2020. június 1. | hétfő | Tünde nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Egyetemen oktatják Zalatnay és Bródy munkásságát
Felgyógyult a rákból a magyar énekesnő - hat éve tünetmentes Zalatnay Cini
Gondoltad volna, hogy... - érdekességek Zalatnay Ciniről
Titkok Zalatnay Cini és Nagy Feró életéből - megfontolandó gondolatokkal
Képgalériák
Ifjúkori képek Zalatany Cinről
Kapcsolatok
Scampolo
Zalatnay Sarolta (Charlotte Sachert)

Érdekes felvétel Zalatnay Saroltáról! Rá sem ismertünk!

Egy érdekfeszítő videót találtunk a weben Zalatnay Saroltáról. A kiváló énekesnőt ezen az 1966-ban készült felvételen egészen fiatalon csodálhatjuk meg, de cikkünkből az is kiderül, hogy honnan ered a Cini becenév.

Auth Ede dalszerző és Halmágyi Sándor szövegíró munkáját, a Hol jár az eszem című dalt az 1966-os táncdalfesztiválon adta elő, és a Nem leszek a játékszered nótával induló Kovács Kati mögött a második helyen végzett. A felvétel idején Cini 19 éves volt és nem vitte túlzásba a mosolygást.

A videó után folytatódik a sztorink

- Már táncdalfesztivál-nyertes voltam, s még mindig azzal cukkoltak, hogy a színpadon sohasem mosolygok. Ez alkati kérdés, gyerekkoromból például alig vannak nevetős képeim, és tininek is durcás voltam. Akkoriban tetszett ez a fajta magatartás, másrészt meg komolysággal lepleztem mérhetetlen idegességemet: csak le tudjak jönni baj nélkül a lépcsőn, ne borítsak fel egy kottaállványt sem! - jegyezte meg.

Érdekes, hogy Zalatnay Sarolta hétéves koráig - amíg ki nem vették a manduláját - olyan vékony hangon cincogott, mint egy kisegér. Ekkor ragadt rá a Cini becenév. Jellegzetesen rekedtes, mély, különleges hangszínét a műtétet végző orvosnak köszönheti, és azt is, hogy örökre búcsút inthetett a vágyának. Ugyanis koloratúrszoprán szeretett volna lenni...

Érdekes képek Ciniről
(Klikk a fotóra)


- Szüleimmel gyakran jártunk operába, s otthon állandóan áriáztam. Kedvencem az Aida bevonulási jelenete volt, de a mandulaműtét után azt hittem, soha nem fogok fellépni. A Toldy-gimnáziumba jártam, tizenhét éves voltam, amikor beállítottam a Scampolo zenekarhoz. Mondtam a fiúknak, hogy szeretnék velük énekelni. Nem vettek komolyan, közölték, hogy nekik nincs pénzük énekesnőre. Alig tudtam meggyőzni őket, hogy én nem akarok fizetést. Rádumáltam őket, és az első fellépésem az iskolai szalagavató bálon volt. Édesanyám csak három hónap múlva tudta meg, hogy a kislánya énekel. Először kétségbeesett, még ellenkezett is, de végül ő volt az, aki élete végéig mindig mellettem állt, segített, buzdított, ha kellett, kritizált. – mesélte az énekesnő.

További meglepő érdekességek: Gondoltad volna, hogy... - érdekességek Zalatnay Ciniről

- Bíró Zsolt -

[2009.10.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Poplánycsapat zenekar [2020.05.31.]
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.]
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

beszámolók még