még a legjobb szállodákat is – a belváros parkjaiban tértek nyugovóra a hajnali koncertek után.

2002-ben a VOLT szervezői (akik akkor már évek óta a Sziget Szervezőiroda munkatársai voltak) megállapodást kötöttek a Szigettel, amely értelmében a VOLT az elsőszámú hazai fesztiválszervező cég portfoliójába került. Ugyanebben az évben a VOLT a tavaszi időszakról nyárra költözött, és azóta a soproni Lővérekben várja vendégeit.

A fesztivál programját a koncerteken és dj-szetteken kívül színházi előadások, filmvetítések, kiállítások, beszélgetések és egyéb, például sportprogramok is színesítik. A fesztivál ideje alatt működő Volt Rádió az eseményhez kapcsolódó hangulatot interjúkkal, külön zenei kínálattal jutattja el távoli helyszínekre.

A rendezvénysorozat nemzetközi rangját jelzi, hogy sok neves külföldi előadóművész lép fel, valamint hogy a közönség mind nagyobb hányada érkezik más (elsősorban nyugat- és kelet-európai) országokból.

A fellépők soraiban egyre több és nevesebb külföldi előadót találhatunk. Volt már Sopron vendége Manu Chao, a The Cult, a Pet Shop Boys, a Prodigy, a Korn, az Offspring, Cypress Hill, a Fun Lovin’ Criminals, és De Phazz, de olyan kultikusnak számító hazai bandák is felléptek már itt, mint az URH és az F.O. System.

1995-től a VOLT önálló helyszínnel jelen van a Sziget Fesztiválon.

VOLT Fesztivál 2007

- Beszámolók (2007)

- Galériák (2007)

- Program (2007)

 

VOLT Fesztivál 2008

- beszámolók

- galériák

- program
 

[2009.03.30.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Zártosztállyá változott a Barba Negra - képekben
Szombaton mutatta be a 25 éves Hooligans a...

Megnéztük: Republic koncert a Barba Negrában - képekkel
Jégeső és égzengés harangozta be...

Megnéztük: Tankcsapda, az első évtized dalai a Budapest Parkban - képekkel
Ilyen volt a Kowalsky meg a Vega koncertje a Budapest Parkban - Képekben
Szórakoztat és tanít a Puskás című musical - képekben
beszámolók még